اختصاص 10 درصد از بودجه به کشاورزی کم است

نماینده ارومیه در مخالفت با کلیات لایحه بودجه 91 در جلسه نوبت عصر با تاکید بر نقش کشاورزی در تولید و اشتغال گفت: اختصاص تنها 10 درصد از بودجه به بخش کشاورزی کم است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، سید سلمان ذاکر نماینده ارومیه در مخالفت با کلیات لایحه بودجه 91 در جلسه نوبت عصر گفت: اعتقاد دارم تمام اجزاء و مواد لایحه بودجه را به صورت انتقادی نگاه کنم چرا که تمام موارد آن مهم و کلیات آن از جزئیات تشکیل شده است. کوچکترین مواد لایحه میلیاردها تومان در بر دارد.

وی افزود: ماده 84 قانون برنامه توسعه عواید حاصل از نفت و میعانات نفت و گازی را در صندوقی به نام توسعه ملی گردآوری می کند که 20 درصد مبلغ این صدوق از قراردادهای نفتی 20 درصد از ارزش صادرات و 50 درصد از مانده نقدی ذخیره ارزی و هدف این صندوق رسیدن به سرمایه های زاینده اقتصادی و شرکت های ماندگار است.

وی ادامه داد: اما سوال من اینجاست که نمایندگان شرکت های ماندگار و زاید و تولیدکننده چه بخشهایی را شامل می شود آیا یکی از مهمترین بخشها کشاورزی و آب نیست.

ذاکر اظهار کرد: پس چرا از این صندوق تنها 10 درصد به بخش های کشاورزی اختصاص داده شده است 19 استان در حکم قطب کشاورزی هستند اما در بند الف ده درصد از منابع صندوق برای کشاورزی و آب درنظر گرفته شده است.

نماینده ارومیه تصریح کرد: حمایت از بخش کشاورزی یعنی پایداری تولید و توسعه صادرات. در برنامه 5 توسعه ده صفحه قانون به بخش کشاورزی اختصاص یافته است در حالیکه به هیچ یک از بخشهای دیگر به این اندازه اهمیت داده نشده است.

نماینده ارومیه با بیان اینکه قیمت تمام شده گندم برای کشاورز 450 تومان است تاکید کرد: پس چرا قیمت تمام شده را 395 تومان اعلام می کنیم آیا این امر رسیدن به خودکفایی است یا خارج شدن از خودکفایی ما خودکفایی گندم را از دست داده ایم و ذرت و نخود و لوبیا نیز در همین ردیف هستند.

ذاکر اظهار کرد: کشاورزان دنبال این محصولات نمی روند زیرا در تخصیص بودجه اشکال داریم آیا اقتصاد ده درصد از بودجه به بخش کشاورزی کم نیست.

وی افزود: ایا بحث اشتغال جوانان حل نخواهد شد توجه به کشاورزی یعنی توجه به اشتغال، جوان ایرانی از حاکمیت به جز کار و اشتغال چه چیزی می خواهد وقتی می توانیم به آن برسیم چرا بودجه کم اختصاص می دهیم.

وی با بیان اینکه درخصوص احیای دریاچه ارومیه چندین جلسه با رییس مجلس (لاریجانی) تشکیل دادیم و به آبیاری تحت فشار در سه استان کشور تاکید کردیم اظهار کرد: تفکر رایگان آبیاری قطره ای نه تنها فرهنگ نشد حتی در ارایه پیشنهاد هم عنوان نشده است اگر بخواهیم دریاچه ارومیه و تالاپهای دیگر کشور را نجات دهیم اولین و کم هزینه ترین اقدام این است که کشاورزان بدون پرداخت مبلغی از بانکها و علافی های بانکی به وسیله دولت آبیاری قطره ای را انجام دهند.

وی افزود: خشک شدن دریاچه ارومیه برای کشور شکننده است این اقدام را جدی بگیرید از بودجه سه هزار میلیاردی تنها 1 درصد به این موضوع اختصاص یافته است در ادامه محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز به عنوان موافق با کلیات لایحه بودجه گفت: هر دو گروه برخی قوتها و برخی ضعفها را اشاره کرده اند بنده در قالب موافق می گویم دوستان اگر رای ندهند ما با تاخیر 2 ماهه روبرو هستیم که ممکن است به 3 یا 4 ماه بیانجامد و تاخیر در رای دادن به کلیات بودجه آثار منفی مضاعف دارد.

وی افزود: دولت همین دولت فعلی و لایحه مشابه لایحه فعلی خواهد بود و فوت فرصت منطقی نیست مخالفان تجدیدنظر کنند و نظر موافق خود را در پایان جلسه اعلام کنند.

فرهنگی اظهار کرد: مجلس نشان داده است که منافع ملی را به هر چیزی ترجیح می دهد منافع ملی ما در تصویب کلیات است بعد باید به جزئیات پرداخت.

نماینده تبریز ادامه داد: برخی مشکلات جزئی را مطرح کردند که بعد از رای کلیات باید به آن پرداخت و آن را رفع کرد.

وی ادامه داد: برخی نیز مشکلاتی که مستقیماً به بودجه مربوط نیست را مطرح می کردند و مثالهایی از سال گذشته عنوان می کردند انعکاس برخی مشکلات فاقد مبنای نظری قابل قبول است.

وی تصریح کرد: البته ایراداتی نیز در لایحه وجود داشت مانند مجوز کاذب بالاتر از نیاز کشور به اوراق مشارکت، عدم درج ارقام هدفمندی یارانه ها، نادیده گرفتن بیکاران از اشتغال، عدم توجه به بخش سلامت کار و تولید البته هر چند برخی از انتقادات در ارتباط با جلسه پایان تلفیق باید مطرح شود.

وی اظهار کرد: امروز چیزی مهمترین از تقویت زیرساخت ها در کشور وجود ندارد توسعه زیرساخت ها نباید در کشور مورد انتقاد قرار گیرد.

پایان پیام/
 

کد خبر 131386

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha