«داستان‌ راستان»، روایت نیکخواهی، ایثار و مفاهیم بلند اخلاقی است

محمود حکیمی با بیان اینکه اعتقاد به توحید و استفاده از آموزه‌های توحیدی عامل اصلی وحدت همه انسانها در «داستان راستان »است،گفت: این داستان روایت نیکخواهی، ایثار و مفاهیم بلند اخلاقی و نیاز به بازآفرینی ندارد.

محمود حکیمی، نویسنده با بیان اینکه هر چه زمان می‌گذرد مقام علمی و خدمات شهید مرتضی مطهری به فرهنگ مردم بیشتر نمایان می‌شود به خبرنگار شبستان،گفت:در این زمینه می‌توان گفت که اکثر آثار وی از دو ویژگی مهم برخوردارند، نخست آنکه تألیفی هستند و دیگر آنکه به نیازهای معنوی مردم توجه دارند.

 

وی افزود: از مهم‌ترین ویژگی‌های آثار مطهری زبان ساده و روان و نزدیک‌بودن به مردم کوچه و بازار است، در عین حال که اخلاق را تعلیم می‌دهد از طرفی دیگر ویژگی‌های یاد شده در کتاب داستان راستان وی به خوبی تجلی کرده است و موجب شده که بسیاری از افراد جامعه از این اثر جالب و ماندگار به خوبی بهره‌مند شوند و آن را مطالعه کنند.

 

وی درباره حکایت‌های این داستان ،عنوان کرد: از آنجایی که قصه تأثیر شگرفی بر اذهان جامعه دارد مطهری در داستان راستان از شیوه‌های قصه گویی استفاده می‌کند و از آنجایی که به حقیقت ماجرا وقوف دارد داستانی را انتخاب می‌کند که بر رفتار و اخلاق جامعه تأثیر مثبت داشته باشند.

 

حکیمی تصریح کرد: مطهری به خوبی بر این مسئله واقف است که هر داستانی نمی‌تواند برای جامعه به ویژه نسل نوجوان مفید واقع شود بلکه داستان‌هایی می‌توانند بر روح و اندیشه افراد تأثیر بگذارند که مفاهیم انسانی و ارزشی را ترویج کنند. بیان داستان‌های بی‌معنا چیزی جز تلف‌کردن عمر نیست.

 

نویسنده«تاریخ تمدن» یادآور شد: «داستان‌ راستان»، داستان نیکخواهی، ایثار و مفاهیم بلند اخلاقی است و مطهری همواره بر این باور بود که داستان‌نویسی می‌تواند به ارایه الگوهای واقعی در جامعه بپردازد.

 

این پژوهشگر علوم تاریخی یادآور شد: مطهری با تألیف این کتاب در واقع در معرفی انسان‌های نیک‌نهاد که روحی لطیف و انسان‌دوست دارند، همت می‌گمارند و درس بزرگ به همه نویسندگان که قصد دارند در چنین مسیری گام بردارند، می‌دهند. در واقع وی با نگاشتن داستان‌های واقعی در این اثر الگوهای درست تربیتی انسان‌هایی سرشار از عاطفه را به نسل نوجوان معرفی می‌کند.

 

حکیمی با بیان اینکه در حکایت‌های «داستان و راستان» عامل اصلی وحدت همه انسان‌ها، اعتقاد به توحید و استفاده از آموزه‌های توحیدی است که البته این شیوه نوشتن در آثار دیگر او چون خدمات متقابل اسلام و ایرانیان نیز نمود و تجلی دارد.

 

وی در پایان گفت: مطهری داستا‌ن‌های تاریخی را به زبان ساده بازنویسی می‌کند اما به نظر من این داستان‌ها آن‌قدر ساده، روان و خوب نوشته شده‌اند که حتی در حال حاضر نیاز به هیچ نوع بازآفرینی ندارند و می‌توانند همچنان در اذهان نسل نوجوان و جوان جامعه نقش ببندند.

پایان پیام/
 

کد خبر 128719

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha