ازدواج‌هایی که موردتأیید و عنایت امام زمان(عج) است

ازدواجی که بر اساس معیارهای الهی انجام می‌شود و خانواده‌ای که با نگاه مهدی‌باوری و مهدی‌یاوری شکل می‌گیرد به نظارت مستقیم حضرت(ع) بر خود و اعمال و کارکردهایش باور داشته و حساس است چنین باوری ازدواج را در پازل انتظار موثر می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، نخستین روز از ذی‌الحجه مصادف با سالروز ازدواج آسمانی امیرالمومنین علی(ع) و حضرت زهرای مرضیه(س) روز ازدواج نام دارد روزی که فرصتی است مغتنم برای بررسی آموزه های دینی در باب این مهمترین اتفاق زندگی و تشکیل برترین نهاد عالم یعنی خانواده؛ دانستن این آموزه ها و پایبندی به آنها است که می تواند به برخورداری از سبک زندگی منتظرانه و ازدواج‌های موثر در امر فرج کمک کند چون تا انتخاب صحیح و ازدواج اصولی انجام نشود و خانواده ارزشی شکل نگیرد، نمی توان به نقش‌آفرینی آن در رخدادی که عالم انتظار آن را می کِشد، یعنی ظهور نقش‌آفرین بود.

 

شروط رسیدن به مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً

خدای متعال در آیه 21 سوره مبارکه روم می فرماید: «وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ في‏ ذلِکَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَکَّرُونَ؛ و از جمله نشانه هاى او این است که براى شما از جنس خودتان همسرانى آفرید تا در کنارشان آرامش یابید و میان شما الفت و رحمت برقرار ساخت تا نسل بشر را تداوم بخشد. به یقین در آنچه یاد شد، براى مردمى که مى اندیشند نشانه هایى است بر این که تدبیر امور انسان ها در اختیار خداوند است.» رسیدن به این آرامش و مودت شروطی دارد که بدون آنها نمی توان به مقصد تکامل که خدا برای ازدواج پیش بینی کرده، دست یافت.

 

از مهمترین ملاک ها و معیارهای اسلام در انتخاب همسر، ایمان و تقوا است قرآن کریم می فرماید: «وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ؛ زنان پاکیزه نیکو لایق مردانی چنین و مردان پاکیزه نیکو لایق زنانی همین گونه‌اند» (نور، 26). همین عنصر است که ازدواج را تضمین و مقابل بسیاری از آسیب ها بیمه می کند چنان که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «کسی که به خاطر دین و ایمان زنی، با او ازدواج کند، خداوند همه دنیایش را برای او فراهم می کند.»(وسائل الشیعه، ج ۲۰، باب ۱۴، ص ۵۱)

 

از دیگر معیارهایی که اسلام در انتخاب همسر بر آن تأکید دارد، اصالت خانوادگی است؛ پیامبر اکرم (ص) در این باره می فرمایند: «با خانواده خوب و شایسته وصلت کنید، زیرا خون اثر دارد»(ترجمه میزان الحکمه، ج5، ص 2258، ح 7848) و در جای دیگر می فرمایند: «برای نطفه های خود گزینش کنید و با کسانی که همتای شما هستند، ازدواج نمایید»(همان، ح ۷۸۴۹) و نیز از حضرت رسول(ص) است که درباره اهمیت توجه به اصالت خانوادگی در امر ازدواج فرمودند: «برای نطفه های خود گزینش کنید، زیرا زنان بچه هایی همانند برادران و خواهران خود به دنیا می آورند»(همان، ح ۷۸۵۰).

 

نقش اخلاق در ازدواج

اخلاق نیکو دیگر خصیصه ای است که در امر ازدواج نسبت به آن توصیه شده و بدون آن سایر معیارها و خصایص ازدواج فایده ای ندارد اخلاق به قدری در آموزه های دینی ما اهمیت دارد که رسول خدا(ص) فرمودند: «همانا برانگیخته شدم تا مکارم اخلاق را بین مردم زنده کنم» (سفینة البحار، ج ۱، ص ۴۱۱) و در حدیث نبوی آمده: «انسان با اخلاق نیکویش به درجه روزه‌دار شب زنده‌دار می رسد.» (میزان الحکمه، حدیث ۵۰۱۲) نرمش و مدارا و خوش برخوردی عامل جذب و ایجاد محبت است و تندخویی و بداخلاقی و عصبانیت و سرسختی موجب دفع و دور شدن مردم می شود. لذا حُسن خُلق از عوامل مهم و موثر در ازدواج موفق و بقا و دوام آن است.

 

عشق و محبت و علاقه بین زوجین نیز معیاری است که در ایجاد خانواده سالم و کنشگر کمک می کند؛ مهم آنکه این محبت و علاقه باید ریشه های الهی داشته باشد نه از آبشخورهای دنیایی مثل زیبایی، قدرت و مقام یا ثروت ریشه گرفته باشد چنین محتبی است که می تواند به عشق و محبت امام زمان(عج) گره بخورد و در مقابل محبت حضرت(ع) را جلب کند.

 

در کنار اینها تناسب سنی، هوش و خرد، شغل و درآمد مالی نیز عواملی هستند که بر توفیق یک ازدواج می افزایند و توجه به آنها به شکل‌گیری خانواده‌ای که می تواند در زمینه سازی ظهور کمک کند، موثر باشد. به ویژه آنکه رعایت این معیارها خانواده را از نظر لطف و عنایات حضرت بقیة الله الاعظم(عج) هم برخوردار می کند. چون خانواده ای که با معیارهای دینی الهی همچون ایمان و تقوا شکل گرفته درصدد کسب رضای امام زمان خویش نیز است، لذا این توجه دوسویه است و محبت حضرت حجت(عج) و عنایات ایشان به ویژه در بزنگاه ها را جلب می کند و موردتأیید ایشان است چون ازدواجی که با نگاه و معیار الهی انجام شود مورد رضا و تأیید ولی خدا نیز است.

 

علاوه بر این، خانواده ای که بر اساس معیارهای الهی شکل می گیرد و نگاه مهدی‌باوری و مهدی‌یاوری دارد به نظارت مستقیم حضرت(ع) بر خود و اعمال و کارکردهایش باور داشته و حساس است چنین باوری باعث می شود بهتر عمل کند و بکوشد مرضی خدا و امامش پیش برود و همین دعای خیر حضرت حجت(عج) را جلب زوجین و خانواده نوپای‌شان می کند و چه چیز بهتر و محکم‌تر از دعای امام عصر(عج) برای عاقبت‌بخیری یک ازدواج. این دعا و عنایت بلایا را نیز از نهاد خانواده دور می کند.

 

بنابر آنچه مرور شد رعایت این معیارها و انتخاب همسر بر اساس معیارهایی که اسلام برای ازدواج در نظر گرفته است به سبکی از زندگی می انجامد که در پازل زمینه سازی ظهور موثر است مگر نه آنکه سبک زندگی از اصول هفت‌گانه‌ای است که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب برای ساخت تمدن نوین اسلامی که بستر طلوع خورشید عظمای ولایت را فراهم می کند، بر آن تأکید دارند.

 

کد خبر 1273971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha