فرمایشات رهبر انقلاب درحوزه احیای ظرفیت های معادن عملی نشد/ مدیران متهمان ردیف اول

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به توصیه رهبر انقلاب در سال ۷۸ مبنی بر احیای ظرفیت های معدنی جنوب خراسان گفت: اگرتاکنون از این ظرفیت‌های معدنی به درستی استفاده نشده است نباید دنبال مقصر در جایی دیگر بگردیم بلکه مقصر اصلی عدم پیشرفت خود مدیران هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، جواد قناعت- استاندار خراسان جنوبی - امروز (۴ تیر) در شورای معادن استان اظهار کرد: یکی از مزیت‌های برتر استان وجود ذخایر معدنی بی‌نظیر و ویژه است که با کار تیمی دستگاه‌ها و همپوشانی لازم باید این ظرفیت اقتصادی را به فعلیت برسانیم.

 

وی با اشاره به ضرورت به فعلیت رساندن پتانسیل حوزه معدن استان گفت: در کنار اهمیت توسعه معدنی و توجه ویژه به حوزه سرمایه‌گذاری در این بخش، رعایت ضوابط و قوانین مورد تأکید است.

 

قناعت در ادامه افزود: ما به دنبال سرمایه‌گذار هستیم و برای همه سرمایه‌گذاران فرش قرمز پهن و استقبال می‌کنیم اما بر رعایت ضوابط و قوانین هم تأکید داریم تا مشکلی ایجاد نشود.

 

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه سوءاستفاده و اقدام بر خلاف قوانین و ضوابط در حوزه سرمایه‌گذاری بخش معدن قابل پذیرش نیست، ادامه داد: همچنین در کنار ملاحظات زیست محیطی و‌ منابع طبیعی باید کارهای معدنی انجام شود.

 

وی با اشاره به اینکه در حوزه معدن اگر کار شود کل مخارج و منابع استان تامین می‌شود اما به دلیل تنبلی یا گیر دادن‌های الکی به این مهم توجه نشده است، بیان کرد: انعطاف‌های لازم باید بین معادن و منابع طبیعی و محیط زیستی باشد تا از ظرفیت معادن و توسعه آن غفلت نشود.

 

قناعت با بیان اینکه از موفقیت و عدم‌موفقیت‌های سایر استان‌های به ویژه در بخش معادن باید برای توسعه خراسان جنوبی استفاده شود، گفت: رهبر معظم انقلاب در سال ۷۸ فرمودند که باید از ظرفیت‌های معدنی جنوب خراسان استفاده شود.

 

استاندار خراسان جنوبی افزود: اگر تاکنون از این ظرفیت‌های معدنی به درستی استفاده نشده است نباید دنبال مقصر در جایی دیگر بگردیم بلکه مقصر اصلی عدم پیشرفت خود مدیران استان هستند البته الحمدالله نگاه‌ها در دولت سیزدهم در حال تغییر است.

 

وی بیان کرد: انتظار است شورای معادن استان، ظرفیت‌های خراسان جنوبی را شناسایی کند و با رصد موانع و مشکلات برای آن چاره‌اندیشی داشته باشد.

 

قناعت همچنین افزود: در دو سال اخیر از سمت مسئولان استان و ملی مساعدت‌های خوبی صورت گرفته و انگیزه‌ای که سرمایه‌گذاران در بخش معدن دارند همه قابل تحسین است و روند رو به رشد در مجموعه سازمان صمت انجام می‌شود و با تعامل و همکاری که اعضای شورای معادن استان داشتند و انتظار است جایگاه و رتبه‌های خراسان جنوبی در حوزه معادن با قوت و سرعت ادامه پیدا کند و این رتبه‌ها حفظ شود.

 

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از مصوبات در سفر دوم رئیس جمهور تشکیل شورای عالی معادن کشور در این استان بود، تصریح کرد: احصای نظام مسائل استان در حوزه معدن برای اینکه بتوانیم از ظرفیت‌های معدن بیشتر استفاده کنیم در این مصوبه آمده است که انتظار است شورای معادن استان به ویژه سازمان صمت این موضوع را با جدیت پیگیری کند تا شاهد حضور اعضای شورای عالی معادن کشور در خراسان جنوبی باشیم.

 

وی در خصوص احیای معادن غیرفعال استان تأکید کرد: در این راستا باید به صورت جدی‌تر از ظرفیت شورای معادن استان برای احیای معادن غیرفعال استفاده کنیم و گزارشی در این زمینه در جلسه آینده شورای معادن ارائه شود.

 

 علیرضا عباس‌زاده- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی - هم اظهار کرد: یکی از بزرگترین کارهای ویژه دولت در حوزه معادن استان، مصوبه سفر اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی بود که در همین راستا طرح تحول در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان انجام شد.

 

وی با بیان اینکه طرح تحول زمین‌شناسی در ۱۵ هزار کیلومتر مربع از وسعت خراسان جنوبی در شهرستان‌های بیرجند، سربیشه، قاینات و خوسف اجرا شد، افزود: این طرح برای استان ظرفیت و سرمایه بزرگی محسوب می‌شود.

 

عباس‌زاده گفت: طرح تحول در بخش زمین‌شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی برای اولین‌بار  در کشور در استان خراسان جنوبی برگزار شد که با تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی پایه، مناطق مستعد در استان شناسایی شدند و بحث ثبت محدوده و واگذاری آن از طریق مزایده یا سازمان صمت در حال انجام است.

 

معاون استاندار  با بیان اینکه گزارش این طرح تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۲  ارائه خواهند شد، تصریح کرد: با اعلام نتایج مهم این طرح ذخایره معدنی استان ۲ تا ۳ برابر افزایش خواهد داشت که بر جذب سرمایه‌گذار موثر خواهد بود.

 

عباس‌زاده در ادامه گفت: اعضای شورای معادن استان باید پیشنهادات خود در راستای استفاده از ظرفیت‌های معدنی استان را ارائه دهند.

 

وی تأکید کرد: جلسه شورای معادن و کمیسیون ماده ۲۴ مکرر( در راستای اخذ استعلام صدور پروانه اکتشاف) باید متناسب با دستور کارها باشد و  سال قبل دستور کارهای خیلی معوقه‌ای نداشتیم اما اکنون باید نظام مسائل حوزه معادن استان احصاء شود تا راه برای توسعه بخش معادن هموارتر شود.

 


حامد حسن نژاد- سرپرست سازمان صمت خراسان جنوبی با بیان اینکه ظرفیت ذخیره معادن استان ۷ هزار تن است، اظهار داشت: سالانه ۴۲ میلیون تن ماده معدنی از معادن استان استخراج می‌شود.

 

وی افزود: تنوع مواد معدنی در این استان ۴۴ ماده است که زغال‌سنگ، منیزیت، سنگ‌های تزئینی، سنگ آهن، خاک‌های صنعتی، دولومیت، مرمریت، طلا، مس و پتاس از مهمترین آنهاست و اکنون ۱۳ هزار و ۴۰۰ نفر در بخش معدن خراسان جنوبی مشغول به کار هستند.

 

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: از ابتدای امسال هفت پروانه اکتشاف و سه گواهی کشف و ۳ پروانه بهره‌برداری معدن در استان صادر شده است.


حسن‌نژاد با اشاره به اینکه از مجموع ۷۶۳ واحدهای معدنی دارای پروانه تعداد ۵۲۵ معدن فعال و حدود ۲۳۸ معدن غیرفعال است، تصریح کرد:  معادن در اختیار بهره‌برداران، در صورتی که غیرفعال مانده باشند باید سلب صلاحیت و آزاد شوند و در این زمینه با کسی تعارف نداریم.

 

وی تأکید کرد: پروانه های غیرفعال معدنی در حال تعیین تکلیف هستند که در همین راستا سال گذشته ۴۷ پروانه  معدنی تعیین تکلیف شد.

 

 

 

 


 

کد خبر 1274778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha