به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در یزد، محمدحسین امامی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد در نشست خبری جمع اصحاب رسانه استان یزد ضمن گرامیداشت هفته مبارزه با مواد مخدر گفت: از 30 خرداد تا 5 تیرماه به نام هفته مبارزه با مواد مخدر نامیده شده است که با توجه به روند افزایش این بلای خانمان سو به نوعی اهمیت و جایگاه این هفته را نشان می دهد.
وی افزود: متاسفانه آمارهای جهانی نشان از رشد مواد مخدر در جوامع است که سنین 15 تا 64 سال را درگیر خود کرده است و با افزایش آن شاهد رواج بیش از 1200 نوع مواد مخدر هستیم.
امامی بیان کرد: متاسفانه امروزه با توجه به گسترش شبکه های اجتماعی شاهد معرفی و ترویج مواد مخدر از طریق این فضا در بین جوانان و نوجوان هستیم که نشان از پیچیده تر شدن روش های تبلیغی آن است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد ادامه داد: یکی دیگر از هشدارهای امروز ترویج مواد مخدر در بین زنان است که روندی رو به رشد داشته است و به نوعی سوداگران مرگ دو قشر بانوان و دانش آموزان را هدف قرار گرفته اند و این خطرهای متعددی در پی خود دارد.
وی گفت: آمار رسمی دانشجویان معتاد در استان یک و هشت دهم درصد جمعیت دانشجویی است که در این رابطه با همکاری دانشگاه های استان سعی کرده ایم آموزش های متعددی را در دانشگاه ها دنبال کنیم و گام های خوبی نیز برداشته شده است.
امامی بیان کرد: متوسط سن اعتیاد در استان یزد 23 تا 65 سال است که متاسفانه گرایش به مواد مخدر صنعتی نیز نسبت به سنتی افزایش داشته است و متوسط آماری اعتیاد در استان یک و یک دهم درصد جمعیت عمومی استان است.
وی ادامه داد: در سطح کشور 4 هزار شهید مبارزه با مواد مخدر داریم که از ابتدای سال آمار شهیدان این حوزه 21 نفر است که متاسفانه آمار بسیار زیادی است که در راه مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسیده اند.
وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون شش تن مواد مخدر در استان کشف شده که عمدتاً نیز مواد مخدر صنعتی بوده است و خوشبختانه تاکنون گزارشی مبنی بر تولید مواد مخدر صنعتی در استان ارائه نشده ولی موارد اندکی در حوزه سنتی گزارش و شناسایی شده که در این رابطه میتوان به کشف و امحاء سه مزرعه کشت خشخاش در استان طی سال جاری اشاره کرد.
امامی یکی از اقدامات موثر برای پیشگیری از ورود افراد به حوزه قاچاق مواد مخدر را شناسایی و ضبط اموال قاچاقچیان مواد مخدر خواند که هم اکنون در دستور کار دولت و دستگاه قضایی قرار دارد.
وی از تشکیل مجمع خیرین یاریگران زندگی در استان برای جلب مشارکتهای مردمی جهت پیشگیری، مقابله و درمان در حوزه مواد مخدر خبر داد و گفت: خانه یاری گران زندگی استان نیز با هدف پیشگیری از اعتیاد با تخصیص هفت میلیارد ریال در طبقه فوقانی مرکز مشاوره امام حسین(ع) آماده بهره برداری در هفته آتی خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش مواد مخدر را بزرگترین آسیب اجتماعی در کشور خواند و با بیان این که بیش از ۵۰ درصد از آسیب های اجتماعی کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم مرتبط با این حوزه است، اظهار کرد: تغییر نگاه بین نسلها، اهتمام و ضرورت امر اطلاع رسانی برای پیشگیری نسل جدید از افتادن به دام اعتیاد را فزونی بخشیده که در این رابطه اثربخشی رسانهها به مراتب بیشتر از سایر دستگاههای دخیل در این حوزه است.
امامی در پایان از جمعآوری ۱۲۰۰ معتاد متجاهر در سال گذشته از سطح شهر خبر داد و با بیان این که راهاندازی کمپ ماده ۱۶ استان که عمدتاً برای معتادان متجاهر است طی دو ماه آینده رقم خواهد خورد، گفت: هم اکنون ۱۷ کمپ بخش خصوصی یا به اصلاح کمپ ماده ۱۵ در استان داریم که یک مورد از آنها ویژه بانوان است.
نظر شما