خبرگزاری شبستان: حسین کنعانی مقدم، کارشناس سیاسی که دبیر کلی حزب سبز و دبیر سیاسی جبهه ایستادگی را برعهده دارد در یادداشتی به بررسی ضرورت ترویج ایمان و امید در جامعه با توجه به بیانات رهبر انقلاب پرداخته است. متن کامل این یادداشت را در زیر می خوانید:
بیانات رهبر انقلاب الهام گرفته از تعالیم قرآن است که دقیقا در موضوع امید و ایمان سخنانی را تاکید کردند. خداوند در سوره والعصر به عصر قسم یاد می کند و یادآور می شود که انسان در خسران است مگر آنکه توصیه به حق و صبر کند. توصیه به صبر یعنی امید به آینده داشتن که همانا قرآن تاکید می کند بعد از هر آسانی، سختی و بعد از هر سختی، آسانی است و امید محرک تلاش و کوشش مومنان است. توصیه به حق همان توصیه به ایمان است که قطعا جامعه ای که ایمان نداشته باشد همیشه در ترس و دلهره به سر می برید مصداق آیه 139سوره مبارکه آل عمران "وَلا تَهِنوا وَلا تَحزَنوا وَأَنتُمُ الأَعلَونَ إِن كُنتُم مُؤمِنينَ (۱۳۹) و سست نشوید! و غمگین نگردید! و شما برترید اگر ایمان داشته باشید!". اگر مومن باشید از حوادث بترسید و قطعا پیروزی از آن مومنان است.
دشمن قطعا در جنگ روانی و ترکیبی جوانان را مورد هدف قرار داده است. جوانانی که امید به آینده نداشته باشند دست از تلاش، فعالیت و کوشش بر می دارند. همینطور انسان اگر ایمان نداشته باشند، موتور محرک برای حرکت به سمت تعالی را از دست می دهد و در یک مرحله ایستایی قرار می گیرد. برای مقابله با این دسیسه و جنگ روانی دشمن رسانه ها و کسانی که دارای تریبون و مرجعیت سیاسی و دینی در میان مردم هستند و سخنان آنها برای مردم قابل قبول است، باید وارد عرصه شوند تا بتوانند ایمان و امید را به جامعه تزریق و جامعه را از ناامیدی و یاس دور کنند و این تکلیفی است که رهبر انقلاب بر دوش همه ما قرار دادند.
جوانان در طول انقلاب همواره پیشرو، پیشتاز و پیشگام بودند و بسیاری از موانع که بر سر راه جمهوری اسلامی بود را برطرف کردند و پیروزمندانه در صحنه های هشت سال دفاع مقدس، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی حرکت کردند و قطعا دشمن روی آنها سرمایه گذاری می کند تا آنها را از کارکرد واقعی در جامعه دور کند و این تکلیفی است که همگان بر دوش داریم تا بتوانیم امید و ایمان را در جامعه تبلیغ و ترویج کنیم و خود نیز اسوه ای از ایمان و امید باشیم. نمی توانیم حرفی از ایمان و امید بزنیم و خودمان با صحبت ها و کلام مان ناامیدی ایجاد کنیم یا به دلیل ضعف در ایمان در مقابل دشمن کرنش، سازش و تسلیم شویم.
در فرهنگ اسلامی موضوع قضا و قدر با آیه "وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجا ِ وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرا" هر كس از خدا پروا كند [خدا] براى او راه بيرونشدنى قرار مى دهد و از جايى كه حسابش را نمى كند به او روزى مى رساند و هر كس بر خدا اعتماد كند او براى وى بس است خدا فرمانش را به انجامرساننده است به راستى خدا براى هر چيزى اندازه اى مقرر كرده است" نشان داده شده است. در این آیه از اندازه هر کس صحبت می شود. بسیاری ممکن است نعمت های زیادی در پیش داشته باشند اما به دست آنها نمی رسد و قسمت آنها نیست و هیچ بهره برداری از این نعمت ها نمی کند. در حوادثی که در طول تاریخ رخ می دهد، برخی معتقدند آن چیزی که خداوند مقدر و قسمت هر امتی قرار داده است در آن مسیر یاری و کمک می شوند. خداوند می فرماید اگر جامعه ای در مسیر ایمان حرکت نکند، خداوند امت دیگری را بر می گزیند و باید مراقب باشیم که قسمت، رشد و تعالی ما ارزش های بسیاری باشد اما اگر نخواهیم و به دنبال تلاش نباشیم این قسمت از ما گرفته و به امت دیگر واگذار می شود و باید مراقب باشیم که اجری که خداوند برای ما قائل شده و وعده هایی که به ما داده است، قسمت همه ما شود.
نظر شما