به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، محمدجواد ابطحی، نماینده خمینیشهر در مخالفت با کلیات لایحه بودجه 91 گفت: بودجه از نظر حقوقی مورد نقد بنده است.
وی اظهار کرد: اگر چهار سال است به عنوان مخالف با لایحه بودجه صحبت میکنم به دلیل طرز بودجهنویسی و بودجهریزیای است که در کشور حاکم است.
وی با اشاره به اصل 52 قانون اساسی خاطرنشان کرد: اصل 52 قانون اساسی میگوید بودجه سالیانه کل کشور باید به ترتیبی که در قانون ذکر شده است از طرف دولت تهیه و به مجلس ارایه شود، کدام یک از لوایح بودجه بر اساس این قانون ارایه شده است.
ابطحی که انتقادات خود را با واکنشهایی تند و همچنین حرکات دست خود نشان میداد باعث شد که جو مجلس که تا آن موقع دقت زیادی به مباحث مطرح شده از سوی مخالفان و موافقان نداشتند متوجه سخنان وی شوند.
وی با ذکر این سؤال که آیا این قانون است و اگر قانون نیست چرا آن را منسوخ نمیکنید، گفت: بیش از 33 سال است که ما اینگونه بودجه تقدیم میکنیم و سپس مجلس نیز مصوب میکند، در حالی که خلاف قانون عمل میکنیم.
نماینده خمینیشهر همچنان با ادامه انتقادات تند خود نسبت به لایحه بودجه 91 ادامه داد: آن چیزی که چاپ شده است نوشته شده است لایحه در تاریخ 18/2/91 نهایی شده است در حالی که هنوز در کمیسیون تلفیق جلسه است، چرا ما را بازی دادید؟
این سخنان ابطحی باعث واکنش نمایندگان شد و باهنر نیز با لحنی آرام و به حالت طنز به وی گفت: آقای ابطحی رعایت حال خود را نمیکنید رعایت حال ما را بکنید.
ابطحی که همچنان با صدای بلند و واکنشهای تند مطالب خود را بیان میکرد با اشاره به اصل 74 قانون اساسی خاطرنشان کرد: لوایح قانونی یک شناسنامه و هویت دارند و مجلس میتواند لایحه را بگیرد یا نگیرد نه اینکه با تغییرات مرتبط مصوبه هیئت وزیران را دگرگون کند.
وی با اشاره به مصوبه شب گذشته کمیسیون تلفیق خاطرنشان کرد: شب گذشته کمیسیون تلفیق مقرر کرد 195 میلیارد تومان برای طرح توسعه مجلس، 150 میلیارد تومان برای دفاتر نمایندگان، 5/43 میلیارد تومان برای اسکان نمایندگان جدید، 15 میلیارد تومان برای اعتبارات عدیده نمایندگان، 5/7 میلیارد تومان برای طرح توسعه امکانات موتوری، 50 میلیارد تومان برای افزایش بودجههای عمرانی و یک میلیاردی تومان برای استقرار موقت نمایندگان جدید اختصاص یابد.
وی خطاب به نمایندگان یادآور شد: اما سر نخ در جداول است، ببینید برای مصلی ایجرود ماهنشان یک میلیارد تومان و برای کمک به توسعه مسجد ولیعصر ماهنشان 500 میلیون تومان و همچنین برای کمک به کانون نویسندگان قم 400 میلیون تومان اختصاص یافته است مگر اصفهان کانون نویسندگان ندارد این چه طرز بودجهنویسیای است؟
این سخنان ابطحی باعث واکنش تعدادی از نمایندگان شد تا جایی که قسیم عثمانی، عضو کمیسیون تلفیق و نماینده بوکان در خانه ملت در تذکری اظهار کرد: چرا آبروی مجلس را میبرید؟ چرا لیستی را که هنوز پیشنهاد است و مصوبه کمیسیون نیست به عنوان مصوبه کمیسیون اعلام میکنید؟
وی اظهار کرد: مجلس به اندازه کافی کسانی را دارد که به توپ ببندنش و دیگر نیازی نیست شما اینگونه به مجلس بتوپید.
وی خاطرنشان کرد: کمیسیون تلفیق تا ساعت 12 الی یک شب جلسه داشت و هیچکس چیزی را برای حوزه انتخابیهاش نخواسته است، یک ذره هم انصاف داشته باشید، کجای این لایحه مصوب شده است که برای ایجرود ماهنشان این رقم اختصاص یابد؟
عثمانی که به شدت از سخنان ابطحی انتقاد میکرد، یادآور شد: اینگونه حرف زدن در مجلس شورای اسلامی درست نیست، لایحه مربوط به دولت است و مربوط به کمیسیون نیست و اگر لایحه را دولت داده است حتما دلیلی برای این کارهای خود دارد.
محمدرضا باهنر، نایبرییس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را به عهده داشت در پاسخ به تذکر عثمانی و در حقیقت در پاسخ به سخنان ابطحی گفت: در مجلس دوم تعداد اندکی از نمایندگان پیشنهاد دادند که حقوق نمایندگان مادامالعمر شود که اکثریت نمایندگان با آن مخالفت کردند اما هنوز هم که 20 سال از آن میگذرد مردم میپرسند این حقوق مادامالعمر نمایندگان چیست.
وی اضافه کرد: دوستان اگر اینجا صحبتی میکنند مستند به لایحه امسال باشد و اگر پیشنهادات را مطرح میکنند آنها را مصوبات کمیسیون ندانند.
باهنر تصریح کرد: این مسایل جدید که از تریبون مجلس پخش میشود در ذهن مردم میماند و تا رفع و رجوع کنیم سالها در ذهنها مانده است، پس در سخنانتان رعایت عدل و انصاف را کنید.
ستار هدایتخواه، نماینده دنا و بویراحمد نیز در موافقت با کلیات لایحه بودجه 91 با اشاره به محاسن این لایحه گفت: توجه به موضوع نامگذاری امسال بحثی است که بسته کاملی نسبت به این موضوع در لایحه ارایه شده است.
وی کاهش نسبی به درآمدهای نفتی را نسبت به سالهای قبل در لایحه از حسنات این لایحه دانست و اظهار کرد: توجه به بخش سلامت که شش هزار میلیارد تومان از درآمد ناشی از هدفمندسازی یارانهها به این حوزه اختصاص داده شود از دیگر مزایای این لایحه است.
هدایتخواه توجه به فرهنگ دینی در لایحه بودجه 91 را از دیگر نکات این لایحه عنوان کرد و ادامه داد: مقرر شده است نیم درصد بودجه برای فعالیتهای قرآنی و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، یک درصد برای بخش ورزش و 20 درصد طبق قانون برنامه پنجم توسعه برای کمک به مساجد، احداث خانه عالم، احداث کتابخانه، ساماندهی گلزار شهدا، پایگاههای بسیج و همچنین حوزههای علمیه و اجرای طرح حکمت اختصاص یابد.
نماینده دنا و بویراحمد توجه به مناطق محروم و اقشار ضعیف و همچنین عمران روستایی را از دیگر مزایای این لایحه دانست و گفت: توجه به سرمایهگذاریهای بالادستی صنعت نفت که با استفاده از صندوق توسعه ملی و برای رقابت با کشورهای همسایه در بهرهبرداری از میادین مشترک نفت و گاز اختصاص داشته است توجه به زیرساختها در حوزه نفت است.
وی تکمیل پروژههای عمرانی و همچنین توسعه عمرانی را از نکات برجسته این لایحه ذکر کرد و تصریح کرد: انتشار اوراق مشارکت، فروش اموال دولتی و تسهیلاتی که از طریق بانکها برای تکمیل پروژههای عمرانی در نظر گرفته شده است میتواند بخشی از پروژههای عمرانی را تکمیل کند.
وی با اشاره به بررسی لایحه بودجه 91 قبل از سال نو تا شب گذشته در کمیسیون تلفیق خاطرنشان کرد: کمیسیون تلفیق از همه فرصتهای قانونی خود برای بررسی لایحه بودجه استفاده کرد. گرچه برخی آقایان همانند آقای توکلی ضیق وقت داشتند و فقط چند ساعت در کمیسیون حضور داشتند.
وی اظهار کرد: بودجه پیشبینی درآمدها و هزینهها است و درآمدها نیز در اختیار مجلس است، دوستانی که مدعی هستند و خودشان را اقتصاددان میدانند چرا پیشنهاد درآمدهای دیگری را نمیدهند که مدام از کاهش وابستگی به درآمد نفت حرف میزنند.
هدایتخواه که انتقاداتاش متوجه برخی از اعضای کمیسیون تلفیق بود، ادامه داد: این دوستانی که همیشه نگاه سلبی دارند پیشنهاد عملی ارایه دهند، صرف انتقاد و سلبی برخورد کردن که دردی دوا نمیشود. همیشه سادهترین راه بهترین راه نیست.
وی با اشاره به بحث هدفمندسازی یارانهها در لایحه بودجه 91 خاطرنشان کرد: پیشنهادی که در بحث درآمدهای ناشی از هدفمندسازی یارانهها در کمیسیون تلفیق مصوب شد پیشنهاد خود دوستانی بود که در حال حاضر انتقاد دارند و به همین لحاظ معتقدیم دوستان واقعیات را در نظر بگیرند.
وی با اشاره به سخنان جمشید انصاری که در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سخن گفت، اظهار کرد: این دوستان عنصر اصلی مصوبات بودند و حتی عضو کارگروهی بودند که آقای عبداللهی در کمیسیون تعیین کرد. تعجب میکنم اکنون آقای انصاری مصوبات را زیر سؤال میبرد زیرا گاهی آقای عبداللهی با همفکری وی برخی مواد را اصلاح میکرد.
وی با اشاره به سخنان مخالفان در مورد بیانضباطی در لایحه بودجه 91 به بندهایی از انضباط مالی در این لایحه اشاره کرد.
هدایتخواه همچنین با اشاره به سخنان ابطحی مبنی بر اختصاص بودجههای منطقهای اعضای کمیسیون تلفیق برای مناطقشان گفت: قرار شد از همان اول پیشنهاداتی که شائبه منطقهایبودن دارند، حذف شود و حتی در کمیسیون در هنگام مطرحکردن نیز این پیشنهادات حذف میشد.
پایان پیام/
نظر شما