اعمال حج تمتع چه مراحلی دارد؟

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، اعمال حج تمتع را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج، با اشاره به اعمال 13 گانه حج، اظهار کرد: به یاری خدا جمعیت حاجیان که شب گذشته را در مشعر الحرام بیتوته کردند و از اذان صبح تا طلوع آفتاب وقوف داشتند، بعد از نماز صبح به سمت سرزمین منا حرکت کردند تا سه مورد از اعمال واجب امروز که عید قربان است را انجام دهند.

 

  وی ادامه داد: نخستین عملی که زائران باید انجام دهند رمی جمره عقبه است که برای انجام آن باید در آخرین نقطه غربی منا حضور یابند؛ دومین عمل واجب، قربانی کردن و سومین عمل، حلق یا تقصیر است که طبق نظر عموم مراجع، افرادی که برای نخستین بار به حج مشرف می‌شوند باید حلق را انجام دهند.  

به گفته سرپرست حجاج ایرانی، این سه عمل باید به قصد غربت باشد چراکه اینها جزو نُسک است، نسک و مناسک هم عبادت محسوب می‌شود و عبادت هم قصد غربت می‌خواهد.  

 

وی تصریح کرد: با انجام 3 عمل مذکور و 3 اعمال دیگر یعنی احرام، وقوف در عرفات و وقوف در مشعرالحرام که پیش از این انجام شده است، 6 عمل از اعمال 13گانه حج طی می‌شود. با انجام 2 عمل دیگر یعنی رمی 3 جمره که در روز یازدهم و دوازدهم انجام می‌شود و بیتوته در شب‌های یازدهم و دوازدهم، 5 عمل از اعمال حج باقی می‌ماند که به آن اعمال پنج‌گانه مکه می‌گویند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: اعمال 5 گانه حج عبارت است از، طواف حج، اقامه دو رکعت نماز طواف حج، سعی بین صفا و مروه، طواف نسا و نماز طواف نسا که انجام آن مجموعه 13 عمل حج تمتع کامل می‌شود.  

 

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب در پایان گفت: از خدای بزرگ برای همه آرزوی توفیق تشرف به این سرزمین و برای کسانی که مشرف شده‌اند، آرزوی قبولی اعمال و سلامتی داریم.

کد خبر 1275403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha