کامیابی به معنای زمین نخوردن نیست بلکه وصول به هدف است

حمایت از کار و سرمایه ایرانی و ارتقاء کمی و کیفی تولید ملی هدف است و دست یابی به ان، کامیابی ایران عزیز می باشد.

خبرگزاری شبستان : سال 1391 از سوی رهبر فرزانه ایت الله خامنه ای دام ظله العالی، سال تولیدملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگداری شد . این نام نقشه راهی برای مقابله با پیامدهای منفی احتمالی مقوله تحریم است غیر از انکه منافع و اهداف فراوان دیگری را نیز برای جامعه ایرانی به ارمغان خواهد آورد. برای انکه به هدف مزبور دست یابیم شایسته است به واکاوی مفهوم کامیابی بپردازیم.
حمایت از کار و سرمایه ایرانی و ارتقاء کمی و کیفی تولید ملی هدف است و دست یابی به این هدف کامیابی تمام ایران عزیز می باشد. در عالم کون و فساد و طبیعت دستیابی به هدف در پروسه و فرایندی تدریجی رخ میدهد هر چند نیاید از کمکهای الهی نیز ناامید بود. اما انچه بر ما است تلاش و کوشش است . نباید ایستاد و انتظار کمکهای غیبی را داشت .
إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّىٰ یُغَیِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ [١٣:١١]
خداوند سرنوشت هیچ قوم (و ملّتی) را تغییر نمی‌دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند!
کامیابی به معنای زمین نخوردن نیست بلکه وصول به هدف است ولو انکه انسان هزاران بار به زمین خوریم اما با امیدی دو چندان برخواسته و با عزم جزم حرکت کنیم.
«البته قسمتى از کامیابى آنها مرهون استعدادهاى باطنى و نبوغ فکرى است که به طور و راثت یا به علل دیگر به آنان رسیده است و ناگفته پیداست که این گونه عوامل قابل تحصیل نیست ؛ بلکه موهبتهائى است که خداوند براى نظام آفرینش در اختیار آنها گذارده است».
با اینکه این گونه عوامل مؤ ثر است ،« اما اثر آنها زیاد نیست و عوامل مؤ ثر ترقى ، امور دیگرى است که هر فرد علاقمند به آینده خود به آسانى مى تواند آنها را بکار بندد و از آنها استفاده کند. و اگر هم بحد نوابغ جهان نرسد، مى تواند یک فرد ممتاز و مبدء آثارى براى اجتماع خود باشد. این موفقیت خود در خور تحسین است و بیشتر جوانان بر اثر گم کردن راه ترقى از این موفقیت محروم مى شوند.
ترقیات انسان اکثرا در گرو تربیتها، فعالیتها، کوششها و اجراء برنامه هاى مخصوصى است که در نخستین بخش این کتاب از نظر خوانندگان مى گذرد و تاءثیر وراثت در ترقى و انحطاط، نسبت به این عوامل بسیار کم است».
در این یادداشت و ما بعد تلاش داریم مجموعه عوامل کامیابی را رصد کنیم و از بیانات اندیشمندان وعالمان بهره بریم.
عوامل حقیقى کامیابی:
1- کار در خور ذوق و استعداد
2- کار و کوشش و فعالیت
3- ایمان به هدف
4- استقامت و پشکار
5- تمرکز فکر
6- نظم و انضباط
7- کار را از جاى کوچک شروع کنیم
8- از پیرویهاى نسنجیده بپرهیزیم
9- شور و مشورت
10 - تاریخ یا آزمایشگاه بزرگ زندگى
11- استفاده از فرصت
12- قاطعیت و تصمیم
13- آشنائى به اوضاع زمان
14- تجربه اندوزى از شکستها
15- شهامت و شجاعت
16- فداکارى و از خود گذشتگى
17- مشکلات و مصائب
18- واقعیات را آنچنان که هست بشناسیم
19- انعطاف پذیرى در برابر حوادث
20- اتقاق در کار و عمل
به حکم استقراء عوامل مزبور تاثیری مثبت بر وصول به هدف دارند . در مقابل عوامل موهومی نیز در اذهان وجود دارد که گمان نااگاهان بر ان است که تاثیری مستقیم و یا غیر مستقیم بر کامیابی و وصول به اهداف دارند. از جمله عوامل موهوم عبارتند از :
1- بخت و اقبال
2- در انتظار تصادفها
3- سرنوشت به معناى غلط
4- بزرگ زادگى و ثروت موروثى


در یادداشتهای بعد سعی خواهیم کرد هر یک از عوامل حقیقی و موهوم مزبور را در دیدی تفصیلی واکاوی کنیم به امید انکه با بهریگیری از انها وصول به هدف را تسهیل بخشیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 128402

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha