راه اندازی سراهای قرآن در دانشگاه های دولتی تا پایان سال

مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم از تجهیز دانشگاه های دولتی به سراهای قرآنی تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: فضاسازی قرآنی و ارائه آموزش های عمومی به دانشگاهیان هدف راه اندازی این سراها است.

جلیل دارا، مدیرکل دفتر امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به راه اندازی سرای قرآن در دانشگاه به خبرنگار شبستان گفت: بنابر برنامه ریزی های انجام شده حداقل تمامی دانشگاه های دولتی تا پایان شال جاری به سراهای قرانی مجهز می شوند.

وی با بیان این مطلب که رویکرد سراهای قرآنی ارائه آموزش های عمومی به دانشگاهیان اظهار کرد: فراگیر کردن آموزش های عمومی در رشته های روخوانی، حفظ و تفسیر با هدف حاکم کردن فضای قرآنی بر دانشگاه ها در این سراها اصل است. به نظر می رسد بتوان با فعالیت سراهای قرآنی فارغ از برنامه های کلیشه ای همچون برگزاری جشنواره و مسابقه، نهضتی قرآنی را در محیط دانشگاه ها راه اندازی کرد.

دارا ادامه داد: برگزاری کارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی با هدف تربیت و پرورش دانشجویان و مانوس کردن هرچه بیشتر آنها با کلام وحی در سراهای قرآنی دنبال می شود. اگرچه فعالیت های قرآنی در دانشگاه ها جای خود را یافته اما به نظر می رسد فراگیر سازی آموزش عمومی قرآن در فضای علمی دانشگاه ها نیازی است که باید به آن پاسخ داده شود.

 

مدیرکل دفتر امور فرهنگی وزارت علوم با بیان این مطلب که در گام های بعدی می توان آموزش های تخصصی را نیز به دانشگاهیان ارائه کرد، تصریح کرد: رویکرد در سراهای قرآن بر آن است تا دانشگاهیان به طور سیستماتیک وارد چرخه فعالیت های قرآنی شوند. در این مسیر از همکاری افتخاری استادان هم استفاده می شود.

وی با اشاره به تامین بخشی از هزینه این سراها توسط وزارت علوم و تامین بخش دیگر توسط دانشگاه ها عنوان کرد: منظور از سرای قرآن در نظر گرفتن مجموعه ای جدید نیست بلکه در مکان دانشگاه با اختصاص یک اتاق و یک کارشناس می توان این سراها را راه اندازی کرد. خوشبختانه تمامی دانشگاه ها برای راه اندازی سراهای قرآنی درخواست کرده اند.


دارا با بیان این مطلب که می توان تا نیمه سال آمار دقیقی از افراد بهره مند از آموزش سراهای قرآنی ارائه کرد، افزود: دستورالعمل و راهنمای فعالیت سراهای قرآنی مشخص است و برای اجرا به 10 دانشگاه مجهز به این سراها ابلاغ شده است. به نظر می رسد در گام نخست بالا بردن آگاهی های عمومی در حوزه قرآن از طریق این سراها باید پیگیری شود پس از آن می توان وارد مسیر آموزش های تخصصی تر شد.

وی پاسخ دهی به مطالبات رهبر معظم انقلاب درباره قرآن را دیگر رویکرد کاری سراهای قرآنی برشمرد و ابراز کرد: تربیت حافظان قرآن همسو با مطالبه ایشان بر پرورش 10 میلیون حافظ یکی از برنامه هایی است که در سراهای قرآنی با جدیت پیگیری می شود.

دارا از اعلام فراخوان عمومی جشنواره پایان نامه های قرآنی در اواخر اردیبهشت یا اوایل خرداد خبر داد و یادآور شد: بنابر توافق به عمل آمده با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پایان نامه های برتر جشنواره های پیشین منتشر می شوند.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 128289

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha