به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، آرمان نصراللهی، سرپرست نمایندگی خبرگزاری مهر در استان کردستان امروز (26اردیبهشت) در نشست تحلیل و بررسی مطبوعات و خبرگزاری های استان های کردستان و آذربایجان غربی در حاشیه برگزاری ششمین جشنواره مطبوعات غرب کشور ذر سننذج اظهار داشت: علی رغم جایگاه ویژه رسانه ها در معادلات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی متأسفانه شاهد بی مهری های بسیاری نسبت به این عرصه در برهه های زمانی مختلف بوده ایم.
وی افزود: بیشتر این بی مهری ها و کم توجهی ها نشأت گرفته از نااگاهی مسئولان متولی امر، ارائه فعالیت های غیرکارشناسی شده و بدون در نظر گرفتن معیارهای تخصصی این حوزه بوده و لطمات بسیاری را به بدنه مطبوعات کشور و به ویژه استان های غرب کشور وارد کرده است.
نصراللهی، با تقدیر از خدمات مسئولان برگزاری ششمین جشنواره مطبوعات غرب کشور اظهار داشت: خوشبختانه شاهد نگاه ویژه ای در استان کردستان نسبت به مطبوعات و اصحاب رسانه هستیم و این مهم در برگزاری این جشنواره برای همگان نمود یافته است.
سرپرست نمایندگی خبرگزاری مهر در استان کردستان از خانه مطبوعات به عنوان مأمن و پایگاه اصلی تصمیم سازی و تصمیم گیری برای فعالان رسانه ای استان یاد کرد و افزود: متأسفانه وجود نمایندگان ارشاد و استانداری در بدنه هیئت مدیریه این خانه نه تنها کمکی به تسریع روند فعالیت های آن نداشته بلکه پیامدهای بسیاری را در راستای انسجام بخشی اعضای خانه به دنبال داشته است.
نصراللهی افزود: خانه مطبوعات مستقل نیرو و توان بیشتری برای ارائه خدمات گسترده در حوزه های معیشتی، رفاهی و توانمندسازی اصحاب رسانه خواهد داشت و می تواند به عنوان معیاری واقعی جایگاه و پایگاه مطبوعات را به مسئولان و اقشار مختلف مردم معرفی کند.
وی با اشاره به ضعف های گسترده نشریات مکتوب در غرب کشور اظهار داشت: متأسفانه روند صدور مجوز برای نشریات در کشور یک روند کارشناسی شده و دقیق نبوده و بارها شاهد اهدای مجوزهایی به افرادی بوده ایم که حتی هیچگونه توانایی و تجربه مطبوعاتی نداشته و خود موجب رکود و نزول فعالیت های مطبوعاتی و رسانه ای حوزه جغرافیایی و معنوی محدوده مورد نظرشان شده اند.
نصراللهی، خواستار تغییر روند صدور مجوزهای نشریات به افراد مختلف شد و افزود: باید در این راستا از نقش خانه مطبوعات و فعالان رسانه ای استان ها بهره گرفته شود.
سرپرست نمایندگی خبرگزاری مهر در استان کردستان در ادامه این نشست از عدم وجود بخش زبان کردی در جشنواره مطبوعات غرب کشور به عنوان یکی از ضعف های این جشنواره یاد کرد و افزود: همانطور که ماهیت مطبوعات فرهنگ سازی و نشر هویت فرهنگی و مبانی دینی و اعتقادی ما مسلمانان است در نظر گرفته نشدن فرهنگ و آداب و رسوم و زبان مردمان غالب منطقه غرب کشور که همانا زبان کردی و آثاری که به این زبان در نشریات محلی چاپ شده اند می تواند به عنوان یکی از بزرگترین ضعف های این جشنواره به شمار آید که امیدواریم در دوره های آتی این رویداد بزرگ فرهنگی در بین بخش های رقابتی گنجانده شود.
نصرالهی با تقدیر از برنامه ریزی مسئولان اجرایی ششمین جشنواره مطبوعات غرب کشور و ایجاد فضای پرسش و پاسخ و اعلام نظر برای فعالان مطبوعات و خبرگزاری های استان های مختلف غرب کشور در این چند روز اظهار داشت: امیدواریم در سنوات آتی این نشست های تحلیل و بررسی با حضور مسئولان و متولیان امر برگزار شده تا علاوه بر پاسخگویی و رفع مشکلات اصحاب رسانه در همان جلسه شاهد تصویب و ارائه این موارد به عنوان اسنادی اجرایی برای رفع دغدغه ها و مشکلات خبرنگاران باشیم.
گفتنی است، در ادامه این نشست تخصصی فعالان مطبوعاتی و خبرنگاران روزنامه ها و خبرگزاری های غرب کشور مواردی را در حوزه تخصصی خویش بیان کرده و به تحلیل و بررسی نشریات و برگزاری های دو استان کردستان و آذربایجان غربی پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما