تدوین بزرگ ترین دایره‌المعارف پزشکی ایران و اسلام

علی‌اکبر ولایتی از همکاری 200 نفر برای تدوین دایره‌المعارف پزشکی ایران و اسلام خبر داد و گفت: هند در طب سنتی جلوتر از ماست اما ایران در علمی‌کردن و به‌روز‌کردن طب سنتی حرف اول را می‌زند.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم نقد و بررسی و رونمایی از دایره‌المعارف پزشکی ایران و اسلام امروز در سرای اهل قلم در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب با حضور دکتر سیدعلیرضا مرندی، دکتر شمس اردکانی، حجت‌الاسلام خاموشی، فرید قاسم‌لو و جمعی از اساتید برگزار شد.

 

دکتر علی‌اکبر ولایتی، مشاور بین‌الملل مقام معظم رهبری در این نشست دایره‌المعارف پزشکی ایران و اسلام را در نوع خود مجموعه‌ای بی‌نظیر در تاریخ اسلام و جغرافیای کشور دانست و گفت: دانشنامه‌ای از طب ایران و اسلام تهیه شده که پایه اساسی برای احیای طب سنتی و به‌روزکردن آن است.

 

وی ادامه داد: از سال 66 به همراه دکتر شمس اردکانی و قاسم‌لو به فکر تهیه دایره‌المعارف پزشکی ایران و اسلام افتادیم. احیای طب ایرانی و اسلامی بعد از تأسیس دارالفنون رو به فراموشی بود و خوشبختانه فرهنگستان علوم پزشکی با ما همراهی خوبی برای احیای این قضیه کرد.

 

مشاور بین‌الملل مقام معظم رهبری تأسیس دانشکده طب سنتی به ریاست دکتر شمس اردکانی و همچنین تأسیس داروسازی طب سنتی را بی‌نظیر ذکر کرد و افزود: کشور هند از لحاظ طب سنتی از ما جلوتر است اما ما در به‌روز‌کردن و علمی‌کردن این طب از هند جلوتر هستیم.

 

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز با گروه اول فارغ‌التحصیلانی مواجه هستیم که که با طب جدید سنتی آشنا هستند و در قالب‌های روزپسند طب سنتی را عرضه می‌کنند.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام لازمه احیای طب سنتی و به‌روزکردن آن را چند کار زیربنایی از جمله تدوین دایره‌المعارف عنوان کرد و گفت: دایره‌المعارف می‌تواند پایه تألیف صدها کتاب و مقاله شود. علاوه بر این قوانین و آیین‌نامه‌هایی وضع می‌شود که افراد را مجاز می‌کند که افراد تحصیلکرده در این زمینه به طبابت بپردازند.

 

دکتر ولایتی با بیان اینکه طرح دایره‌المعارف پزشکی ایران و اسلام پنج سال پیش آماده شده است، بیان کرد: تعهد کردیم که ظرف 10 سال در گروه طب سنتی فرهنگستان علوم پزشکی این دایره‌المعارف را در قالب پنج مجلد به پایان برسانیم، جلد اول آن امروز رونمایی شد و 70 درصد کار جلد دوم و همچنین 40 درصد کار مجلد سوم به پایان رسیده است که به مرور در سال‌های آتی هر یک از این مجلدها به چاپ می‌رسد.

 

وی با اشاره به مدخل‌نامه‌ دایره‌المعارف پزشکی ایران و اسلام اظهار داشت: برای تهیه این مدخل‌نامه دو هزار مدخل در نظر گرفتیم که هر صفحه مدخل‌نامه دو صفحه دایره‌المعارفی را شامل می‌شود.

 

مشاور بین‌الملل مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: با کمک احمد نثاری رییس انتشارات امیرکبیر این دایره‌المارف به چاپ رسید و توقع از امیرکبیر این است کارهایی که دیگران از عهده آن برنمی‌آیند را چاپ کند. تاکنون دو هزار نسخه از این دایره‌المعارف به چاپ رسیده که 1300 نسخه آن به فروش رفته است.

 

وی با بیان اینکه 200 نفر در تدوین دایره‌المعارف پزشکی ایران و اسلام همکاری کرده‌اند، یادآور شد: از صبر و حوصله فرهنگستان علوم پزشکی تشکر می‌کنم و به طور قطع این دایره‌المعارف یک کار ماندگار در کشور و جهان اسلام است.

 

پایان پیام/

کد خبر 128938

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha