گردشگری حلال؛  از اذان پر شور «بالی» تا جاذبه‌های اسلامی «موریش» در اسپانیا

پخش اذان پرشور در استراحتگاه‌های ساحلی معروف جزیره «بالی» تا شهرهای تاریخی اسپانیا که گذشته‌ای بر اساس تاریخ «موریش» را آشکار می‌کنند، باعث شده گردشگری حلال در حال تبدیل شدن به جایگاه بی رقیب و منحصر به فرد در جهان شود.

خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: از اذان پرشور «بالی» جزیره‌ای واقع در کشور اندونزی که از مراکز گردشگری مهم جهان به‌شمار می‌رود، تا شهرهای تاریخی اسپانیا که گذشته‌ای بر اساس تاریخ «موریش» را آشکار می‌کنند، گردشگری حلال در حال تبدیل شدن به جایگاه بی رقیب است که مناظر گردشگری جهانی را تغییر می‌دهد.

 

هر ساله صدها هزار مسلمان از نقاط مختلف جهان چمدان های خود را بسته و از مقاصد جدیدی دیدن می کنند که در آنجا می توانند آرامش داشته باشند و زیبایی های شهرها و مکان‌های  جدید را کشف کنند.

 

 با این حال، سفر به یک مکان جدید به عنوان یک مسلمان می تواند برای بسیاری از افرادی که با انتخاب تفریحات پیشنهادی در استراحتگاه های سنتی راحت نیستند، کاملا چالش برانگیز باشد.

 

از آنجایی که تعداد مسافران مسلمان سالانه در حال افزایش است، صنعت گردشگری جهانی در حال تغییر است تا خود را با این روندسازگار کند و مفهوم جدیدی را برای خدمت به جمعیت دو میلیاردی مسلمان در سراسر جهان به ارمغان بیاورد.

 

گردشگری حلال

گردشگری حلال زیرمجموعه ای از گردشگری است که برای خانواده های مسلمانی که ارزش های اسلام را رعایت می کنند، طراحی شده است.

 

اصطلاح «حلال» که در عربی به معنای «مجاز» است، به چیزی بیش از غذای تهیه شده طبق قوانین اسلامی اشاره دارد. این مفهوم به هر جنبه ای از زندگی، از جمله فعالیت های اوقات فراغت، خدمات مهمان نوازی، و اخلاق تجاری اطلاق می‌شود.

 

بنابراین گردشگری حلال به معنای خدمات و امکاناتی است که عاری از فعالیت‌ها یا مواد غذایی مانند مشروبات الکلی و ارائه امکاناتی مانند نمازخانه، غذای حلال و دیگر خدمات حلال برای زنان و مردان است.

 

بر اساس گزارش شاخص جهانی سفر مسلمانان (GMTI)، پیش‌بینی می‌شود که هزینه سفر مسلمانان تا سال 2026 به 300 میلیارد دلار برسد که از 180 میلیارد دلار در سال 2019 عدد بسیار بزرگ‌تری است.

 

این بخش اکنون 12 درصد از هزینه‌های سفر جهانی را به خود اختصاص می‌دهد که پتانسیل رو به رشد آن را برجسته می‌کند.

 

تقاضا برای سفر حلال با توجه به تلاش‌ها برای ارتقای گردشگری در مکان‌هایی مانند ازبکستان و عربستان و جوان‌سازی مکان‌های تاریخی، در مسیر صعودی قرار دارد.

 

از آنجایی که مقاصد بیشتری در سازمان همکاری اسلامی (OIC) از گردشگری حلال استقبال می کنند، کشف گنجینه های مسحور کننده‌ای که برای گردشگران مسلمان طراحی شده است به طور فزاینده ای رایج شده است.

 

طبق گزارش اخیر «UnivDatos Markets Insights» پیش‌بینی می‌شود که نسل آینده مسلمانان با پیوستن به نیروی کار، نقشی محوری در هدایت توسعه آینده این بخش ایفا کنند.

 

کشورهایی که در روند صعودی هستند

کشورهایی مانند مالزی و اندونزی با جمعیت مسلمان قابل توجهی که دارند در بخش گردشگری حلال پیشرو هستند.

 

با این حال، کشورهایی با اکثریت جمعیت غیرمسلمان نیز در حال جهش به این سمت هستند.

 

انتظار می رود صنعت گردشگری حلال به جریان اصلی تبدیل شود و به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از شکوفایی بخش گردشگری حلال جهانی توسعه یابد.

 

بخش‌های گردشگری هتل‌ها و استراحتگاه‌های جهانی در سال‌های اخیر برای برآوردن خواسته‌های مسافران مسلمانی که می‌خواهند از خدمات کامل اوقات فراغت و مهمان‌نوازی بهره‌مند شوند، شکوفا شده است که در عین حال نیازهای مذهبی آنها را برآورده می‌کند و همچنین از آداب و رسوم و فرهنگ اسلامی نیز پیروی می‌کند.

 

انتظار می رود این توسعه، صنعت گردشگری حلال جهانی را در دوره پیش بینی شده به حرکت درآورد. بسیاری از کشورهای جهان مانند ترکیه، مصر و مالزی  قبلا این تغییر را در بخش گردشگری خود اتخاذ کرده‌اند که شامل اقامتگاه‌ها و سایر امکانات مطابق با اعتقادات مذهبی گردشگران مسلمان است.

 

پیش از این صنعت گردشگری حلال بیشتر  در مورد زیارت خانه خدا و به جای آوردن حج عمره همراه بود، اما اکنون رشد تعداد مسلمانان طبقه متوسط به بالا​​ و افزایش میزان ارتباط با یکدیگر، سفر را به بخشی از زندگی تبدیل کرده است و در نتیجه موجب توسعه گردشگری اسلامی از مقاصد سنتی مانند مکه و مدینه به استراحتگاه ها و مقاصد در کشورهای دیگر مانند ژاپن، اسپانیا و غیره شده است.

 

به عنوان مثال، ژاپن، با میزبانی «نمایشگاه‌های مد مسلمانان» و تقویت صنعت غذایی با گواهی حلال خود، تلاش کرده است که فضای مطلوب‌تری را برای مسلمانان فراهم کند.

 

اسپانیا، با تاریخ غنی اسلامی خود، تورهای حلال را در شهرهایی مانند گرانادا و کوردوبا توسعه داده است و گذشته خود بر مبنای تاریخ موریش خود را برای بازدیدکنندگان احیا کرده است.

 

اما ترکیه، کشوری است که در این زمینه بسیار پیشتاز است.از مساجد دوران عثمانی تا استراحتگاه های ساحلی حلال در امتداد دریای اژه، ترکیه نمونه بالقوه گردشگری حلال است.

 

 فراتر از پیشنهادهای گردشگری سنتی، این کشور در ارائه خدمات مالی اسلامی، فروشگاه‌های لوازم آرایشی حلال و فروشگاه‌های مد سرآمد است.

 

گزارش شاخص جهانی سفر مسلمانان که سالانه منتشر می‌شود، داده‌های بیش از 140 کشور در سراسر جهان را تجزیه و تحلیل می‌کند تا ببیند کدام مقاصد برای بخش رو به رشد سفر حلال مناسب‌تر هستند.

 

با این حال، گردشگری حلال فقط به معنای ارائه خدمات به مخاطبان خاص نیست، بلکه هدف آن ایجاد تنوع در بخش گردشگری است. علاقه روزافزون کشورهایی با اکثریت مسلمان و غیر مسلمان برای استفاده از این بازار بر جذابیت و قابلیت تجاری این مفهوم تاکید می کند.

 

از آنجایی که طبقه متوسط ​​مسلمان همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد و همچنین به دلیل به هم پیوستگی جهان، انتظار می‌رود این صنعت شاهد افزایش تصاعدی باشد و فرصت‌های قابل توجهی برای مقاصد در سراسر جهان فراهم کند.

 

گزارش‌ها نشان می‌دهد که ارزش بازار گردشگری حلال در سال 2022 به 255 میلیارد دلار برسد که احتمالا از سال 2022 تا 2032 با افزایش 4.0 درصدی «نرح رشد مرکب سالیانه» تا پایان سال 2032 به 365 میلیارد دلار می‌رسد.

 

 گردشگری حلال نوع خاصی از گردشگری مذهبی است که بر مواردی تمرکز دارد که با قوانین و آموزه های اسلامی در مورد رژیم غذایی، لباس پوشیدن، و رفتار اسلامی مطابقت دارد.

کد خبر 1273600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha