دفتر تجاری ایران در کربلا آغاز به کار می کند

یوسفی با بیان اینکه عراق دومین شریک صادراتی استان زنجان، گفت: دفتر تجاری ایران در کربلا به همت اتاق بازرگانی زنجان در آینده نزدیک آغاز به کار می کند

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، صمد یوسفی اصل، رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان در جلسه مشترک فعالان اقتصادی استان با بیان اینکه استان زنجان در حوزه های مختلفی به عنوان قطب تولیدات محصولات در کشور شناخته می‌شود، اظهار کرد: با وجود کارخانجات بزرگ برقی و صنایع وابسته آن استان زنجان قطب محصولات حوزه برق به شمار می رود.

 

وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد کارخانجات حوزه روی و بزرگترین معدن این محصول در کشور، استان زنجان را تبدیل به قطب روی کشور کرده است، ابراز کرد: در حوزه نساجی نیز با توجه به حجم سرمایه گذاری و کارخانجات فعال به عنوان یکی از قطب های کشوری شناخته می شویم.

 

رئیس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه زنجان از دیرباز در حوزه مس از صنایع دستی تا تولید قالب های مسی فعال بوده و در این بخش هم قطب کشور شناخته می‌شود، تصریح کرد: سیاست گذاری استان حرکت به سمت صنایع های‌تک، آی تی و الکترونیک و دیجیتال است که بتوان در کشور به عنوان قطب این بخش نیز شناخته شود که برای آن نیز شهرک صنعتی ویژه ای در نظر گرفته شده است.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه کشور عراق به لحاظ مراودات صادراتی رتبه دوم صادرات استان زنجان بعد از ترکیه را دارد، خاطرنشان ساخت: ترانسفورماتور، روی، مصالح ساختمانی، مواد غذایی و نساجی از عمده محصولات صادراتی استان زنجان به کشور عراق است.

 

یوسفی اصل از فعال کردن دفتر تجاری ایران در کربلا که به همت اتاق بازرگانی زنجان انجام خواهد شد خبر داد و افزود: در نظر داریم تا مهرماه امسال در نمایشگاه سلیمانیه عراق نیز حضور پررنگی داشته باشیم.

 

وی از اعزام یک هیأت تجاری به سرپرستی اتاق بازرگانی زنجان در آینده نزدیک به بغداد عراق خبر داد و گفت: با استان هایی در عراق تعاملاتی داشته ایم که در نظر داریم آن را هرچه بیشتر گسترش دهیم.

 

رئیس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه اتاق بازرگانی زنجان گسترش روابط اقتصادی و تجاری استان با کشور عراق را به عنوان یکی از مباحث مهم پیگیری خواهد کرد، اظهار کرد: حضور فعالانه در بازار این کشور یکی از برنامه های ما خواهد بود.

 

عبدالأمیر ربیهاوی رایزن تجاری سفارت ایران در عراق نیز در این جلسه با بیان اینکه اتاق بازرگانی زنجان ارتباطات خوبی را با کشور عراق در استان هایی چون حله، بابل و کربلا و چند شهر دیگر ایجاد کرده است، اظهار کرد: زنجان می‌تواند با رویکرد صادرات کالا و خدمات فنی مهندسی و دیگر زمینه های موجود همکاری، روابط تجاری و اقتصادی با کشور عراق را هرچه بهتر و بیشتر دنبال کند.

 

وی با اشاره به مجوز راه اندازی دفتر تجاری ایران در کربلا به نام اتاق بازرگانی زنجان، گفت: این مهم به توسعه روابط تجاری و اقتصادی و صادرات استان کمک شایانی خواهد کرد و استان زنجان ظرفیت های قابل توجهی در بخش های مختلف برای حضور در کشور عراق دارد.

 

ربیهاوی با بیان اینکه مرکز تجاری ایران در کربلا می تواند نسبت به معرفی شرکت های بخش خصوصی استان زنجان و توانمندی های صادراتی و سرمایه گذاری آن کمک شایانی نماید، گفت: می توان از این دفتر با توجه به اهمیت استان کربلا به عنوان یکی از مهمترین مراکز تجاری ایران در بخش عراق عربی استفاده موثری نمود.

 

وی با بیان اینکه حضور در نمایشگاه ها می تواند یکی از اصلی ترین راه های ورود به بازار کشور عراق باشد، ابراز کرد: شرکت های موفق خوبی از استان زنجان در بازار کشور عراق حضور دارند که می توان با معرفی هرچه بیشتر واحدهای تولیدی و ظرفیت های استان و اشتراک گذاری آن با مناطق مختلف دیگر عراق، زمینه توسعه این روابط را ایجاد کرد.

 

رایزن تجاری سفارت ایران در عراق با تاکید بر اینکه شرکت های خدمات فنی و مهندسی فرصت بسیار خوبی برای حضور در بازار کشور عراق دارند، ابراز کرد: چیزی در حدود ۴۵۰۰ قلم کالا سالانه از کشور ایران به عراق صادر می شود و صادرات ایران در سال ۱۴۰۱ بالغ بر 10 میلیارد و 236 میلیون بوده که بی سابقه می باشد.

 

وی با بیان اینکه اخذ پروژه های ملی در عراق در بخش خدمات فنی و مهندسی حائز اهمیت بوده و می تواند در دستور کار شرکت های استان زنجان نیز قرار گیرد، اشاره ای به صادرات برق و گاز ایران به کشور عراق کرد و گفت: پروژه های انتقال خطوط و تجهیزات جانبی نیز می تواند در زمینه صادرات استان زنجان قرار گیرد.

 

ربیهاوی با بیان اینکه می‌توان به استان‌های کمتر شناخته شده عراق نیز با رویکرد صادراتی حضور پیدا کرد، افزود: رشد اقتصادی عراق در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به 2 درصد رسیده که پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۴ نیز افزایش پیدا کند.

 

رایزن تجاری سفارت ایران در عراق با بیان اینکه در حال حاضر امنیت سیاسی و اجتماعی در کشور عراق با توجه به رفع بسیاری از مشکلات اقتصادی برقرار می باشد، ابراز کرد: قانون سرمایه گذاری در عراق با استناد به قوانین بین‌المللی مشوق ها و تسهیلاتی برای سرمایه گذاران در نظر گرفته که از همین‌رو سرمایه گذاری مشترک نیز می تواند یکی از موارد برای حضور در بازار این کشور باشد.

 

وی با بیان اینکه سهم ما از بازار کشور عراق در بخش واردات این کشور ۸ تا ۱۰ درصد است که می‌تواند با حضور سرمایه گذاران و خدمات فنی مهندسی گسترش پیدا کند، ابراز کرد: در بسیاری از  بخشهای کمتر توجه شده نیز می‌توان همکاری های تجاری و اقتصادی را با عراق گسترش داد.

کد خبر 1272944

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha