خدمت به مردم باید محور برنامه های دستگاه قضایی باشد

رئیس کل دادگستری استان قزوین گفت: خدمت به مردم باید محور برنامه های دستگاه قضایی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، جمال انصاری، رئیس کل دادگستری استان قزوین، پیش از ظهر امروز (25 اردیبهشت) در جلسه شورای مسئولان قضائی استان که در سالن جلسات دادگستری قزوین برگزار شد، گفت: نگاه در انجام فعالیت و امور مختلف باید برنامه محور باشد و انتظار است که مجموعه های ذی ربط نگاه برنامه محور در سرفصل های کاری خود داشته باشند و این برنامه ها نیز باید واجد اصولی باشد.
 

وی ادامه داد: خدمت محور بودن باید به عنوان یک اصل در برنامه ها مورد توجه قرار گیرد و برنامه ای که موجب ارتقا خدمت به مردم شود در دستور کار قرار گیرد و مردم باید بیشترین بهره مندی را از انجام فعالیت ها داشته باشند.
 

رئیس کل دادگستری استان قزوین اضافه کرد: استفاده از ظرفیت های نهفته در مجموعه، رفع موانع، کاهش نارضایتی مردم و مقید بودن به زمان معقول از دیگر مواردی است که در برنامه ها باید مدنظر باشد.
 

وی عنوان کرد: دایره شمول برنامه ها باید افراد زیادی را در برگیرد و نباید با این نگاه که اگر برنامه روی جامعه مخاطب انجام شود، هزینه کمتری دارد از کنار برنامه های کلان دیر بازده و با هزینه بیشتر گذشت، بنابراین لازم است در انجام فعالیت ها، شجاعت داشت و اقداماتی انجام شود که در شرایط عادی ممکن نیست.
 

انصاری تصریح کرد: برنامه باید واجد ارزیابی مشخص باشد و ممکن است انجام بسیاری از برنامه ها نیازمند ابزارها و کمکی از سوی دیگر دستگاه ها باشد بنابراین لازم است پیگیری نیز در این خصوص صورت گیرد.
 

وی یادآور شد: بخش زیادی از پیشرفت ما معطوف دستگاه های زیرمجموعه دادگستری مانند ثبت اسناد، پزشکی قانونی، اداره کل بازرسی و غیره است و مدیران در این حوزه تلاش خوبی را دارند ولی تا رسیدن به افق مطلوب فاصله داریم و باید وضع موجود را ارتقا دهیم و تلاش کنیم تا موانع برطرف شود.
 

رئیس کل دادگستری استان قزوین با اشاره به اهمیت رویکرد تعاملی دستگاه قضایی تأکید کرد: لازم است رویکرد تعاملی نگر را در دستگاه قضایی با دستگاه های اجرایی داشته باشیم و با حفظ شأنیت و استقلال، رویکرد تعاملی با سازمان های اجرایی و غیراجرایی مورد توجه قرار گیرد.
 

وی در خصوص کمیته حمایت از سرمایه گذاری، گفت: برنامه جدی ما در سال جاری فعال سازی کمیته حمایت از سرمایه گذاری است که این اقدام در راستای فرمان و پیام نوروزی مقام معظم رهبری صورت می گیرد و می تواند برای ما در مجموعه قضایی راهگشا باشد و ان شاالله بتوانیم این کمیته را کاربردی و عملیاتی کنیم.
 

وی با تقدیر از اقدامات مجموعه های ذی ربط دستگاه قضایی در استان، افزود: در سال 90 فعالیت های پویا و موثری در سطح استان توسط مجموعه های ذی ربط دستگاه قضایی انجام شد و بخشی از موانع که در مسیر انجام کار وجود داشت، رفع شد که اقدامات صورت گرفته جای تشکر دارد.
 

در ادامه دادستان قزوین با اشاره به اهمیت برقراری عدالت در جامعه اسلامی بیان کرد: سازمان های تابعه مانند پزشکی قانونی باید در خدمت عدالت باشند و آنچه باید مورد توجه آنها قرار گیرد، رسیدن به عدالت جامعه است.
 

حجت الاسلام اسماعیل صادقی افزود: عدالت زمانی محقق می شود که با فوریت اعمال شود و اگر با تأخیر جریان یابد، اثربخشی لازم را ندارد و لازم است پزشکی قانونی نیز در استان برای تسریع در پاسخگویی، خود را به امکانات لازم مجهز کند و وابسته به تهران نباشد.
 

وی با اشاره به لزوم اجرای برنامه های فرهنگی و اصلاحی برای زندانیان عنوان کرد: یکی از مواردی که باید مورد بررسی قرار گیرد این است که اقدامات صورت گرفته در زندان ها به چه میزان در حوزه اصلاح و تربیت اثرگذار بوده است و آیا کارهای اصلاحی پاسخ داده است و زندانیان پس از آزادی دیگر بازگشت به زندان نداشته اند.
 

دادستان قزوین یادآور شد: لازم است در این حوزه کار شود تا درصدد ورودی مجدد افراد را کاهش دهیم و کاهش این ورودی نیز در زندان های قزوین نشان دهنده تأثیر اقدامات صورت گرفته در حوزه اصلاح و تربیت است.
 

در ادامه بازرس کل استان قزوین اظهار کرد: برنامه ادارات کل بازرسی استان ها متأثر از سازمان بازرسی کل کشور است و رویکرد اصلی سازمان بازرسی کل کشور نیز پیشگیری با روش اصلاح گرایانه است.
 

محمد حسین یزدان پناه عنوان کرد: در سال جاری اداره کل بازرسی استان به تأسی از منویات رئیس قوه قضاییه و رئیس سازمان، 25 برنامه بازرسی و نظارت از دستگاه های اجرایی را در دستور کار خود دارد که یکی از برنامه ها، رصد فعالیت های دستگاه ها یمرتبط با بحث تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی است که عملکرد این دستگاه ها مورد بازرسی و نظارت قرار می گیرد.
 

وی تصریح کرد: بسترسازی برای برون سپاری فرهنگ نظارت و استفاده از پتانسیل مردمی و عناصر شاغل در دستگاه های اجرایی برنامه دیگری است که مورد توجه قرار دارد چراکه بدون حضور و همکاری مردمی، مأموریت هایمان ابتر است بنابراین موضوع ناظران افتخاری در دستور کار سازمان است.
 

بازرس کل استان قزوین یادآور شد: نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی، حضور فعال بازرسان در مناقصات و معاملات دستگاه های اجرایی، بازرسی های سرزده و غیره از دیگر برنامه های اداره کل بازرسی استان در سال جاری است.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 132800

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha