ماهیت شبکه شعورکیهانی همواره مورد توجه منتقدان عرفان حلقه بوده است

پژوهشگر موسسه فرهنگی بهداشت معنوی در پاسخ به این سوال که شبکه شعور کیهانی در منابع عرفان حلقه چگونه تعریف می شود؛ گفت: ماهیت شبکه شعورکیهانی همواره مورد توجه منتقدان این جریان فکری بوده است.

فاطمه مهدیه در گفت وگو با خبرنگار شبستان گفت: اگر شعور موجود در ذرات ماده همان شعور کیهانی باشد این سوال پیش می آیدکه چه حقیقت متعالی ای در این ذرات وجود دارد که بتواند انسانها را به خدا برساند و دیگر اینکه چگونه خدا رحمت عام خود را در ذرات هوشمند ماده قرار داده است و چگونه است که ما برای طی طریق باید به این هوش و آگاهی که در ذرات مادی تعبیه شده است متصل شویم ؟
وی ادامه داد: مهم تر این که اگر عرفان حلقه مدعی است که اسلامی است چرا در متون دینی کمترین دعوتی به استفاده از چنین قوه ای در ماده نشده و بالعکس واسطه‏های دیگری به نام رسولان الهی و کتب مقدس به عنوان مصادیق رحمت الهی معرفی شده و کشف هوشمندی جهان ماده ضمن این که خوب است اما کمکی به درک رحمت الهی و استفاده از این رحمت نمی‏کند.
به گفته این پژوهشگر موسسه فرهنگی بهداشت معنوی قم؛ شبکه شعور کیهانی تنها شعور نهفته در ماده نیست و چنانچه از نامش برمی آید شبکه ای جهانشمول است و ما با شبکه ای روبرو هستیم که بر کل جهان هستی حاکم است . "طاهری" در کتاب "انسان از منظری دیگر" پرده ار این حقیقت بر می دارد و در آن کتاب می نویسد «شبکه شعور کیهانی مجموعه هوش، خرد و شعور حاکم بر جهان هستی است که به آن آگاهی نیز گفته می شود و یکی از سه عنصر موجود در هستی است .»
وی خاطرنشان کرد: با این تعریف نباید بن مایۀ عرفان حلقه را در عرفان اسلامی ایرانی که رهبران عرفان حلقه ادعای صیانت از آن را دارند جستجو کنیم؛ این نظریه مبتنی بر عقاید دینی و متکی با آداب و رسوم این مملکت نیست. بلکه منشاء آن کابالا(عرفان یهود)است.
مهدیه افزود: شبکه شعور کیهانی در عرفان یهود هفت شبکۀ نیرو و انرژی است که همراه با سه سفیرۀ دیگر، «سفیروت» نام دارند. شبکۀ سفیروت مامور انتقال رحمت عام ان سوف ( خدای کابالا) به سوی کائنات است.
به گفته او؛ به عقیدۀ کابالیست ها از این ده حلقه، سه صورت آن خارج از فهم انسان است؛ اما 7 حلقه یا سفیرۀ دیگر که به نام شبکه شعور کیهانی شناخته می شود دارای اهمیت بسیاری است که عارفان کابالایی برای وحدت با خدا چاره ای جز شناخت و وحدت با این شبکه ندارند.
مهدیه با اشاره به این که بنابر باور کابالیست ها این شبکه به طور آگاهانه به اداره جهان می پردازد گفت: طاهری این شبکه را همانند یداله توصیف می کند یعنی دست آفرینشگرِ خداوند و این تعریف حقیقتا با نظریۀ کابالیست ها مطابقت می کند چراکه کابالیستها معتقدند خداوند بدلیل لایتناهی بودنش نباید به خلق موجودات متناهی بپردازد و مامورانی را موظف به امر آفرینش کرده است که همان سفیروت است .
وی تصریح کرد: کابالا معتقد است که این نیروهای غیر طبیعی دارای انرژی های فراوانی هستند همچنان که طاهری هم به آن اشاره دارد و ادعا می کند از طریق اتصال به این شبکه به درمانگری افراد می پردازند. 
پایان پیام/

 

کد خبر 129613

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha