حذف تبصره 2 طرح چگونگی سؤال از رییس‌جمهور

چگونگی سؤال از رییس‌جمهور تبصره 2 ماده 197 را که در مورد چگونگی استیضاح رییس‌جمهور بود، حذف کردند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی سه‌شنبه 19 اردیبهشت طرح اصلاح مواد 196 و 197 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی را برای تأمین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند. در ابتدای بررسی این طرح که در مورد چگونگی طرح سؤال از رییس‌جمهور در صحن علنی مجلس است، جهانبخش محبی‌نیا پیشنهاد حذف تبصره 2 این طرح را که مورد ایراد نظر شورای نگهبان قرار گرفته بود، داد.
مصطفی کواکبیان در مخالفت با حذف این تبصره گفت: موضوعی که شورای نگهبان ایراد گرفته است و آن را خلاف اصل 89 قانون اساسی دانسته است موضوعی است که در مورد سؤال از وزیران نیز مطرح است و اگر ایرادی بوده است باید به چگونگی سؤال از وزیران و استیضاح آنان نیز گرفته می‌شد.
لاریجانی در پاسخ به مخالفت کواکبیان گفت: اگر بر این موضوع اصرار کنید و نخواهید این تبصره حذف شود این طرح به این مجلس نمی‌رسد و باید در مجلس بعد طرح به صورت کامل بررسی شود.
کواکبیان پس از این سخنان لاریجانی گفت: اگر این‌گونه است و قرار است طرح مجددا در مجلس بعد بررسی شود من موافق حذف آن هستم.
علی مطهری، نماینده تهران به عنوان یکی از طراحان این طرح خاطرنشان کرد: دلیلی وجود ندارد در حالی که در مورد سؤال از وزرا این موضوع یعنی اینکه سه بار سؤال از رییس‌جمهور و قانع‌نشدن مجلس منجر به استیضاح شود مورد ایراد نظر شورای نگهبان قرار گرفته است این موضوع یعنی سؤال از رییس‌جمهور و چگونگی استیضاح تأیید نشود.
وی بیان کرد: هر دو مسئول اجرایی هستند و اگر یک ملاک مبنای تصمیم‌گیری ما باشد نیازی به حذف این تبصره نیست.
وی تصریح کرد: ما در درجه اول می‌خواهیم این تبصره حذف نشود اما اگر هم حذف شود آسیبی به این قانون نمی‌رسد زیرا مهم رأی‌گیری و قانع‌شدن مجلس از پاسخ‌های رییس‌جمهور است.
در ادامه، نمایندگان با 125 رأی موافق، 15 رأی مخالف و 17 رأی ممتنع از مجموع 207 رأی تبصره 2 ماده 197 این طرح را حذف کردند.
در تبصره 2 ماده 197 ذکر شده بود در صورتی که تعداد سؤالات ارسال شده به قوه قضاییه درباره یک رییس‌جمهور به عدد شش برسد طرح استیضاح رییس‌جمهور با رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم قانون اساسی و مواد آیین‌نامه داخلی در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد.
همچنین نمایندگان در تبصره 2 ماده 196 این اصلاح را به عمل آوردند که پس از ارسال سؤال یا سؤالات برای رییس‌جمهور کاهش امضاها باعث خروج از دستور کار مجلس نمی‌شود.
در اصلاح دیگر نمایندگان در ماده 196 مقرر کردند پس از یک هفته از طرح سؤال در کمیسیون یا کمیسیون‌ها چنانچه هنوز حداقل یک‌چهارم کل نمایندگان مجلس از سؤال خود منصرف نشده باشند رییس مجلس موظف است در اولین جلسه سؤال یا سؤالات آنان را قرائت و فورا برای رییس‌جمهور ارسال کنند.
پایان پیام/

 

کد خبر 130791

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha