حجت الاسلام والمسلمین «محمدصادق کفیل» در گفتگو با خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان درباره فرصتی که روز عرفه برای دعای فرج و انس و ارتباط با امام زمان(عج) در این بستر به ما می دهد، اظهار کرد: دعا اساس و پشتوانه حرکت عالم و شیوه همه انبیای الهی است چنان که خدای متعال در معرفی حضرت ابراهیم(ع) ایشان را «کثیرالدعاء» معرفی می کند.
رئیس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه ادامه داد: همچنین همه پیامبران علاوه بر شرایط معمول در بحران ها نیز به دعا توسل جسته و با دعا از بحران ها عبور می کردند چنان که در ماجرای حضرت یونس(ع) یا حضرت ایوب(ع) این مسئله تصریح شده است لذا درمی یابیم بنابر آموزه های دینی قرآنی انسان برای پناه بردن به خدا به عنوان تنها حامی خود مسیر دعا را دارد و از این بستر از حمایت های خدا بهرهمند می شود.
وی با بیان اینکه دعا و تلاش برای بهره مندی از عنایت و حمایت های الهی، خدا را خشنود می کند، گفت: خوب است انسان در دعاها نظربلند باشد و بهترین ها و برترین ها را از خدا بخواهد؛ سرآمد همه خیرات و خوبی ها و بهترین هایی که در این عالم نصیب انسان می شود ظهور امام عصر(عج) و روی کار آمدن دولت کریمه ایشان است که اتفاقاتی بی نظیر را در عالم رقم می زند، پس بهتر آنکه در روز عرفه که روز دعا و نیایش است برای ظهور حضرت بقیه الله الاعظم(عج) دعا کنیم.
وی تأکید کرد: ما در دعاها معمولاً به نیازهایمان توجه داریم اگر نیازی را درک نکنیم نسبت به آن بی توجه می شویم، درباره ظهور امام زمان(عج) نیز همین طور است ما باید نیاز و احتیاجمان به آن وجود مقدس را درک کنیم و بدانیم در عصر غیبت حضرت حجت(عج) در فقر شدید به سر می بریم و اگر فرج و دولت کریمه امام(عج) رخ دهد همه مشکلات ما حل خواهد شد.
این کارشناس مهدوی در ادامه بیان کرد: اگر این مهم را درک کنیم امروز که موسم دعا و نیایش است فقط برای ظهور دعا می کنیم، اگر می دانستیم با آمدن حضرت بقیه الله الاعظم(عج) چه اتفاقاتی رخ می دهد و با نیامدن ایشان ماه به چه گرفتاری هایی دچار هستیم همه توجه و دعایمان معطوف به ظهور می شد.
وی با بیان اینکه برای ظهور امام عصر(عج) آمادگی انسان ها و زمینه سازی نیز مهم است، گفت: باید مهیای این اتفاق شویم و زمینه سازی کنیم که یکی از عوامل این زمینه سازی دعا است.
حجت الاسلام کفیل درباره ظرفیت های روز عرفه برای دعای فرج و طلب ظهور امام عصر(عج)، تأکید کرد: همان طور که مکان ها همچون حرم امام حسین(ع)، حرم امام رضا(ع) و مساجد عظمت دارند و دعا در آنها به اجابت نزدیک تر می شود، زمان ها نیز عظمت دارند و برخی برای اجابت شرایط مهیاتری به ما می دهند.
وی اضافه کرد: خداوند از دهه اول ماه ذیالحجه به ایامٍ معلومات تعبیر می کند این دهه به ویژه روز عرفه دهه ای دیگر است و عظمتی خاص دارد اگر این عظمت را درک کنیم همانطور که زائر امام حسین(ع) عظمت حرم را درک می کند، درصدد استفاده برمی آییم و چه بهره ای بالاتر از دعا برای فرج و ظهور که فرج و گشایش همه ما در آن است.
وی با بیان اینکه امام حسین(ع) در دعای عرفه نقشه راه بندگی و خداشناسی را پیش روی ما قرار داده اند، خاطرنشان کرد: اگر عظمت این دعا را بشناسیم با همه وجود به سمت خدا می رویم؛ مثلث دعا برای ظهور مشتمل بر سه ضلع خداشناسی، خودشناسی و فهم موضوع است اگر این را درک کنیم دعایمان در روز عرفه برای امام زمان(عج) و فرجشان را هدفمند و اثرگذار می کنیم.
نظر شما