جای خالی نقد در حوزه کتب دینی/حمایت خانه کتاب ازNGO های علاقمند به نقد

علی اوجبی، با اشاره به اینکه خلا نقد در جامعه به ویژه در کتابهای دینی احساس می شود، گفت: خانه کتاب به همه NGO های علاقه مند به نقد کمک فکری و مالی می کنیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی اجوی معاون فرهنگی خانه کتاب در نشست خبری امروز درباره این موسسه گفت: خانه کتاب از حدود 15 سال پیش آغاز به کار کرد موسسه ای که در ابتدا تنها برای اطلاع رسانی در حوزه کتاب تاسیس شده بود و در حال حاضر هر کسی که اطلاعاتی در زمینه کتاب بخواهد می تواند با مراجعه به سایت این موسسه بهترین و مفیدترین اطلاعات را دریافت نماید.

 

وی افزود: در حال حاضر این موسسه حدود 9 مجله تخصصی و 1 هفته نامه با عنوان کتاب هفته را منتشر می کند و نقش بسزایی نیز در فرهنگ مکتوب دارد.

 

اوجبی به جشنواره هایی که توسط خانه کتاب برنامه ریزی و برگزار می شود اشاره کرد و خاطرنشان کرد: خانه کتاب جشنواره های متعددی را در زمینه نقد کتاب جشنواره پروین و جلال و غیره را برگزار می کند و همچنین در حوزه نقد کتاب به ارزیابی آثار متعدد و مختلف می پردازد.

 

وی گفت: مجموعه مشاهیر که هر کدام به یکی از دانشمندان می پردازد کتاب ماه، مجله تخصصی فلسفه دین هنر علوم اجتماعی علوم و فنون از دیگر محصولات خانه کتاب است که در کنار تولید این مجلات خانه کتاب همچنین از پیشکسوتان نیز تقدیر می کند که تاکنون تقدیر از کسانی مانند استاد بهاءالدین خرمشاهی، عبدالعلی دستغیب و غیره در برنامه های کار ما بوده است.

 

معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب، به خلا نقد در جامعه اشاره کرد و گفت: ما به صورت تخصصی تلاش می کنیم خلا نقد را در جامعه جبران کنیم از این رو کتابهایی را با عنوان اخلاق نقد که اصول و آداب نقد را به منتقدان جوان می آموزد را منتشر کرده ایم همچنین در این زمینه از نویسندگان و اهالی قلم که در زمینه نقد ادبی فعالیت می کنند حمایت فکری و مالی به عمل می آوریم.

 

وی به نشست های سرای اهل قلم وابسته به خانه کتاب اشاره کرد و گفت: همچنین ما در حوزه رمان و شعر و دیگر مسائل فرهنگی نشست هایی را به صورت دائمی برگزار می کنیم و حتی در نمایشگاه کتاب نیز تلاش کرده ایم از فرصت به وجود آمده نهایت استفاده را کنیم از طرفی دیگر غرفه دیدار در نمایشگاه را نیز طراحی کرده ایم که در آن برخی از کتابهای خودمان را نیز به نقد و نظر گذاشته ایم و حاصل آن را در کتاب دیدار منتشر می کنیم.

 

اوجبی ادامه داد: از طرفی دیگر ما در راستای فرهنگ نقد هر ساله مقالات مجلات روزنامه ها و از دو سال قبل سایت های خبری و وبلاگ ها را نیز در جشنواره نقد خانه کتاب شرکت داده ایم که در این زمینه گامی به سوی جلو برداریم.

 

معاون فرهنگی خانه کتاب تصریح کرد: وجود نقد در جامعه نشان از رشد و تعالی فرهنگی دارد اما در حال حاضر ما با نقد کاربردی فاصله زیادی داریم اما در حد توانمان تلاش می کنیم با چاپ مجلات و کتابهایی از سوی این موسسه این خلاء را جبران کنیم وجود این کتابها و مجلات تاکنون مانع شده که برخی از نویسندگان جدی هر چه که می خواهند بنویسند.

 

وی با بیان اینکه جای خالی نقد در بسیاری از حوزه ها به ویژه حوزه دین وجود دارد گفت: وجود نقد کاربردی سبب می شود که ما به خودمان اجازه ندهیم که در حوزه شعر و رمان های عامه پسند و دیگر تولیدات قلمی هر چه را که می خواهیم بنویسیم.

 

اوجبی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه آیا برنامه جدی برای ترویج فرهنگ نقد در بین اهالی قلم از سوی خانه کتاب وجود دارد گفت: در گذشته نویسندگان خودشان به دنبال نقد می رفتند و حتی گاهی خودشان کتابهایشان را نقد می کردند اما متاسفانه امروز ما در برخی از آثاری که با عنوان نقد منتشر می شود می بینیم که منتقد به دنبال تسویه حساب شخصی است.

 

وی اظهار کرد: برای حمایت از فرهنگ نقد ما می توانیم دو کار انجام دهیم نخست اینکه نقدهای خوب را مورد حمایت قرار دهیم از طرفی دیگر با برگزاری جشنواره نقد می توانیم منتقدان برجسته را شناسایی و معرفی کنیم تا بدین ترتیب منتقدان جوان با اصول نقد آشنا شوند.

 

معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب، در پایان گفت: منتقد باید قبل از هر چیزی به مساله ای که آن را مورد نقد قرار می دهند مسلط باشد در غیر این صورت نقد وی اثرگذار نیست هدف منتقد از نقد باید تعالی فرهنگ باشد تا نویسنده هم همگام با او همراه شود تا با یاری یکدیگر خلا نقد در جامعه را جبران کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 130273

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha