به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان گلستان، مهدی غفاری در جلسه کارگروه اقتصاد دانشبنیان استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای رفع نیازهای فناورانه استان را موضوع مهم و از مصوبههای این کارگروه عنوان کرد و گفت: اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داده و با همکاری دستگاههای اجرایی تا کنون ۸۳ نیاز فناورانه احصا شده که ۸ مورد آن منجر به عقد قرارداد شده است.
رئیس پارک علم و فناوری گلستان با تاکید بر لزوم ایجاد دهکده نوآوری در استان اظهارکرد: برای ایجاد این دهکده نوآوری قرار است از ظرفیت دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی استفاده شود. خوشبختانه اقدامات اولیه برای ایجاد یک دهکده نوآوری در مرکز تحقیقات کشاورزی استان انجام شده است و منتظر افتتاح رسمی آن هستیم.
وی یکی از حمایتهای دستگاههای اجرایی از شرکتهای دانشبنیان را در اختیار قراردادن ظرفیتها و املاک مازاد دستگاههای اجرایی به شرکتهای دانشبنیان عنوان کرد و گفت: با وجود همه پیگیریهایی که از سال گذشته تاکنون انجام شد به جز یک مورد که شرکت گاز فضایی خارج از محیط شهری را معرفی کرد، دستگاههای اجرایی دیگر هیچ اقدامی در این زمینه انجام ندادند.
غفاری در ادامه به دغدغه تامین زمین موردنیاز پارک علم و فناوری استان هم بیان کرد: زمین پارک یکی از پروژههای غیرقابل حل در استان بود اما خوشبختانه زمین مناسبی برای ایجاد سایت تولید محصولات دانشبنیان معرفی، مجوزهای آن اخذ و به کمیسیون ماده ۶۹ ارسال شده و منتظر مجوز این کمیسیون هستیم. اگر مشکل زمین حل شود میتوانیم از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری برای ایجاد زیرساختهای دانشبنیان در استان برخوردار شویم.
وی با اشاره به افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان در کشور و به تبع آن در استان گلستان، گفت: در سال سال ۱۴۰۰ تعداد شرکتهای دانشبنیان در کشور ۶ هزار و ۶۰۰ مورد بود که در پایان سال گذشته این تعداد به ۸ هزار و ۲۰۰ مورد رسید. در حال حاضر ۷۲ شرکت دانشبنیان در استان داریم که این تعداد نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۴۴ درصد رشد دارد در حالیکه این رشد در کشور ۳۰ درصد است.
نظر شما