به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست تخصصی بررسی جایگاه رسانه در اشاعه فرهنگ وقف گفت: وقف از قوانین جامع و کامل مکتب اسلام قانون چند بعدی و دارای جنبه های فرهنگی، اجتماعی، خدماتی، اقتصادی و حتی سیاسی است که با تمام شئونات زندگی پیوند نزدیکی دارد.
وی با ابراز تاسف از عدم پرداخت شایسته به این حکم الهی در جامعه امروز اظهار کرد: انتظار می رود علمای حوزوی و اساتید دانشگاهی برای بررسی ابعاد این قانون الهی به عنوان یکی از سنت های نبوی که در سیره معصومان نیز دارای جایگاه ویژه است اهتمام ورزند.
حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که بخش اعظمی از نیات واقفین به فعالیت های فرهنگی معطوف می شود تصریح کرد: توسعه فعالیت های مختلف فرهنگی به ویژه مرتبط با قرآن توجه به مراکز آموزشی حمایت از دانش آموزان، دانشجویان و تبلیغ ترویج معارف اسلامی از طریق چاپ و نشر کتاب از مهمترین برکات این توجه فرهنگی به پدیده وقف است.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برگزاری مجالس مذهبی به برکت موقوفات در سراسر کشور ادامه داد: کمک به محرومان و مستمندان، ایتام و خانواده های بی سرپرست در بعد اجتماعی و بهره برداری همه از عقاید و منافع سرمایه های مادی در جامعه از ابعاد اقتصادی اثرگذار وقف در جامعه اسلامی محسوب می شود.
وی با بیان این مطلب که در قانون وقف موقوفه از شخصیت حقوقی برخوردار است ابراز کرد: احیای نیات واقف در استفاده از موقوفه مقدم بر هر امر دیگری است از سوی دیگر با توجه به شعار عدالت اجتماعی در نظام اسلامی کاهش فاصله میان طبقات مختلف اجتماعی از دیگر تاثیرات بالقوه امر الهی وقف است.
حجت الاسلام محمدی پدیده وقف را همراه با نوعدوستی و کنارگذاشتن خودخواهی دانست و بیان کرد: امید است اصحاب رسانه در شناساندن این ابعاد همکاری لازم را با سازمان اوقاف و امور خیریه داشته باشد چرا که پوشش گسترده رسانه ای در مورد مسائل مختلف تاثیرات شگرفی بر جای می گذارد.
وی با تاکید بر لزوم شناساندن ظرفیت بقاع متبرکه و امامزادگان به عنوان سرمایه ای معنوی و اعتقادی گفت: مردم ایران در کنار وفاداری به اهل بیت(ع) احترام ویژه برای نوادگان آنها قائل هستند و در هنگام مشکلات به آنها پناه می برند بنابراین در سایه تعامل رسانه ها با سازمان اوقاف می توان این ظرفیت را در راستای تحقق اهداف به کار گرفت.
نماینده ولی فقیه با اشاره به حضور بالغ بر یکصد میلیون نفر در بقاع متبرکه به صورت سالانه بیان کرد: شناساندن آسیب های وقف به ویژه از منظر اجتماعی همچون موقوفه خواری و پیامدهای منفی آن به عنوان فعلی حرام در جامعه باید با همکاری رسانه ها انجام شود چرا که در اصل چهل و نه قانون اساسی نیز به موقوفه خواری به عنوان یکی از مفاسد اقتصادی اشاره شده است.
وی با بیان این مطلب که اطلاع رسانی از احکام شرعی وحی از ضروریات روز جامعه است اظهار کرد: علمای شیعه و سنی در تشریح احکام به وقف پرداخته و پاسخ های فراوان به استفتائات مرتبط با آن داده اند و همسو با این امر سازمان اوقاف معرفی احکام مرتبط با وقف را رویکرد اصلی خود قرار داده است.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به تلاش حکومت پهلوی و برای بدبین کردن مردم نسبت به این حکم الهی تصریح کرد: متاسفانه پس از پیروزی انقلاب نیز چهره وقف در جامعه بازسازی نشده و مردم با لذات و اثرات آن آشنا نیستند در صورتی که با تحقق وضعیت مطلوب وقف در جامعه سرمایه برای بهره مندی آیندگان تقویت می شود.
وی اطلاع رسانی از آثار خدمات و برکات وقف جامعه را از دیگر انتظارات سازمان اوقاف از رسانه ها برشمرد و یادآور شد: عدم ارائه گزارش های دقیق از سوی این سازمان به رسانه ها نیز از نقایص تعامل مثبت با رسانه ها است به عنوان مثال سالانه هزاران جلسه عزاداری برای سیدالشهدا در سراسر کشور به برکات موقوفات برگزار می شود که عموم جامعه باید از آن اطلاع داشته باشند.
شایان ذکر است نشست تخصصی جایگاه رسانه در اشاعه فرهنگ وقف یکشنبه 26 دی با حضور نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در محل سازمان فعالیت های قرآنی دانشجویان کشور برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما