طرح یاریگران زندگی در روستاها به ابتکار استان سمنان اجرا شد

معینیان اولویت طرح یاریگران زندگی در استان سمنان را روستاها دانست و گفت: تولید ثروت و اشتغال و همچنین مقابله با آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد، محورهای این طرح است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ جعفر معینیان- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان در نشست با خبرنگاران؛ با بیان اینکه طرح یاریگران زندگی در روستا به ابتکار استاندار سمنان مطرح و در کشور اجرایی شد گفت: یاریگران زندگی طرحی برای پیشگیری از اعتیاد با رویکرد همگرایی اجتماعی است و تلاش می‌کند به باورمندی افراد توجه ویژه داشته باشد و در قالب این طرح در ۳۴ روستای معین با کمک مردم، مؤثرین و فعالان ازجمله دهیار، امام جماعت مسجد، فرمانده بسیج و مسئولان مرکز بهداشت و نیروی انتظامی، اقدامات تبیینی برای مبارزه با مواد مخدر انجام می‌شود.

 

وی افزود:  این طرح با هدف خودمراقبتی و یاری‌رسانی  نسبت به یکدیگر برای پیشگیری از اعتیاد بین گروه هایی از جامعه برنامه‌ریزی شد تا بتوانند با همراهی و همفکری در برابر این بلای خانمانسوز و آسیب‌های اجتماعی ایمن بمانند.

 

معینیان تصریح کرد: این طرح در قالب اقدامات پیشگیرانه اعتیاد با همکاری دستگاه‌های مختلف فرهنگی، آموزشی، خدماتی و … اجرا می شود.

 

وی از اجرای طرح یاریگران زندگی در مدارس با همکاری آموزش و پرورش استان سمنان خبر داد و افزود: در استان سمنان خیران، سازمان‌های مردم نهاد و … نیز ورود خوبی به مبارزه با اعتیاد داشتند تا بتوانیم در خانواده‌ها، محلات شهری و روستایی، محیط کاری و آموزشی در مدارس و دانشگاه‌ها برنامه‌های خوبی را اجرا کنیم.

 

معینیان افزود: اشتغال بهبودیافتگان که زنجیره و چرخه بازتوانی معتادان را تکمیل می‌کند، رویکرد اصلی ما در حوزه یاریگران زندگی است.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان بیان کرد: در حوزه مبارزه با مواد مخدر باید به سمت کاهش تقاضا گام برداریم که مبنای تشکیل این طرح و پیشنهاد آن به ستاد مبارزه به مواد مخدر کشور نیز بر این اساس بوده است.

 

وی با بیان اینکه انجام امور در تمامی حوزه‌ها با محوریت مردم و مشارکت سازمان‌های مردم، همواره با موفقیت‌های ارزنده همراه بوده است، اضافه کرد: طرح یاریگران زندگی از روستاها آغاز به کار کرده و با ایجاد ثروت و پول و همچنین کاهش تقاضا و معتادان در روستاها، می‌توان گفت این طرح به نتیجه رسیده است.

 

معینیان با تاکید بر اینکه مشارکت اجتماعی نقشی مهم در پیشگیری از اعتیاد دارد، ادامه داد: اعتیاد موضوعی است که می‌تواند اقشار مختلف جامعه مانند پزشکان، مهندسان و وکلا را درگیر کند و باید بخش‌های مختلف در این زمینه همراهی کنند.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان اظهار کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر استان سمنان سال گذشته به واسطه برگزاری منظم و اقدامات در حوزه مبارزه با اعتیاد، از رتبه سی ام کشور به رتبه اول ارتقا یافت.

 

وی با اشاره به اینکه در زمینه ایجاد مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶، اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد اقدام‌های خوبی با همراهی بخش‌های مختلف در استان سمنان انجام شد اظهارکرد: برای ساخت گرمخانه و مرکز ماده ۱۶، راه و شهرسازی مکان را در اختیار شهرداری سمنان قرار داده است و با تخصیص اعتبارات، کار ساخت انجام می‌شود.

 

معینیان با بیان اینکه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل سفر سردار اسکندر مومنی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری به استان در زمینه پیشگیری و مقابله اعتیاد اختصاص یافت افزود: ۱۲۲ مرکز درمانی دولتی و خصوصی برای معتادان استان سمنان وجود دارد که ۲۵ هزار نفر از افراد بیمار در حوزه اعتیاد توسط این مراکز، درمان شده‌اند.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان از دستگیری سه هزار و ۶۰۰ نفر از خرده فروشان و توزیع کنندگان مواد مخدر و همچنین معتادان متجاهر به همت نیروی انتظامی، دستگاه قضائی و اطلاعاتی و … در یک سال گذشته خبردادوافزود: این افراد برای طی مراحل قضائی به مجموعه قضائی استان تحویل داده شدند.

 

وی تصریح کرد: در کنار برخورد با مواد مخدر، مقوله بازیابی و همچنین درمان نیز در استان از جمله اولویت‌های ما است.

 

معینیان  افتتاح خانه توانمندسازی و صیانت استان سمنان، پیگیری جهت تکمیل و راه اندازی خانه پیشگیری از اعتیاد استان توسط آموزش و پرورش و پیگیری جهت تحویل زمین و افتتاح پروژه خانه نشاط و تندرستی استان توسط اداره ورزش و جوانان را از اولویت های مهم سالجاری اعلام کرد.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان تاکید کرد: میزان شیوع مواد مخدر در کشور ۵.۳۹ درصد برآورد می‌شود اما در استان سمنان این شاخص ۳.۳۷ درصد است.

 

وی با بیان اینکه ۵۵۰ هزار نفر از جمعیت استان در بازه سنی ۱۵ تا ۶۴ سالگی هستند که می‌توان گفت در معرض خطر آسیب‌های اجتماعی قرار دارند، افزود:در استان سمنان طی سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر کشف و دو هزار و ۹۰۰ قاچاقچی، خرده فروش و معتاد دستگیر شدند.

 

معینیان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۶۳۰ نفر از معتادین متجاهر در سطح استان جمع آوری و پذیرش و درمان شدند، گفت: ۴۵۰ هزار نفر ساعت برنامه پیشگیری در محیط خانواده، کار، محلات و شهری در استان برگزار شده است.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان با تشریح اولویت های ابلاغی از سوی دبیرکل ستاد در حوزه تشکل های مردم نهاد، بهره گیری از ظرفیت خیرین را یکی از اولویت های سالجاری عنوان کرد و گفت: به حول قوه الهی مجمع ملی خیرین یاریگران زندگی در استان سمنان راه اندازی و در حوزه های پیشگیری، درمان و صیانت شروع به کار کرد.

 

کد خبر 1274926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha