به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین دلیر، عضو هیات علمی گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، امروز (21اردیبهشت) در سلسله نشست های نقد عرفان واژه ها که با موضوع استاد مطهری و معنویت جدید در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه قرآن کریم و سنت منابع شهید مطهری بود، گفت: در تمام آثار شهید مطهری و بحث های تفسیری و استفاده های روایی، استفاده از قرآن و سنت نمود و ظهور دارد.
وی با اشاره به اینکه نخستین کتاب شهید مطهری که در حوزه های کلاسیک حوزوی مدنظر است تمهیدالقواعد است، اظهار داشت: بزرگ ترین دغدغه علم عرفان نظری، توحید است و بحث های توحیدی در عرفان نظری موج می زند.
حجت الاسلام والمسلمین دلیر ادامه داد: ابن حمزه فناوی می نویسد: انسان کامل در توکل به خدا و توسل به ائمه معصومین(ع) محقق می شود و انسان کاملی که شهید مطهری می نویسد این چنین نیست که نظر به انسان کامل فناوی ندارد.
عضو هیات علمی گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه راه یافتن به سوی رهایی با تیشه زدن به ریشه ادیان آسمانی امکان ندارد، تاکید کرد: این عقل عقلی نیست که به درک چنین مسایلی قد دهد، عقل مسایل مدرنیته و نهله های فکری عقلی است که کاملا خود را از آسمان قیچی کرده است و این دیگر عقل عرشی و رسول باطنی و خدادادی نیست، این عقل، ساخته بشر است.
وی با اشاره به دیدگاه های شهید مطهری، علامه طباطبایی و مرحوم بروجردی و امام خمینی(ره) عنوان کرد: اگر برخی معنویت را هیچ می دانند چرا در خاورمیانه و حتی غرب، استقبال از آن وجود دارد، وقتی که معنویت مشروع عرضه نشد تقاضا برای معنویت های دست ساخته بیشتر می شود.
حجت الاسلام والمسلمین دلیر با اشاره به اینکه در معنویت های جدید مفهوم رهایی مطرح شده است، گفت: معنویت های جدید مثل اوشو بحث رهایی را در سه حوزه رهایی مبتدیان، رهایی متوسط حالان و رهایی منتهیان مطرح می کنند.
عضو هیات علمی گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: در معنویت های جدید، بحث رهایی را مطرح می کنند اما از چه چیز به چه چیز مشخص نیست، انسانی که آنها تعریف می کنند انسان خلیفه الهی نیست.
وی تاکید کرد: شهید مطهری در بحث معنویت و انسان کامل مطرح می کند که انسان از هرگونه بحثی که بوی خلق بیاید رها شود، شهید مطهری در بحث عرفان، باید و نبایدها را از شرع مقدس می گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین دلیر گفت: معنویت سر از ولایت علی بن ابیطالب(ع) در می آورد.
پایان پیام/
نظر شما