به گزارش خبرگزاری شبستان، بحران اقتصادی در کشورهای اروپایی روز به روز در حال افزایش است و این کشورها که تنها چاره خروج از این بحران را اجرای طرح ریاضت اقتصادی دیده اند با مخالفت ها و اعتراض های شدید مردم خود مواجه شده اند.
بحران اقتصادی در منطقه یورو به حدی رسیده است که برخی از کشورهای عضو منطقه یورو خروج یونان که اکنون بدترین شرایط اقتصادی در این منطقه را داراست پیشنهاد داده اند.
کشورهایی مانند انگلیس گزینه تجزیه منطقه یورو را جدی گرفته و در خصوص آن برنامه ریزی کرده اند. حال آنکه کشورهایی مانند آلمان و فرانسه سعی دارند به هر نحو ممکن آشفتگی بازار یورو را از وضعیت فعلی خارج کنند.انگلیس یکی از 10 کشور اتحادیه اروپاست که عضو منطقه ارزی یورو نیست اما نگران است آشفتگی در منطقه یورو تاثیر شدیدی بر اقتصاد این کشور داشته باشد زیرا 40 درصد از تجارت انگلیس با کشورهای منطقه یورو است.
انگلیس به آماده سازی طرحهای احتیاطی در صورت تجزیه منطقه یورو شتاب بخشیده است.این در حالی است که تحلیلگران بر این باورند که تنها یونان به دلیل بحران بدهی، در خطر جدایی از 17 کشور منطقه یورو است. البته تحلیلگران اقتصادی معتقدند که بحران اروپا حتی با خروج یونان از منطقه یورو نیز حل و فصل نمی شود.
مارکوس کربر تحلیلگر اقتصادی می گوید حتی اگر یونان هم از اتحادیه اروپا خارج شود، مشکل حل نمی شود و برای نجات یورو خیلی دیر شده است.
وی می افزاید: کسانی که خود را ناجی بی قید و شرط یورو می دانستند حالا در حصار قضاوت های اشتباه خود گرفتار شده اند.
در این شرایط است که بسیاری از کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیده اند که تنها راه نجات اروپا از بحران اقتصادی می تواند به کارگیری اقتصاد اسلامی باشد. از جمله کشور آلمان که سال ها در برابر به کارگیری اقتصاد اسلامی مقاومت کرده و به همین دلیل از شکوفایی اقتصاد خود بی بهره مانده بود در نهایت تصمیم گرفته است تا از سرمایه گذاری اسلامی برای شکوفایی اقتصاد خود و کمک به اقتصاد کل منطقه یورو استفاده کند.
بنابر گزارش آن اسلام، داوود عبدالله، رییس دانشگاه هانی اقتصاد اسلامی در کوالالامپور، پایتخت مالزی در گفتگو با دویچه وله در این باره می گوید: اقتصادی اسلامی برای همه کسانی است که خواستار استفاده از آن هستند.
وی می افزاید: اگر نگاهی به نظام مالی اسلامی در سراسر جهان بیندازیم، می بینیم که 60 درصد سرمایه گذاران غیر مسلمان هستند و این نشان دهنده نفوذ اقتصاد اسلامی حتی در میان کشورهای غیر اسلامی است.
با وجود گامهای مؤثر نظام مالی اسلامی در چندین کشور اروپایی، کشور آلمان همچنان برای انطباق قوانین خود با قوانین نظام مالی منطبق با شریعت اسلامی مقاومت میکرد.
این وضعیت سرانجام با معرفی نظام مالی اسلامی از سوی مالزی، دارنده تنها صندوق سرمایهگذاری اسلامی در آلمان، تغییر یافت.
نوریپا کامسو، مدیر عامل صندوق سرمایهگذاری اسلامی مالزی در آلمان در یک نشست مطبوعاتی از تصمیم این سازمان مبنی بر فراهم آوردن زمینهای برای ارائه خدمات و محصولات نظام مالی اسلامی خبر داد.
بانکداران اعتقاد دارند که صنعت پررونق اقتصاد اسلامی به راحتی میتواند اعتماد سرمایهگذاران را در آلمان جلب کند.
بانکداری اسلامی یکی از سریعترین نظامهای مالی در حال رشد در جهان است. جالب توجه است که اولین توسعه جدی خدمات مالی اسلامی بعد از حادثه یازدهم سپتامبر رخ داده است.
دومین مرحله ترقی نظام مالی اسلامی نیز در جریان بحران جهانی اقتصادی با توسعه بیش از پیش خدمات و محصولات مالی اسلامی روی داد. در حالی که نگرانیها در رابطه با بحران عمیق بدهیها در غرب در حال افزایش است، بانکداری اسلامی به طور فزاینده در حال تبدیل شدن به جایگزینی ایمنتر و باثباتتر برای دیگر سیستم های اقتصادی در جهان است.
یک اقتصادادان از شیکاگو در اینباره میگوید: وقتی آسیب وارد شده به اقتصاد آمریکا و اروپا که حاصل از سیستم سود محور است را مشاهده میکنیم متوجه میشویم که ارزش اقتصاد اسلامی که سود در آن جایگاهی ندارد تا چه اندازه است.
با توجه به نابسامانی گسترده در بازارهای سرمایه در غرب، اقتصاد اسلامی فرصتی طلایی برای جذب مشتریها از سراسر جهان را پیدا کرد.
نظام مالی منطبق با شریعت اسلامی در حال حاضر در 50 کشور جهان مورد استفاده است و حدود 300 بانک و مؤسسه مالی اسلامی در سراسر جهان وجود دارد که ارزش آن بالغ بر 1.6 تریلیون دلار است.
پایان پیام/
در حالی که خطر تجزیه منطقه یورو به علت تشدید بحران اقتصادی وجود دارد کشورهای اروپایی از جمله آلمان برای نجات اقتصاد خود به نظام مالی اسلامی روی آورده اند.
کد خبر 133271
نظر شما