حجت الاسلام والمسلمين محمدصادق يوسفي مقدم، رييس مرکز فرهنگ و معارف قرآن درباره سبک و شيوه علامه طباطبايي(ره) در ارائه تفسير از مصحف شريف به خبرنگار شبستان گفت: تحقيقات انجام شده در تمامي تفاسير دوران معاصر و نتايج بدست آمده از نشست هاي علمي با حضور انديشمندان حوزه علوم و معارف قرآني اثبات مي کند که تفسيرالميزان مرحوم علامه طباطبايي تحولي بزرگ در عرصه تدوين تفسير وحي و تبيين معارف قرآني ايجاد کرده است.
وي علامه طباطبايي را مبدع تفسير روش آيات با آيات يا قرآن به قرآن در جهان اسلام دانست و اظهارکرد: اين روش بهترين شيوه براي تبيين لغات، جملات و واژگان قرآني است که از اعتقاد علامه طباطبايي به روشنگري کتاب الهي بر همه چيز از آن جمله مفاهيم دروني خود، سرچشمه مي گيرد، چراکه به اعتقاد وي قرآني که تبيان براي تمامي امور است به آساني مي تواند روشنگر معارف نهفته در خود نيز باشد.
حجت الاسلام يوسفي مقدم درباره ابعاد منحصر به فرد تفسير الميزان تصريح کرد: اگر جامعه ما بخواهد در مسير توليد علوم انساني با استناد به مباني قرآن و همسو با تاکيدات رهبر معظم انقلاب قدم بردارد بي شک تفسير الميزان علامه طباطبايي بهترين منبع براي استخراج مباني اين علوم از ژرفاي کلام وحي است، چراکه به حق مي توان ادعا کرد اين تفسيري است از جانب خدا که به قلم علامه به رشته تحرير درآمده است.
رييس مرکز فرهنگ و معارف قرآن با اشاره به تاثيرات شگرف تفسير الميزان در رفع شبهات بيان کرد: تفسير علامه طباطبايي(ره) علاوه بر راه اندازي نهضتي عظيم در جهان اسلام، بستري مطلوب را براي پاسخگويي به سيل شبهات مطرح شده عليه قرآن و اسلام فراهم کرده است که مي توان با اتکا به آن در برابر اين سيل عظيم شبه و اتهام مقاومت کرد.
وي ادامه داد: شهيد مطهري مي گويد" هر بار که تفسير الميزان را مطالعه مي کنم به چيزي جديد دست مي يابم و در حقيقت هرچه دارم از اين تفسير است"، که اين بيان از سخن عالمي همچون شهيد مطهري شاهدي بر منحصر به فرد بودن تفسير علامه طباطبايي در دوران معاصر است.
حجت الاسلام يوسفي مقدم درباره سبک علامه طباطبايي(ره) در نقد آثار مفسران ابرازکرد: علامه طباطبايي به بيان جامع اشکالات يک مفسر مقيد بود و آنچنان با رعايت بي طرفي و استدلال هاي علمي و متقن اين نقدها را بيان مي کرد که اگر مفسر حيات دوباره مي يافت علاوه بر صحه گذاشتن بر رعايت امانت توسط وي، به اشراف بر تفسير بيش از خود نويسنده اعتراف مي کرد.
وي بهره گيري از روايات در تفسير مصحف شريف را از ديگر ابعاد اثرگذار تفسير الميزان علامه طباطبايي(ره) برشمرد و عنوان کرد: علي رغم اينکه تفسير الميزان با شيوه قرآن به قرآن تاليف شده است، اما هيچگاه در آن از تفسير روايات غفلت نشده، بلکه مباحث روايي ذيل آيات را به خوبي بيان کرده و در اين ميان از احاديث و روايات منقول از اهل تسنن غفلت نکرده است.
حجت الاسلام يوسفي مقدم با اشاره به تاکيد علامه طباطبايي(ره) مبني بر ارائه تفاسير جديد از قرآن هر چند سال يکبار خاطرنشان کرد: علامه به نيازهاي روزآمد جامعه توجه داشت و اين تاکيد نيز از اين نگاه ناشي مي شود، چراکه وي بر اين باور بود که قرآن همچون خورشيدي است که تمامي علوم و اسرار در پرتو آن روشن شده و با گذشت زمان از تلالو آن کاسته نمي شود، بنابراين مي توان در هر عصري با ارائه تفاسير جديد از آن به نيازهاي مختلف علمي و اجتماعي جامعه پاسخ داد.
پايان پيام/
قرآن و معارف: حجت الاسلام يوسفي مقدم تفسيرالميزان را تفسير خداوند و به قلم علامه طباطبايي خواند و آن را منبعي منحصر به فرد براي تحول علوم انساني دانست.
کد خبر 1324
نظر شما