هزینه مصرفی برق، آب و گاز برای مساجد و حسینیه‌ها رایگان شد

لاریجانی در اولین اظهار نظر خود در لایحه بودجه با پیشنهادی موافقت کرد که طی آن هزینه های مصرفی و حق انشعاب آب، برق، گاز برای مساجد و حسینیه ها و دارالقرانها در کشور رایگان شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 25 اردیبهشت مجلس شورای اسلامی و در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه 91 و بخش درآمدی آن نمایندگان الحاقیه 28 را که در راستای حمایت از تولید و کار و سرمایه ایرانی بود را به تصویب رساندند.

براساس مصوبات مجلس هزینه مصرفی و حق انشعاب آب، گاز و برق برای مساجد و حسینیه ها و دارالقرآنها رایگان شد.

در این بند الحاقی که در پایان جلسه علنی روز گذشته مطرح شد سیدسلمان ذاکر نماینده ارومیه در ابتدا پیشنهاد حذف به میزان متوسط سال 1389 را که بعد از عبارت هزینه مصرفی آمده بود مطرح کرد و نمایندگان با پیشنهاد حذف آن موافقت کردند و بدین ترتیب عبارت به میزان متوسط سال 1389 از این بند حذف شد.

در ادامه بررسی این بند و در موافقت اکثر نمایندگان با پیشنهاد ذاکر هنگامی که هیئت رییسه خواست از مخالفی با این پیشنهاد موافقت کند لاریجانی خطاب به نمایندگان گفت: بعید می دانم مخالفی با این پیشنهاد صحبت کند.

وی که درخواست نمایندگان برای پیشنهادات در این بند مواجه شده بود خطاب به آنها گفت: نمایندگان مسابقه در خیرات دارند.

لاریجانی همچنین پس از رای گیری مجلس برای حذف عبارت فوق مجدداً با مزاح خطاب به آنان یادآور شد: در این رای گیری شرکت کنید تا عاقبت بخیر شوید.

در ادامه پیشنهادات موسوی لارگانی نماینده ولاورجان پیشنهاد حذف عبارت روستایی را بعد از عبارت دارالقرآن ها مطرح کرد و گفت: باید هزینه های آب، برق، گاز و هزینه های مصرفی برای همه مساجد و حسینیه ها و دارالقرآن ها در کشور باشد نه فقط برای روستاها.

احمدتوکلی نماینده تهران در مخالفت با این پیشنهاد گفت: برای اینکه این روش جا نیفتد که جناب آقای رییس (لاریجانی) با فضاسازی رای بگیرد با این پیشنهاد مخالفت می کنم البته مخالفتم به دلیل ایرادات ماهوی و فنی پیشنهاد آقای موسوی نیز هست.

وی تاکید کرد: وقتی ما برای هدفمندسازی یارانه ها جهت گیری می کنم معافیت از پرداخت هزینه سوخت غلط است و باید هزینه ها گرفته شود اما در بودجه سالیانه برای کمک به مساجد اعتباراتی در نظر گرفته شود و با این روش اجازه می دهیم به هر شکل و شیوه ای سوخت مصرف شود.

لاریجانی پس از این سخنان توکلی در موافقت با این پیشنهاد از وقت مصطفی کواکبیان نماینده سمنان استفاده کرد تا جوابی به مخالفت های توکلی و در عین حال مناظره ای با وی داشته باشد.

وی اظهار کرد: یکی از مسائلی که برای همه ما روشن است جریان مخالف انقلاب اسلامی مدتهاست در کشور اهدافی را به شکلهای گوناگون دنبال می کند و قصدشان نیز تضعیف ریشه های دینی مردم است.

وی با ذکر این سوال که آیا هیچ مرکز فرهنگی خالص تر از حسینیه ها و مساجد برای حفظ دین مردم سراغ دارید تاکید کرد: هم اکنون بخش های مختلف فرهنگی از جمله موسیقی، تئاتر و موسیقی کمک های زیادی می شود آیا کمکی از این دست برای مساجد داشته اید.

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مردم در کشور به صورت خودجوش مساجد را می سازند یادآور شد: حداقل کمکی که ما می توانیم بکنیم این است که کاری کنیم که مساجد سرپا باشند حال که مردم خود پیشقدم هستند چرا ما این کمک ها را از آنها دریغ کنیم.

وی تصریح کرد: باور کنید هزینه گرفتن امام جماعت و هزینه های مساجد برای مردم سخت است و ما برای اینکه مساجد جاذبه داشته باشند باید آنها را پرنور و پرفروغ نگه داریم و این حداقل کاری است که می توان برای مساجد انجام دهیم.

رییس مجلس شورای اسلامی که برای اولین بار است که در لایحه بودجه 91 در موافقت با پیشنهادی اظهارنظر می کند خاطرنشان کرد: با این کار ما باقیات و صالحات را برای خود به ارمغان می آوریم و اینجا نباید خست به خرج دهیم آنجا که باید جلوی پرداختها را بگیریم باید این اقدام را انجام دهیم.

وی برداشتن این گام را برای مساجد اقدام مهمی تلقی کرد.

ممبینی معاون، برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور به عنوان نماینده دولت در رابطه با این پیشنهاد گفت: من برای مخالفت به اینجا نیامده ایم لاریجانی که گویا همچنان قصد مناظره با توکلی را داشت در پاسخ به این حرف ممبینی به شوخی گفت: آفرین به آدم چیزفهم! ممبینی انصافا عملکرد دولت نهم و دهم در توجه به اماکن دینی و حوزه های دینی و مساجد قابل مقایسه با گذشته نیست.

وی با اشاره کمک 83 میلیارد تومانی دولت وقت در سال 83 به مساجد گفت: هم اکنون کمک دولت به مساجد به 5 هزار و 500 میلیارد تومان می رسد و سالانه حداقل 300 میلیارد تومان به طور مشخص به اماکن و مساجد کمک می شود.

نماینده دولت یادآور شد: اگر هم بحث مخالفی مطرح می شود نه از باب این است که به مساجد کمک نشود بلکه از باب این است که ما نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم و دارای مقرراتی هستیم که باید هر چیزی سر جای خودش باشد.

وی تصریح کرد: ما موافق افزایش اعتبارات مصرفی مساجد هستیم و بحث اسراف احتمالی را نیز در نظر می گیریم و مخالفت نیستیم و آنچه صلاحدید است تصمیم گرفته می شود.

در ادامه کمیسیون تلفیق نیز نظری در رابطه با پیشنهاد موسوی لارگانی مطرح نکرد و نمایندگان 170 رای موافق، 18 رای مخالف، 11 رای ممتنع از مجموع 217 رای با این پیشنهاد موافقت کردند و بدین ترتیب با حذف کلمه روستایی، هزینه مصرفی و حق انشعاب آب، برق، گاز برای مساجد حسینیه ها و دارالقرآنها در کشور رایگان شد.

لاریجانی پس از اعلام رای نمایندگان گفت: با رای بالا و بی سابقه این پیشنهاد تصویب شد.

پس از اعلام رای گیری نمایندگان گئورکوارطان نماینده ارامنه شمال در تذکری گفت: پس از انقلاب ما همیشه کلمه اسلام را به معنای تصمیم در برابر خداوند می دانستیم و مساجد برای سنای خداوند تعریف می کردیم به همین دلیل هر مساجد بوده است نام اماکن مذهبی اقلیت های دینی نیز مطرح بوده است.

وی اظهار کرد: ما به اعضای کمیسیون تلفیق بودیم که اماکن مذهبی را نیز در این بحث لحاظ کنند اما گویا فراموش کرده بودند.

وارطان تصریح کرد: قطعا در همین اماکن مذهبی اقلیت ها نیز افرادی تربیت می شوند که به جنگ برود.

لاریجانی در پاسخ به این تذکر وارطان یادآور شد: این بحث را دولت و کمیسیون بررسی کنند که اگر از قلم افتاده است آن را اضافه کنند و اگر هم نه آن را اصلاح کنند.

همچنین سیدجلال یحیی زاده عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در تذکری خاطرنشان کرد: در خیلی جاها حسینیه ها به اسامی مختلف عنوان می شود و دارالقرآن ها نیز دارای اسامی مختلف هستند یعنی برخی از آنها زیرنظر آموزش و پرورش و برخی زیرنظر سازمان تبلیغات اسلامی هستند و ما چون دایره این موضوع عام است باید این ابهام را در این بند برطرف کنیم.

لاریجانی تصریح کرد: این موضوع را همراه با موضوع اقلیت های دینی در کمیسیون پی گیری کنید.

پایان پیام/
 

کد خبر 132535

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha