خبرگزاری شبستان، سوره نباء مشتمل بر 40 آیه، 174 کلمه، 797 حرف است که بعد از سوره مبارکه معارج بر قلب پاک پیامبر اسلام (ص) نازل شده است.
نباء به معنای خبر مهم و بزرگ است که اشاره به روز قیامت دارد و مردم درباره آن از یکدیگر سوال می کنند چون در 3 آیه ی اول این سوره مبارکه به این موضوعات اشاره شده به همین مناسبت آن را نباء نامیده اند.
البته در برخی از روایات نباء عظیم را به امیرالمومنین (ع) مرتبط می دانند. نامهای دیگر این سوره یکی عم است و دیگری تساؤل که سوره با هر دو آن ها آغاز می شود و سومی معصرات که در آیه 14 این سوره از آن نام برده شده است.
فضایل و خواص سوره مبارکه نباء
در حدیثی از پیامبر گرامی (ص) آمده است: کسی که سوره عم یتسائلون را تلاوت کند خداوند در قیامت از شراب سرد و گوارای بهشتی سیرابش می نماید.
و نیز حضرتش می فرماید: هر کس این سوره مبارکه را بخواند و حفظ کند حساب او در قیامت چنان سریع انجام می گیرد که به اندازه ی خواندن یک نماز روزانه است و سپس وارد بهشت می گردد.
در خواص این سوره امام صادق (ع) می فرماید: کسی که همه روزه نباء را قرائت کند در همان سال به زیارت خانه خدا مشرف می شود.
همچنین ایشان می فرماید: هر کس این سوره را بعد از نماز بخواند روشنایی چشم او زیاد می گردد و کسی که آن را بعد از نماز عصر بخواند ایمان او استوار و پابرجا می ماند.
همچنین اگر کسی بخواهد شب را بیدار بماند و شب زنده داری نماید این سوره ی مبارکه را قرائت کند خواب او برطرف می گردد و چنانچه مسافر شبانه آن را بخواند به یاری خداوند متعال از آفات و حوادث و دستبرد مصون خواهد ماند از دیگر آثار این سوره می توان به زیاد شدن حافظه اشاره کرد.
همچنین کسی که دل درد داشته باشد و سوره نباء را در ظرفی بنویسد و با آب بشوید و آنرا بیاشامد درد او به یاری حق تعالی برطرف می گردد.
پایان پیام/
نظر شما