اهمیت دادن به رسانه برای ترویج تدبر قرآن در اولویت است

حجت الاسلام صبوحی گفت: ما در دنیای امروز باید به تناسب هجمه‌هایی که دشمنان اسلام و قرآن دارند راه انتخاب کنیم یکی از بزرگترین ابزارهای هجمه ها علیه اسلام و انقلاب رسانه است بنابراین اهمیت دادن به رسانه برای ترویج تدبر قرآن در اولویت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام صبوحی از اساتید برجسته تدبر در قرآن در خصوص اهمیت جهاد تبیین و ارتباط آن با موضوعات تدبری گفت: من فکر می‌کنم توجه به این اصل که تبیین با توجیه خلط نشود بسیار حائز اهمیت است.

 

 وی ادامه داد: گاهی اوقات تصور شود برای جهاد تبیین به هر قیمتی از بعضی اتفاقات و پدیده‌ها دفاع و توجیه کنیم و مردم را در خصوص مواردی که در آنها شبه وجود دارد قانع کنیم، آفت است اگر بخواهیم از تبیین به نحو درستی استفاده کنیم، باید روشنگری کنیم. تبیین یعنی روشنگری مسیر و هدف. اینکه ما به کجا می‌خواهیم برویم و چه مسیری را برای رسیدن باید طی کنیم. در حال حاضر در چه وضعیتی هستیم از نقطه‌ای که ایستاده ایم تا مقصد راه چیست و بحران‌ها را چه مواردی تشکیل می‌دهد و چطور باید با آن روبرو شویم؟.

 

 حجت الاسلام صبوحی افزود: این نگرشی واقع بینانه و هم مطابق مصلحت و اهداف انقلاب جهاد تبین است. اگر این نگاه را داشته باشیم قرآن کتابش است. قرآن کتاب انقلاب اسلامی پیامبر اکرم حضرت محمد (ص) است. برای پیشبرد و تأسیس این انقلاب به اهدافش در عرصه‌های مختلف راه شناسی و مقصد شناسی کرده است. هر سوره از قرآن سندی از حرکت انقلاب پیامبر به سمت آرمان‌هایش است. انقلاب اسلامی ما نیز ادامه انقلاب پیامبر است و همان راه را می‌خواهیم حرکت کنیم پس قرآن کتاب ما نیز است. پس اگر ما به قرآن رجوع کنیم و با نگاه قرآنی راه‌ها، مقصدها، بحران‌ها و چالش ها را شناسایی کنیم و واقع بینانه راه حل قرآنی ارائه کنیم یکی از کامل ترین مصداق‌های جهاد تبیین خواهد بود.

 

استاد دوره‌های تدبر در قرآن ادامه داد: سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان دارالقرآن الکریم به دلیل ماهیت و رسالتی که در خدمت قرآن کریم دارند به کمک ترویج فرهنگ تدبر در قرآن کریم می‌توانند زیر ساخت ماندگار و پایدار وپر ثباتی را برای جهاد تبیین فراهم کند. اهمیت دادن به رسانه برای ترویج تدبر قرآن در اولویت اس.

 

 وی گفت: ما در دنیای امروز باید به تناسب هجمه‌هایی که دشمنان اسلام و قرآن دارند راه انتخاب کنیم یکی از بزرگترین ابزارهای هجمه ها علیه اسلام و انقلاب رسانه است بنابراین اهمیت دادن به رسانه برای ترویج تدبر قرآن در اولویت است. اگر سازمان تبلیغات و سازمان دارالقرآن که بتوانند راهی باز کنند که رسانه در تمام سطوح هم رسانه‌های خودجوش مردمی و هم رسانه ملی در خدمت مردم برای آشنا کردن مردم با فرهنگ تدبری قرار بگیرند، بهترین گام است.

 

حجت الاسلام صبوحی ادامه داد: بعد از رسانه مقوله آموزش و پرورش مهمترین امر است. نباید به مؤسسات مردم و خودجوش اکتفا کرد. این مؤسسات پوشش کاملی بر روی جمعیت ندارند و اگر سازمان دارالقرآن بتواند در تعامل با آموزش و پرورش آموزش نگاه تدبری را در بستر آموزش و پرورش به جریان در بیاورد و نقش ضمنی ایفا کند به سمت اهداف تدبری پیش خواهند رفت. توجه به موضوعات تدبری بسیاری از خلاءهای فرهنگی را جبران خواهد کرد.

 

 وی در پاسخ به این سوال که آیا عموم مردم پذیرش و ظرفیت مباحث تدبری را دارند یا خیر، گفت: ما قاعده‌ای داریم که خداوند تکلیف ما لا یطاق نمی‌کند در حالی که تدبر را بر همه تکلیف کرده واین نشان می‌دهد که همه مردم امکان تدبر در قرآن را دارند. اما سطوح تدبر با قرآن متفاوت است. در تجربه بیست ساله ما نشان می‌دهد که بازخورد مثبتی با دریافت مباحث تدبری از سوی جامعه عموم مردم داشتیم لذا مردم پذیرای موضوعات تدبری هستند و اگر به بحث تدبری توجه شود بسیاری از خلاءهای فرهنگی که مردم در حل و فصل آ نها همراهی نمی‌کنند را در برخواهد داشت.

 

کد خبر 1274138

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha