خبرگزاری شبستان: بی تردید مهمترین اماکنی که انسان را به سوی معنویت هدایت می کنند، اماکن دینی همچون مساجد در جامعه هستند که باورها و اندیشه های انسان را ارتقاء می بخشند. در این میان نقش مسئولان در توسعه فرهنگ دینی و توجه به رونق این اماکن مقدس بی بدیل است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولان نظام جمهوری اسلامی با برنامه ریزی اصولی و بنیادی در حیطه مسائل دینی تلاش داشته اند که باورها و اعتقادات مورد نظر اسلام را بین مردم به صورت یک فرهنگ نهادینه کنند. چرا که اگر این اماکن جاذب باشند و به لحاظ محتوایی نیز کارکردهای مطلوبی داشته باشند، در راستای جلب و جذب اقشار مختلف مردم و هدایت افکار عمومی به سوی خیر و سعادت مؤثر خواهند بود.
همانطور که پیامبر گرامی اسلام(ص) بعد از هجرت در اولین اقدام خود بعد از ورود به مدینه با جدیت مکانی عبادی به نام مسجد را برای مسلمانان به دستور خداوند احداث کرد ما نیز در دنیای امروز می بایست اهتمام و توجه ویژه ای به مساجد و نقش و جایگاه آنها داشته باشیم، بهره مناسب را از این پایگاه ها ببریم.
متاسفانه در سال های گذشته پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها اجرای این طرح مشکلاتی را برای مساجد به وجود آورد به گونه ای که بسیاری از مساجد به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه های مصرفی رو به تعطیلی رفتند. در سال 1389 و به دنبال مراجعه و تقاضاهای بسیار زیاد ائمه جماعات و مسئولان مساجد مجلس شورای اسلامی طرح حذف هزینه های مصرفی مساجد، حسینیه ها و دارالقران های روستایی را تصویب کرد.
ولی تصویب این طرح تنها بخشی از مشکلات مساجد روستایی را رفع کرد چرا که بسیاری از مساجد شهری هم در پرداخت هزینه های های مصرفی با مشکل جدی روبرو بودند بنابراین باید برای مساجد شهری نیز تدابیری اندیشه می شد. از این رو پس از ماه ها بررسی در کمیسیون تلفیق و کمیسیون فرهنگی مجلس امروز 25 اردیبهشت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی طرح حذف هزینه های مصرفی مساجد کل کشور مورد تصویب قرار گرفت تا بلکه گره ای از مشکلات مساجد باز شود.
دفاع لاریجانی از مساجد
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی امروز در صحن علنی مجلس در زمان تصویب این طرح با تاکید بر اینکه مردم در کشور به صورت خودجوش مساجد را می سازند، گفت: حداقل کمکی که ما می توانیم به مساجد بکنیم این است که کاری کنیم که مساجد سرپا باشند و حال که مردم خود در ساخت مسجد پیشقدم هستند چرا ما این کمک ها را از آنها دریغ کنیم.
وی تصریح کرد: گرفتن هزینه های گاز، برق و آب از امام جماعت و مردم بسیار سخت است و ما برای اینکه مساجد جاذبه داشته باشند باید آنها را پرنور و پرفروغ نگه داریم و این حداقل کاری است که می توان برای مساجد انجام داد.
معافیت از پرداخت هزینه
ستار هدایت خواه، مخبر کمیسیون فرهنگی مجلس هم با اشاره به اینکه تصویب این طرح حرکت در مسیر رونق مساجد است، به خبرنگار شبستان گفت: در کنار سایر کمک هایی که دولت در زمینه کمک های فرهنگی به مساجد دارد باید در این زمینه نیز گامی بر داشته می شد زیرا هزینه های انرژی که پس از هدفمندی یارانه ها افزایش یافته بود برای مساجد نیز مشکل ساز شده بود بنابراین مساجد باید مورد حمایت قرار می گرفتند.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در غالب بازدیدهایی که از استان ها و مساجد داشتند شاهد مراجعات و تقاضاهای زیاد از سوی مساجد بودند که هزینه های مصرفی مساجد رایگان و یا کاهش یابد از این رو مجلس شورای اسلامی این طرح را تصویب کرد که مساجد را از پرداخت هزینه های مصرفی معاف کنند.
وی افزود: اجرای این مصوبه به گونه ای نیست که ردیف بودجه ای برای کمک به مساجد در نظر گرفته شود بلکه به شرکت های آب، گاز و برق ابلاغ می شود که هزینه های مصرفی مساجد رایگان کند.
موجبات تعطیلی مساجد را فراهم نکنیم
موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاور جان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه مساجد در نظام اسلامی نیازمند حمایت هستند، امروز در صحن علنی مجلس گفت: ما مساجدی را داریم که قبض گاز آن ها 400 الی 500هزار تومان میآید و مردم و هیات امنای مسجد نمی توانند این میزان قبض را پرداخت کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دشمنان اسلام برای مقابله و مبارزه با اسلام مبالغ هنگفتی را هزینه میکنند لازم است برای مقابله با آنها به مساجد کمک شایان توجهی شود.
وی افزود: دشمنان ما برنامههای متعددی را برای مقابله با اسلام و حضور مردم در مساجد دارند به گونهای که شاهدیم وهابیون در بحرین اولین کاری که کردند خرابی مساجد بود پس لازم است ما نیز در کشورمان در راستای رونق مساجد تلاش کنیم و موجبات تعطیلی مساجد را فراهم نکنیم.
موسوی گفت: مبالغ هنگفتی از سوی دشمنان برای مبارزه بااسلام تصویب میشود در حالی که ما برای مصرف بالای این مساجد نمیخواهیم اقداماتی را انجام دهیم.
وی افزود: مساجد در نظام اسلامی نیازمند حمایت هستند ما مساجدی را داریم که قبض گاز آن ها 400 الی 500 تومان میآید و مردم و هیات امنای مسجد نمی توانند این میزان قبض را پرداخت کنند.
موسوی تصریح کرد: تنها مکانهای روستایی نیست که با این مشکل مواجه هستند بلکه شهرستانهای ما در استانهای گوناگون با این مشکلات دست و پنجه نرم میکنند لذا بهتر است نمایندگان کمک کنند و اگر مجلس شورای اسلامی کمک نکنند باید هر شب کیسهای جلوی مسجد دراز کنیم تا هزینههای مصرفی را پرداخت کنیم.
هیچ دولتی همانند دولت نهم و دهم به فرهنگ دینی در کشور کمک نکرده است. سیاست های دولت در زمینه توسعه فرهنگ مسجد محوری، عاملی برای گام های بسیار بلند در زمینه فرهنگ دینی شده است. اما با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها اجرای این طرح تاثیرات متفاوتی بر بخش های مختلف جامعه داشته است که مساجد نیز از این تاثیرات مستثنی نبودند.
کارشناسان و متولیان مساجد به مراتب و بارها و بارها برلزوم اتخاذ تدابیری در این زمینه تاکید داشتند به گونه ای که حجت الاسلام ناصحی، رییس مرکز فعالیت های دینی شهرداری تهران با تاکید بر توجه دولت به توسعه مساجد به خبرنگار شبستان گفته بود: دولت باید حمایت های لازم از مساجد داشته باشد و حمایت و کمک دولت به مساجد به معنای دولتی کردن مساجد نیست.
وی افزوده بود: متاسفانه پس از هدفمندی یارانه ها شاهد این مسئله بوده ایم که تعرفه های مصرفی مساجد افزایش یافت به گونه ای که در برخی از استان ها با تعطیلی مساجد روبرو شدیم که خوشبختانه در بودجه سال 89 تعرفه های مصرفی مساجد روستایی رایگان شد و امروز نیز این مساعدت برای مساجد شهری در نظر گرفته شد.
وی افزوده بود: متاسفانه بسیاری از مساجد ناتوان از پرداخت هزینه ها هستند و تصویب این طرح می تواند گامی در جهت کمک به مساجد باشد.
که خوشبختانه خبر خوش امروز مجلس موید حمایت جدی دولت و مجلس از فرهنگی مسجدی است. مساجد از دیر باز مکانی برای ترویج آموزه های دینی بوده و پرواضح است وجود چنین مشکلاتی برای مساجد در شأن جامعه اسلامی نیست و بی شک هموار کردن مشکلات مساجد نیازمند توجه مسئولان است تا متولیان برای رهایی از تعطیلی، دست به دامان استفادههای تجاری از مساجد نشوند. این در حالی است که آیت الله مکارم شیرازی دست اندازی به مساجد برای انجام کارهای اقتصادی را حرام دانسته بود.
تصویب طرح رایگان شدن هزینه های مصرفی مساجد بدون شک می تواند در رونق مساجد موثر باشد، امید است نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب چنین طرح هایی که زمینه ساز رونق مساجد می شود گامی در راستای شعار مسجد محوری بردارند.
پایان پیام/
نظر شما