حجت الاسلام مصطفی اشکتلخ در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کرمانشاه با اشاره اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ،گفت: قدمت امر به معروف و نهی از منکر به زمان آفرینش حضرت آدم بر می گردد. نخستین انسان روی زمین، دعوت کننده به نیکی ها بود و پس از وی نیز پیام آوران وحی و پیروان مؤمن شان در انجام این فریضه مهم کوشیدند و برای منکر زدایی، دشواری ها را تحمل کردند و هزینه های جانی و مالی بسیار دادند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرداری کرمانشاه افزود: در روزگار ما امام خمینی «ره» مردم را به انجام این وظیفه الهی فرا خواند و در حال حاضر نیز رهبر فرزانه انقلاب همگان را به اجرای این فریضه الهی سفارش می کند.
وی با اشاره به اینکه آیات زیادی درباره اهمیت وظیفه مهم و بزرگ اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر وارد شده است، خاطر نشان کرد: در سوره آل عمران آمده است باید از شماها گروهی وجود داشته باشند که مردم را به نیکویی و خیر فرا خوانند و به معروف امر کنند و از منکر باز دارند و آنان رستگارانند از این آیه استفاده می شود که امر به معروف و نهی از منکر، دو مرحله دارد: یکی مرحله فردی که هر کس باید به تنهایی وظیفه نظارتی خود را انجام دهد و دیگری مرحله همگانی و دسته جمعی که در این حال، همه مردم موظفند برای پایان دادن به نابسامانی های اجتماعی دست به دست هم بدهند و با یکدیگر همکاری کنند لذا در نوع اول که جنبه فردی دارد، شعاع آن محدود به توانایی فرد است، ولی در نوع دوم چون جنبه گروهی دارد و شعاع قدرت آن وسیع است، طبعا از شئون حکومت اسلامی به شمار می آید. این دو شکل از فراخوانی، یعنی مبارزه با فساد و دعوت به سوی حق، از شاهکارهای قوانین اسلامی است و لزوم تشکیل یک گروه نظارتی بر وضع اجتماعی و سازمان های حکومت را مشخص می سازد.
حجت الاسلام اشک تلخ تصریح کرد: اساس امر به معروف و نهی از منکر ورای نگاه دینی، تضمین سلامت روانی اجتماع است، در امور مختلف اگر دیگران نسبت به اتفاقات اطراف خود بی تفاوت باشند، آسیب های زیادی متوجه کل اجتماع خواهد شد و نمونه های واضح آن که برای مردم ملموس است؛ بیماری کرونا بود که وجدان و فطرت افراد این را نمی پذیرفت که یک شخصی که به بیماری مبتلا است اگر در اجتماع حاضر شود ما حق داریم که به او تذکر بدهیم و امر به معروف و نهی از منکر مصداق همین است و یا کسانی که به استعمال دخانیات دارند و اگر کسی دود آن را استنشاق کند به خودش حق می دهد که به آن فرد تذکر بدهد.
وی گفت:در جامعه کنونی با پیشرفت امکانات ارتباطی از قبیل اینترنت، رسانه های صوتی و تصویری هر روز فرهنگ اسلامی بیشتر در معرض تهاجم فرهنگی قرار گرفته است و عدم آمادگی کافی در جوانان برای مقابله با این هجمه های فرهنگی، آسیب پذیری ایشان را بالا برده است. بدین منظور با ورود جوانان به عرصه های جدید می بایستی به امر به معروف نگرشی کاربردی تر صورت گیرد. اکنون که غرب با ترویج انواع مدها و پوشش ها و گویش ها سعی در ترویج و توسعه بی دینی و اباحی گری دارد، امر به معروف می تواند ابزاری کارآمد در مقابله با آن باشد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرداری کرمانشاه اظهار کرد: باکمال تأسف در جاهایی می بینیم برخی مسئولان ما به بهانه کار فرهنگی ، کار قوای انتظامی و بسیج ما را تضعیف می کنند که ما این را از عقاید شیطان میدانیم وبه فرموده مقام معظم رهبری دستگاههای جاسوسی پشت این قضیه هستند و یکی از پازلهای آن، این است که ما رفتار قاطعانه را سلب کنیم و بعد بگوییم کار فرهنگی بشود در صورتی که این خلاف رفتار خود خداوند بوده، در عذابهایی که بر امم سابق توسط قرآن نقل شده است، در امتهای قبلی خداوند به کار فرهنگی پیامبران اکتفا نمیکرد و اگر از حدی می گذشت عذاب الهی نازل میشد یعنی وقتی تا حدی انذار و تبلیغ کامل می شد و اینها ادعای تمرد داشتند خدواوند از در قاطعیت وارد میشد وبا غضب با اینها رفتار می کرد اما برخی عقاید مضحک از زبان مسئولین در میآید که هیچ پشتوانه اعتقادی و قرآنی ندارد بلکه ضد آن است، که مقام معظم رهبری با درایت و حکمت مثال زدنی که دارند فرمود اینها باید در کنار هم باشند هم باید کار فرهنگی کرد و هم برخورد قانونی قاطع باشد.
نظر شما