به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایندگان در بررسی لایحه بودجه سال 91 مقرر کردند واردات و فروش فرآورده های نفتی با رعایت کیفیت و استانداردهای عرضه هر فرآورده در کشور از سوی بخش خصوصی مجاز باشد. (براساس جزء خ بند یک این لایحه، واردات و فروش فرآوردههای نفتی با رعایت کیفیت و استانداردهای عرضه هر فرآورده در کشور با رعایت قوانین و مقررات مربوط توسط بخش خصوصی مجاز است.)
مجوز دریافت حق بیمه از مشترکان گاز
با نظر نمایندگان مجلس به وزارتخانه های نفت و نیرو اجازه داده شد هر دو ماه مبلغی را از هر واحد مسکونی شهری و روستایی جهت بیمه خسارات اخذ کنند.
نمایندگان مجلس همچنین در بررسی این لایحه با حذف بند 1-6 لایحه بودجه مبنی بر وظایف گمرک در مابه التفاوت قیمت گاز طبیعی دریافتی شرکت های پتروشیمی نسبت به قیمت گاز طبیعی و اخذ آن به عنوان درآمد سازمان هدفمندی یارانه ها موافقت کردند.
اجازه استفاده از صندوق توسعه ملی برای ساخت پالایشگاه
با رأی نمایندگان مجلس همچنین اجازه استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی برای اجرای پالایشگاه آناهیتا و پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس توسط بخش غیردولتی ممنوع شد. (براساس جزء "ز" بند یک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است تا مبلغ ده میلیارد دلار از محل منابع ارزی خود در خارج از کشور به شرکت های مذکور به صورت خط اعتباری اختصاص دهد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین در بررسی لایحه بودجه 91 وزارت نفت را موظف کردند تا بخشی از دریافت نرخ گاز از عوارض مشترکان را برای گازرسانی به شهرها و روستاها با اولویت مناطق سردسیر و نفت خیز هزینه کند. (براساس جزء "د" بند یک وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط موظف است علاوه بر دریافت نرخ گاز، به ازای مصرف هر متر مکعب گاز طبیعی پنجاه ریال به عنوان عوارض از مشترکین دریافت و پس از واریز به خزانهداری کل کشور، نماید.)
همچنین با موافقت نمایندگان رابطه مالی و نحوه تسویه حساب بین دولت و وزارت نفت مشخص شد که بر پایه آن به منظور اجرای احکام قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران (مصوب دی ماه 85)، رابطه مالی و نحوه تسویه حساب بین دولت (خزانهداری کل) و وزارت نفت از طریق شرکتهای تابعه ذیربط به میزان چهارده و نیم درصد (5/14%) (شامل ده درصد منظور در ماده (229) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه) از ارزش نفت (نفت خام و میعانات گازی) صادراتی و مبالغ واریزی نقدی بابت خوراک پالایشگاه های داخلی و میعانات گازی تحویلی به مجتمعهای پتروشیمی و سایر شرکت ها بر اساس قیمت فرآوردههای نفتی در نیمه اول سال 1389 به عنوان سهم آن شرکت به منظور مصارف سرمایهای و باز پرداخت قراردادهای بیع متقابل شرکت پس از کسر هزینهها، معاف از مالیات و تقسیم سود سهام تعیین میشود.
همچنین بر پایه این مصوبه وزارت نفت از طریق شرکت های دولتی تابعه ذیربط مکلف است معادل هشتاد وپنج و نیم درصد (5/85%) بقیه ارزش مواد مذکور را به حساب بستانکار دولت (خزانهداری کل کشور) منظور وبه شرح مقررات این بند با دولت (خزانهداری کل کشور) تسویه حساب نماید. در صورت وصول درآمد حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی بیش از احکام و ارقام مصوب در این قانون (موضوع ردیفهای 210101 و 210109)، بیست و پنج درصد (25%) از مازاد حاصله به سهم شرکت ملی نفت ایران مذکور در فوق افزوده و بهعنوان منابع سرمایهای صرفاً جهت اجرای طرحهای بالادستی نفت و گاز در میادین مشترک به مصرف میرسد.
شرکت ذیربط تابعه وزارت نفت نیز میتواند از محل سهم خود، قراردادهای لازم را با شرکتهای عملیاتی تولید نفت وگاز بر اساس قیمت تمام شده و در چهارچوب بودجه عملیاتی منعقد نماید.
نمایندگان مردم در بررسی لایحه بودجه سال 91 یک بند دیگر را به تصویب رساندند که بر پایه آن شرکت های دولتی تابعه وزارت نفت و نیرو مکلف به واریز درآمدی ریالی و ارزی خود به حساب های متمرکز خزانه داری شدند.
همچنین با مصوبه مجلس مالیات بر ارزش افزوده و عوارض نفت و گاز تولیدی و فرآورده های وارداتی از طریق شرکت ملی گاز ایران و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی محاسبه و پرداخت می شود.
نمایندگان در نشست علنی روز پنجشنبه 21 اردیبهشت مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 91 کل کشور، با جزء "س" بند یک موافقت کردند.
با موافقت مجلس شورای اسلامی مالیات بر ارزش افزوده و عوارض نفت و گاز تولیدی و فرآوردههای وارداتی، فقط از کلیه فرآوردههای نفتی و گازی توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی (شرکت های پالایش نفت) و شرکت ملی گاز ایران، بر مبنای قیمت فروش داخلی محاسبه و پرداخت میشود. مالیات مزبور به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز میشود.
همچنین بر اساس مصوبه مجلس در لایحه بودجه 91 سهم 14.5 درصدی وزارت نفت در بودجه تصویب شد.
بررسی و تصویب لایحه بودجه سال 91 کل کشور در صحن علنی مجلس از هفته گذشته آغاز شده و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دو نوبت صبح و بعد از ظهر به بررسی لایحه و تصویب مواد قانونی پیشنهادی می پردازند.
پایان پیام/
نظر شما