ظرفیت‌های تبلیغ حوزه در تابستان به کمک ائمه‌جماعات می‌روند/ در مشکلات کنونی مساجد نباید یک قشر را مقصر دانست

حجت‌الاسلام ملانوری با بیان اینکه از ظرفیت‌های مختلف تبلیغی حوزه با محور مساجد برای فراغت تابستان استفاده می‌شود، گفت: وقتی گروه‌های مختلف در مسجد فعال‌اند نباید و نمی‌توان یک قشر را در مشکلات ایجادشده همچون حضور کمرنگ جوانان مقصر دانست.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، تابستان و اوقات فراغت آن موسم مطلوبی برای فعالیت های مسجدی و استفاده از ظرفیت خانه های خدا در تبلیغ و تبیین است. از این رو، به منظور بررسی ظرفیت های مسجد برای این فعالیت ها با حجت الاسلام والمسلمین «حسین ملانوری»، معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه کشور و رئیس ستاد راهبری مسجد حوزه های علمیه گفتگو کرده ایم که مشروح آن در ادامه تقدیم حضورتان می شود:

 

حجت الاسلام والمسلمین ملانوری درباره برنامه های مسجدمحور معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه برای اوقات فراغت تابستانی، اظهار کرد: در ایام تابستان از همه ظرفیت مبلغان همچون مبلغانی که در طول سال مشغول درس و بحث هستند بهره می بریم تا با استفاده از اوقات فراغت با نسل جوان ارتباط گرفته و معارف دینی  را به آنها منتقل کنیم.

 

مشارکت طلاب طرح هجرت در برنامه های تابستان مساجد

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: خوشبختانه همه طلاب طرح هجرت با محور مسجد در تابستان فعال هستند و برنامه های تدارک دیده شده برای نسل نو و نوجوانان و جوانان را در مساجد اجرا می کنند؛ همچنین، طلابی که در مدارس امین فعال هستند در تابستان با محوریت مسجد و تحت اشراف ائمه جماعات به تبلیغ و ارتباط با جوانان مشغول می شوند.

 

رئیس ستاد راهبری مسجد حوزه های علمیه ادامه داد: علاوه بر طلاب شرکت کننده در طرح هجرت، طلاب  همکار با آموزش و پرورش نیز به یاری ائمه جماعات می آیند و برنامه های دانش آموزی را اجرا می کنند؛ فراخوان دانش آموزان و اجرای برنامه های قرآنی و تفسیری، تبیین مسائل اعتقادی، احکام، انجام فعالیت های اردویی و فرهنگی با همکاری این طلاب صورت می گیرد.

 

وی با بیان اینکه حدود ۷۸۰۰ باب مسجد تحت پوشش طرح هجرت هستند، گفت: از این تعداد برخی فعالیت و گستره اثرگذاری محدودتری دارند و برخی نه! ظرفیت‌هایشان بالا است و جز برنامه های معمول مجری ویژه برنامه متنوع برای تابستان هستند.

حجت الاسلام ملانوری ادامه داد: علاوه بر این، طلاب شرکت کننده در طرح «بینات» هم که در مدارس علمیه اجرا می شود، در فصل تابستان به کمک ائمه جماعات می آیند تا با استفاده از ظرفیت مهیا و معنوی مسجد، تابستانی به یادماندنی و اثرگذار در حوزه های فرهنگی، تربیتی و تفریحی برای نوجوانان و جوانان رقم بخورد.

 

فعالیت های معاونت تبلیغ مسجدمحور است

وی با بیان اینکه از اصول اساسی فعالیت‌های معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه مسجدمحوری است، ابراز کرد: مسجد خانه خدا است و حضور در آن ثواب و برکت دارد تبعا اگر ما اقشار مختلف مردم را به حضور در مسجد فرا بخوانیم در تربیت و تبیین موفق تر خواهیم بود البته ما در تابستان طرح هایی نیز در فضاهای تفریحی همچون جنگل ها، مدارس، مناطق توریستی و ... داریم که در همه آنها نیز مبلغان تلاش‌شان برای جذب مردم به مسجد و مأنوس کردن آنها با خانه های خدا است.

 

معاون تبلیغی و فرهنگی حوزه های علمیه تأکید کرد: چنان که در طرح «امین» نیز از وظایف اصلی مربیان و مبلغان ایجاد تمایل انس با مسجد در دانش آموزان است. اساساً تمامی فعالیت های تبلیغی دین باید مسجدمحور باشد اما در برخی مواضع به دلیل شرایط تبلیغ به دیگر مکان ها نیز برده می شود.

 

طرح مسجد تراز را در تابستان عملیاتی کنیم

وی با اشاره به استفاده معاونت تبلیغ و فرهنگی حوزه های علمیه از فرصت تابستان برای مسجدمحور کردن فعالیت ها، ابراز کرد: طرح مسجد تراز که در مدیریت حوزه های علمیه طراحی شده و توسط برخی ائمه جماعات کلید خورده در این باره بسیار موثر است. اگر از فرصت تابستان استفاده و این طرح اجرا شود جمیعت های بالایی به ویژه از نسل نوجوان و جوان به مسجد می آیند.

 

حجت الاسلام ملانوری تأکید کرد: در پرتوی این طرح فرصت حضور جوانان در مسجد و فعالیت و مسئولیت‌پذیری آنها با اشراف ائمه جماعات فراهم می شود؛ در مساجدی که مجری این طرح هستند شاهد پویایی و فعالیت نوجوانان و جوانان هستیم. امید است همه متولیان مسجدی همراهی کنند تا تابستان فصلی گرم برای فعالیت های مذهبی و تبلیغی مسجدمحور شود.

 

در حوزه مسجد نمی توان یک قشر را مقصر دانست

رئیس ستاد راهبری مسجد حوزه های علمیه با اشاره به بحث هایی که بر سر عملکرد ائمه جماعات و تأثیر آن بر حضور کمرنگ جوانان در مساجد وجود دارد، گفت: اینکه گاهی به عملکرد ضعیف و فقدان برنامه ائمه جماعات اشاره می شود، کمی اجحاف است بسیارند ائمه جماعاتی که به فراخور شرایط و توانمندی هایی که دارند منشأ اتفاقات مبارک و گره گشایی های مومنانه از اهالی محله و منطقه شده اند.

 

وی اضافه کرد: در مسجد مجموعه های متعددی فعال و مدعی کار هستند که بعضاً عملکردی را که باید، ندارند و برخی فعالیت ها نیز فاقد متولی است وقتی سازمان ها و نهادهای مختلف در مسجد حضور و دخالت دارند و افراد و گروه های مختلف در آن فعال‌اند نمی‌توان یک قشر را عدم جذب جوانان مقصر دانست لذا اگر هماهنگی و هم افزایی وجود داشته باشد، روند فعالیت ها بهتر پیش رفته و نتایج مثبت به بار می آید.

 

حجت الاسلام ملانوری تأکید کرد: برای اینکه این وفاق ایجاد شود مدیریت حوزه برنامه هایی را پیش بینی کرده است ازجمله بررسی فعالیت طلاب در مساجد در شورای هماهنگی نهادهای حوزوی. علاوه بر این، در شورای همت که نام اختصاری هماهنگی مراکز تبلیغی است و چهار مجموعه معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه در آن عضویت دارند و از مجموعه های فعال اعزام مبلغ هستند علی رغم برخی اختلاف سلایق، هماهنگی های خوبی صورت گرفته و اتفاقات مبارکی در حال وقوع است؛ جلسات مشترک و هم افزایی ها به تبلیغ و تبیین دین کمک شایانی می کند.

 

کد خبر 1274496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha