روایت ایستادگی مردم قهرمان کردستان باید منتقل شود

اسماعیلی گفت: روایت ایستادگی مردم قهرمان کردستان و بانه برای همه اعصار و جویندگان راه حقیقت شیرین و شنیدنی است و باید منتقل شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در مراسم یادمان شهدای بمباران ۱۵ خرداد ۱۳۶۳ شهرستان بانه اظهار کرد: کار برای شهدا کاری ماندگار است و فلسفه برگزاری کنگره‌های این‌چنینی یادآوری همه رشادت‌ها و دلاوری‌هایی است که باید نسل امروز با آن آشنا شود.

وی افزود: فرزندان دهه هشتاد و نود روزهای مخاطره‌انگیز انقلاب را درک نکردند و روزهای التهاب‌آور در کردستان عزیز و شهرهای قهرمان‌پروری آنرا ندیده‌اند و ما بعنوان میراث‌داران شهدای بزرگ انقلاب اسلامی و شهدای مجاهر و انصار وظیفه داریم روایات غرور آفرین را به نسل فعلی منتقل کنیم.

اسماعیلی با بیان اینکه برگزاری چنین همایش‌هایی مقدمه‌ای برای کارهای بزرگتر است، اعلام کرد: باید همه ابزارهای فرهنگی و هنری به کمک این روایت بیاید و یک روایت قوی و ماندگار که با زبان فرهنگ و هنر مانا می‌شود، به جای بماند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تاریخ پرافتخار کردستان در از روایات غرورآفرین است که برای همه نسل امروز و آینده بازگویی شود.

وی با بیان اینکه وقتی کردستان سخن به میان می‌آید صحبت از  حوزه فرهنگی و تمدنی ایران بزرگ است،  عنوان کرد: کردستان به درازای تاریخ در ایجاد فرهنگ و تمدن ایران نقش داشته است.

وزیر ارشاد اضافه کرد: کردستان از اقوام اصیل ایرانی که طی هزاره‌ها پای آرمان‌های عدالت طلبانه و آزادی‌خواهانه و طی دهه‌های اخیر با قوت از استقلال و آزادی و حاکمیت ملی ایران دفاع کرده است.

اسماعیلی بیان کرد: روایت ایستادگی مردم قهرمان کردستان و بانه برای همه اعصار و جویندگان راه حقیقت شیرین و شنیدنی است و باید منتقل شود.

وی گفت: کجای دنیا شهری مانند بانه است که در یک روز 600 شهید تقدیم ایران کند،خانواده جانبازان از مهاجر و انصار در این منطقه روزها و شب‌هایی را پشت سر گذاشتند و بیش از نود حمله هوایی در طول دفاع مقدس به بانه شده است.

وزیر ارشاد اسلامی افزود: خدا را شاکریم که در سال چهل و پنجم استقرار نظام انقلابی که خیلی از دشمنان تلاش می‌کردند مردم انقلابی در استان‌ها رنگ آرامش نبینند و کشور را به سمت واگرایی جلو ببرند اما ایران ما با عزت و قدرت بعنوان قدرت نظام سیاسی منطقه و قدرت تاثیرگذار در معادلات جهان شناخته می‌شود.

وی اضافه کرد: امروز انقلاب اسلامی ایران، رشادت‌های مردم سربلند کردستان، مرزهای سیاسی را درنوردیده و به عاملی برای قیام در میان مستضعفان و حق طلبان و آزادی‌خواهان در سراسر جهان تبدیل شده و این بیانگر عظمت انقلاب اسلامی است.

اسماعیلی عظمت و تقدس خون‌های مقدس را عامل برافراشته شدن پرچم ایران در سراسر دنیا خواند و گفت: در روزهای بعداز جنگ که عده‌ای بر طبل ناامیدی می‌زدند و از دستاوردهای جنگ صحبت می‌کردند امام فرمود جنگ تحمیلی ما آزادی فلسطین را بدنبال دارد و جنگ تحمیلی ما آزادی و استقلال همه ملل رنج کشیده را بدنبال دارد.

و بر ارشاد اسلامی تصریح کرد: امروز بعد از گذشت سی و چهار سال از رحلت امام پرچم ایران اسلامی بر قبل دنیا در حال اهتزاز است و رهبر اسلام با افتخار پرچم انقلاب را به دوش گرفته و کشتی انقلاب را با درایت و هدایت الهی از میان بحران‌ها عبور داده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: امروز دولت انقلابی با مسئولیت فرزند دیگری از فرزندان رسول اسلام، فرزندی دلیر، مجاهد و با مسئولیت با تلاش شبانه روزی در پی حل مشکلات ایران است و شب و روز را نمی‌شناسند و با همه وجود خود را خادم مردم می‌دانند.

وی گفت: مردم کردستان و بانه بدانند ما مسئولان لباس مقدس خدمتگزاری را با افتخار بر تن کردیم و تا اخر خدمت با همه وجود به شما وارثان شهدا خدمت خواهیم کرد.
 

نامگذاری یکی از خیابان‌های تهران به نام بانه خواسته مردم این شهرستان است

خدری فرماندار شهرستان بانه نیز در این مراسم اظهار کرد: مردمان متدین، خونگرم و مهمان‌نواز بانه همیشه در پیروزی انقلاب و تداوم آن تا جنگ تحمیلی و بعد از آن سهم بزرگی داشتند.

وی افزود: از ابتدای انقلاب تاکنون شهرستان بانه 840 شهید و یک‌هزار و 333 نفر جانباز تقدیم آرمان‌های انقلاب کرده است و در جنگ تحمیلی هشت سال دفاع مقدس مورد حملات مداوم دشمن بعثی قرار می‌گرفت که در 15 خرداد سال 63 در ماه رمضان بیش از 600 شهید و جانباز تقدیم انقلاب کردند.

خدری تصریح کرد: مردم این دیار به برکت خون شهدا از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون از خدمات ارزنده‌ای در حوزه‌های بهداشتی، درمانی، آموزشی،فرهمگی، عمرانی و خدماتی بهره‌مند شدند و قدردان خدمات بوده‌اند.

فرماندار بانه اذعان کرد: مراسم گرامیداشت یادواره شهدای 15 خرداد شهرستان بانه به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و حفظ ارزش‌های اسلامی برگزار شده و امروز از مسئولان درخواست می‌شود که جنایات ضد بشری و مظلومیت مردم بانه را به سمع و نظر مدافعان حقوق بشری برسانند و ثبت این واقعه بشری دردناک در تقویم جمهوری اسلامی ایران و نامگذاری یکی از خیابان‌های تهران به نام بانه خواسته مردم این شهرستان است.

خدری عنوان کرد: در سال 1401 بیش از 200 پروژه به ارزش ریالی قریب به یک‌هزار میلیارد تومان توسط ادارات مختلف آماده و تحویل شهروندان بانه‌ای قرار گرفت.

وی، پروژه انتقال آب بانه با بیش از یکصد میلیارد تومان و طرح گازرسانی به تمام روستاهای بانه را از جمله پروژه‌های اجرا شده در بانه ذکر کرد و گفت: امسال نیز پروژه‌های مختلفی اجرا خواهد شد.

کد خبر 1273244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha