به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، هوشنگ مرادی کرمانی، نویسندهی معاصر ایرانی، صبح امروز (25اردیبهشت) در همایش حکیم ابوالقاسم فردوسی در دانشگاه فردوسی با اشاره به اینکه فردوسی همه مردگان را زنده و شخصیت های بی نام و نشان را طراوت تازه بخشیده است، اظهار داشت: بازخوانی شاهنامه اساس حفظ هویت ایرانی است.
وی با تاکید بر این مطلب که کتاب های باز نویسی شده را در اختیار کودکان و نوجوانان بگذارید، تصریح کرد: باید به کودکان و نوجوانان فرصت دهیم تا با تماشای تصاویر و بدون توضیح صحنه های داستان را تجسم کنند و تصویری عینی در ذهن شان پدید آید.
استاد مرادی کرمانی افزود: آشنایی با شاهنامه و بیان چگونگی آغاز سرودن شاهنامه، زندگی فردوسی، رنج سی ساله او برای حفظ هویت ایرانی و زبان فارسی که این شاعر را جاودانه ساخته است، انگیزه و علاقه مندی به خواندن این کتاب را افزایش می دهد.
وی گفت: آگاهی از نظرات شاعران و ادیبان کشورهای دیگر و نهادهای فرهنگی جهانی از جمله یونسکو و همچنین معرفی ترجمه های شاهنامه و توضیح در این باره که ژول مول فرانسوی در سده 19 میلادی که سی سال از عمر خود را برای ترجمه شاهنامه گذاشته است و نوجوانان را سرشار از اعتماد به نفس و افتخار می کند.
این نویسندهی معاصر ایرانی اظهار داشت: در ترویج داستان های شاهنامه نباید شتاب زده عمل کنیم ،زیرا بهتر است بدون شلوغ کردن ذهن مخاطبان، فرصت دهیم از داستان شگفت زده شوند، لذت ببرند، به شوق بیایند و با داستان بازی کنند.
وی گفت: باید بازنویسی هایی از شاهنامه را انتخاب کنیم و در اختیار کودکان و نوجوانان قرار دهیم که ریزه کاری های داستان های شاهنامه را بهتر منتقل کنند و نثر روان و ساده ای داشته باشند.
مرادی کرمانی اظهار داشت: اگر در آشنا کردن کودکان و نوجوانان با شاهنامه، هدف را قصه گویی و شادی و لذت قرار دهیم و بر جنبه داستانی متن تاکید کنیم مخاطب می تواند مفاهیم شاهنامه را درک و با هدف پی ببرد.
گفتنی است همایش 2 روزه در روزهای 24 و 25 اردیبهشتماه سال جاری با محوریت بهرهمندی عموم مردم و آشنایی عامه مردم با آثار بزرگ حکیم ابوالقاسم فردوسی در مشهد برگزار می شود، همچنین در حاشیه همایش«شاهنامه و مردم» نمایشگاهی از کتاب های هوشنگ مرادی کرمانی برگزار شده است.
پایان پیام/
نظر شما