به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، این همایش یک روزه، از سوی فرماندهی مرزبانی استان گلستان و دانشکده علوم و فنون مرزی با مشارکت دانشگاه ها و سازمان های اجرایی استان گلستان برگزار شده است.
براساس این گزارش، مفاهیم، مبانی و رویکردهای نظری شامل نظریه ها، الگوها و روش ها، رویکرد طبیعی، کالبدی و آمایشی توسعه پایدار نواحی مرزی شامل آمایش سرزمین، توسعه کالبدی، توسعه فضایی، قابلیت ها، عارضه های طبیعی و غیره از جمله موضوعات اساسی این همایش یک روزه است.
رویکرد فرهنگی و اجتماعی و توسعه پایدار نواحی مرزی شامل باورهای فرهنگی، آموزش عالی، آموزش و پرورش، آینده پژوهی، سرمایه اجتماعی، قومیت، تعامل و هم افزایی، مشارکت، جمعیت و غیره و رویکرد اقتصادی و توسعه پایدار نواحی مرزی شامل اشتغال، محرومیت، بازارچه های مرزی، تعاونی های مرزنشینان، گمرکات، گردشگری، مشاغل خانگی، صید غیرمجاز، قاچاق کالا و غیره از دیگر موضوعاتی است که قرار است در این همایش مقاله های مربوطه ارائه شود.
رویکرد سیاسی و توسعه پایدار نواحی مرزی شامل؛ سیاست های منطقه ای، کارکرد سازمان ها و دستگاه های اجرایی، نقش کشورهای فرامنطقه ای، تهدیدات و چالش ها، قوانین و مقررات مرزی، سند چشم انداز، حقوق بین الملل، روابط بین الملل و غیره از دیگر محورهای این همایش است.
رویکرد امنیتی و توسعه پایدار نواحی مرزی شامل؛ پاسگاه های مرزی، تهدیدها و فرصت های فرامرزی، کاربرد سیستم Gps و Gis در مرزبانی، منابع مرزبانی آبی و خاکی و غیره و پدافند غیرعامل و توسعه پایدار نواحی مرزی از دیگر موضوعات محوری این همایش است.
در این همایش ملی که برای اولین بار در سطح کشور برگزار شده است، 140 مقاله ارسال شد که از مجموع مقالات ارسال شده 117 مقاله پذیرش و 30 مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر و کتاب ارائه شد.
پایان پیام/
نظر شما