200 قلم کالای ترانزیتی، هدف قاچاق

رییس کل گمرک گفت: قرار گرفتن حدود 200 قلم کالای ترانزیتی در میان کالاهای هدف قاچاق، دلیل اقدام گمرک برای دریافت ضمانت‌نامه بانکی از شرکت‌های حمل‌ و نقل کالاهای ترانزیتی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران که با معاونان این سازمان در جلسه کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران حضور یافته بود، قرار گرفتن حدود 200 قلم کالای ترانزیتی در میان کالاهای هدف قاچاق و انجام نشدن تعهدات شرکت‌های بیمه‌گر را از مهم‌ترین دلایل اقدام گمرک برای دریافت ضمانت‌نامه بانکی از شرکت‌های حمل‌ و نقل کالاهای ترانزیتی دانست.


رئیس کل گمرک ایران با ارائه دو پیشنهاد به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ، خواهان تلاش اعضای اتاق برای ترغیب کشورهای همسایه به عضویت در کنوانسیون‌های مرتبط با ترانزیت کالا شد.

 

وی در توضیح پیشنهاد نخست گفت: بسیاری از کشورهای همسایه عضو یک یا چند کنوانسیون مهم نیستند و همین امر در ترانزیت کالا مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد که لازم است اعضای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن از طریق همتایان خود ، کشورهای همسایه را به عضویت در این کنوانسیون‌ها ترغیب کنند.

 

رئیس کل گمرک ایران در مورد دومین پیشنهاد خود گفت : باید یک تفاهم‌نامه سه جانبه بین اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران ، گمرک و سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای و شرکت‌ های حمل‌ و نقل برای رتبه‌بندی این شرکت‌ها منعقد شود و در صورت اعلام موضوع به گمرک ، ما حداکثر تسهیلات را ارائه خواهیم کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه گسترش ترانزیت از خاک ایران هدف مشترک همه سازمان‌های مسئول در این بخش است و می‌تواند درآمد بسزایی برای کشور داشته باشد، افزود : در حوزه ترانزیت سه بخش گمرک مبدأ ، مسیر و گمرک مقصد وجود دارد که اگرچه گمرک در ابتدا و انتهای فرآیند ترانزیت حضور دارد، اما در طول مسیر، سازمان‌های راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و نیروی انتظامی و... حضور دارند و به همین جهت موضوع ترانزیت، یک بحث بین دستگاهی است.

 

وی افزود: ایجاد مسیر مناسب ترانزیت، تیرپارک و تجهیز ناوگان به دستگاه‌های کنترل و رصد کامیون‌ها در مسیر ترانزیت از وظایف سایر دستگاه‌هاست.

 

معمارنژاد با بیان اینکه پارسال کارکنان گمرک تشریفات گمرکی مربوط به حدود 10.5 میلیون تن کالای ترانزیت خارجی و 7 میلیون تن کالای ترانزیت داخلی را انجام داده‌اند، گفت: کالاهایی که مشمول بخشنامه کالاهای هدف شده‌اند، تنها 12 ردیف و حداکثر 100 تا 200 قلم کالاست.

 

وی افزود: این کالاها به دو دلیل مشمول بخشنامه استفاده از ضمانت‌نامه بانکی به جای بیمه‌نامه معتبر شده‌ اند ، دلیل نخست آن است که این کالاها هدف قاچاق هستند و دوم عدم ایفای تعهدات شرکت‌های بیمه‌گر است.

 

رئیس کل گمرک با اشاره به این که بخشنامه مزبور مورد استقبال برخی از شرکت‌های حمل و نقل قرار گرفته است ،‌ اظهار داشت: برخی از صاحبان کالا و نمایندگان آنان از بیمه‌نامه‌های شرکت حمل‌ و نام آنها سوء استفاده کرده و مشکلات عدیده‌ای را برای آنان به‌ وجود آورده‌اند.
 

پایان پیام/

کد خبر 128918

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha