گلچین تفاسیر معتبر شیعه و سنی در پروژه الفرید فی التفسیر القرآن

مدیر گروه تفسیر ترتیبی مرکز فرهنگ و معارف قرآن ازا جرای پروژه الفرید فی التفسیر القرآن شامل گلچینی از 20 تفسیر معتبر شیعه و سنی به زبان عربی خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی اکبر حسینی، مدیر گروه تفسیر ترتیبی مرکز فرهنگ و معارف قرآن از اجرای پروژه "الفرید فی التفسیر القرآن" خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: این پروژه بی نظیر در تلاش است تا تفسیری گزینشی از مجموع 20 تفسیر برتر شیعه و سنی را در قالب مجموعه ای مدون به پژوهشگران و محققان عرضه کند.

وی با بیان این مطلب که قالب منابع به کار رفته در این پروژه از تفاسیر شیعه است، اظهار کرد: گلچینی از تفاسیر معتبر و شناخته شده همچون المیزان، مجمع البیان، کاشف، تبیان، کشاف زمخشری، التحریر و المنار در این پروژه که متن آن به زبان عربی است، مورد استناد قرار گرفته است. البته تلاش بر آن است که متن فارسی آن نیز تالیف شده و به مخاطبان عرضه شود.

حجت الاسلام حسینی ادامه داد: این پروژه در 30 جلد پیش بینی شده است که جلد نخست آن به دست چاپ سپرده شده و جلد دوم نیز مراحل نظارت و ارزیابی را طی می کند. طلابی که در اصطلاح سطح را طی کرده باشند، یعنی 10 سال در حوزه های علمیه به تحصیل مشغول بوده اند، می توانند از این منبع استفاده کنند.

 

مدیر گروه تفسیر ترتیبی مرکز فرهنگ و معارف قرآن با اعلام تدوین هفت جلد از تفسیر آموزشی تصریح کرد: این تفسیر با درخواست مرکز تخصصی تبلیغ حوزه علمیه قم برای استفاده در دوره های آموزشی سفیران هدایت در دست تالیف است و پیش بینی شده در 15 جلد تکمیل شود.

وی با بیان این مطلب که روند تالیف جلدهای این تفسیر از آسن به سخت در حرکت است، عنوان کرد: همسو با این رویکرد در جلدهای نخست علوم بلاغی و صرف و نحو به بحث گذاشته شده است. اما در جلدهای پنج تا هفت روش شناسی تفسیر و مکاتب تفسیری همچون تفسیر قرآن به قرآن مورد بررسی قرار گرفته است.

حجت الاسلام حسینی افزود: همچین تفسیر ماثور یعنی تفسیر ذیل آیات با استناد به روایات و احادیث برجای مانده از ائمه معصوم (ع) در این پروژه بررسی شده است. خوشبختانه جلدهای یک تا چهار منتشر شده، جلدهای پنج و شش در نوبت نشر قرار دارد و پیش بینی می شود در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن عرضه شود. کار جلد هفتم نیز به پایان رسیده است.

 

وی درباره چرایی تکمیل این پروژه در 15 جلد مبتنی بر 15 جزء نخست قرآن بیان کرد: اگرچه تکمیل هر پروژه ای در گروی پرداخت به کل مصحف شریف است اما دلایلی همچون پیش بینی شدن این پروژه برای امور آموزشی و نیز تسلط افرادی دارای فهم از 15 جزء نخست مصحف شریف بر 15 جزء دیگر آن منجر شد، که از ابتدا فرآیند پروژه تفسیر آموزشی بر 15 جزء نخست قرآن در قالب جلد 15 پیش بینی شود.

حجت الاسلام حسینی با پیش بینی فرصت پنج ساله برای اتمام این پروژه خاطرنشان کرد: متون آموزشی دارای مخاطبان تعریف شده و استاندارد هستند. اگرچه دوره سفیران هدایت متقاضیان را با مدرک تحصیلی دیپلم گزینش می کند اما این افراد باید دارای اطلاعات عربی باشند حتی اگر حوزوی نباشند، در غیر این صورت نمی توانند ارتباط لازم را با این تفسیر برقرار کنند.

پایان پیام/

 


 

 


 

کد خبر 130451

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha