به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، حجت الاسلام نصرت امیدی گیلانی_ امام جمعه بندرکیاشهر صبح امروز (چهارشنبه، ۳۱ خرداد) در جلسه شورای ادرای، به منظور معارفه«آرنگ» به عنوان فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه، با استناد به آیات قرآن، به برخی از مباحث مدیریتی اشاره و اظهار کرد: بیش از ۳۰۰ آیه در قرآن کریم در خصوص مدیریت در تراز اسلامی وجود دارد.
وی با بیان اینکه اگر مدیری می خواهد ارتقا پیدا کند ملاک ارتقا او باید لیاقت باشد گفت: از نظر قرآن لیاقت از سابقه مهمتر است.
حجت الاسلام امیدی افزود: فرشتگان قدیمی که سالیان سال خداوند را عبادت می کردند، می بایست به انسان تازه به دوران رسیده اما لایق سجده کنند از این رو ارتقای سازمانی هم باید بر مبنای شایستگی و لیاقت باشد.
وی با اشتناد به سوره بقره آیه 87 یکی از نکات لازم برای مدیران را به جهت رسیدن به موفقیت، پیگیری و تدوام برنامه ها برای رسیدن به یک نتیجه نهایی دانست و تصریح کرد: پس از ابلاغ وظایف، هر فرد در برخورد با تخلف نباید هیچ تسامح و تساهلی صورت بگیرد.
حجت الاسلام امیدی تاکید کرد: همانگونه که خداوند متعال نسبت به پیامبرش با قاطعیت و بدون ملاحظه برخورد می کند.
وی ادامه داد: خداوند متعال حضرت ابراهیم(ع) را در موارد مختلف مورد آزمایش و امتحان قرار می دهد و بعد از اینکه آنحضرت همه این آزمون ها را با موفقیت پشت سر میگذارد او را به پیامبری منصوب میکند.
حجت الاسلام امیدی اذعان کرد: برای منصوب کردن افراد در انواع مختلف مقامات، مسئله گزینش و آزمایش از دیدگاه قرآن کریم مورد تأکید است.
وی، معیار ارزش گذاری در موفقیت افراد را میزان تلاش آنان دانست(بقره_۱۴۳) و ادامه داد: مدیر باید نیروهای کارآمد را از نیروهای ناکار آمد جدا کند تا حضور نیروهای غیر مفید باعث سست شدن سایر نیروها نشود(بقره_۲۴۹).
حجت الاسلام امیدی در ادامه اظهار کرد: در جامعه اسلامی ایمان داشتن شرط اصلی در انتخاب مدیر و سرپرست است، از این رو نباید پست های کلیدی را به افراد بی ایمان و سست واگذار کرد، زیرا امکان سوءاستفاده از مسئولیت برای این افراد زیاد است( آل عمران_ ۲۸).
وی اضافه کرد: سوء استفاده کردن از موقعیت و مسئولیت برای هیچکس مجاز نیست و باید با آن بشدت برخورد کرد( آل عمران_ ۷۹).
حجت الاسلام امیدی، از جمله عوامل شکست هر سازمان را سستی در انجام وظایف، نزاع، اختلافات داخلی و عدم اطاعت پذیری از مدیریت واحد برشمرد و افزود: خداوند در سوره آل عمران آیه ۱۵۲ در خصوص علل شکست جنگ احد می فرماید«شما در آستانه پیروزی بودید تا اینکه سست شدید، در کنار حاکم شدن سستی بر شما دچار نزاح و اختلاف نیز شده و بر سر تقسیم غنایم با یکدیگر درگیر شدید».
وی همچنین، مهمتر از تبعیت از مدیریت واحد را صبر و استقامت دانست و بیان کرد: یکی از صفات مدیر باید صبر و استقامت باشد زیرا صبر انسان را به شهد موفقیت می رساند(یونس_۱٠۹).
حجت الاسلام امیدی اظهار کرد: در جهان بینی و نگاه دینی یکی از راه های توسعه اقتصادی دوری از نافرمانی خداوند متعال و جبران گذشته است(هود_۵۲).
وی گفت: مدیران باید با ایمان به هدف و آرمان خود استوار و مطمئن باشند و یکی از مسائل مهم برای مدیران ثبات قدم در مسیر است و اعتراف افراد دیگر نتواند مدیر را دچار تزلزل و سستی کند(هود_ ۱٠۹).
نظر شما