افزایش 280 درصدی اعتبارات دهیاری‌ های کهگیلویه وبویراحمد

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: با افزایش 22درصدی تعداد دهیاری ‏های استان در سال 90 میزان اعتبارات اختصاص ‏یافته به این دهیاری ‏ها 280 درصد نسبت با سال گذشته افزایش یافت.

ابراهیم جعفری، مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برنامه ‌ریزی و تلاش برای ایجاد توسعه پایدار در مناطق روستایی، به خبرنگار شبستان گفت: هدف اصلی توسعه پایدار، تأمین نیازهای اساسی، بهبود و ارتقای سطح زندگی برای همه و ایجاد آینده ‌ای امن‌تر و سعادتمندانه ‌تر است.

 

جعفری با اشاره به خدمات ارزنده نظام مقدس جمهوری اسلامی در خدمات‌ رسانی به بخش ‌های مختلف روستایی، افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی توجه به مناطق روستایی و ایجاد شرایط مناسب و بهینه بیشتر مورد توجه متولیان امر قرار گرفت.

 

وی برخورداری روستاییان از راه، آب آشامیدنی سالم، اجرای طرح هادی روستایی به منظور خدمات ‌رسانی در بخش ‌های آب، گاز و فراهم آوردن دیگر امکانات لازم را از جمله اقدامات ارزشمند انقلاب اسلامی ایران در راستای خدمات ‌رسانی به روستاییان عنوان کرد.

 

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: با وجود افزایش 22درصدی تعداد دهیاری ‏های استان در سال 90 میزان اعتبارات اختصاص ‏یافته به این دهیاری ‏ها 280 درصد نسبت با سال قبل آن افزایش داشت.

 

جعفری، افزود: این میزان افزایش اعتبارات دهیاری ‌ها نشان از توجه دولت عدالت محور به مناطق روستایی و دور افتاده است.

 

وی یادآور شد: 290 دهیاری در استان وجود دارد و پارسال 52 دهیاری به مجموع دهیاری ‏ها افزوده شد که در مقایسه با تعداد دهیاری ‏ها در سال 89 رشد 22 درصدی داشت.

 

این مقام مسئول در استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در سال 90 افزون بر 56 میلیارد ریال اعتبار به دهیاری ‏ها اختصاص یافت، گفت: توزیع اعتبارات میان 290 دهیاری برای کارهای عمرانی، فرهنگی از جمله بهسازی معابر روستایی، احداث ساختمان دهیاری ‏ها، فضای سبز، کمک به ساماندهی گلزار شهدا و امور مذهبی و مساجد و امور جاری انجام شد.

 

وی با بیان اینکه، دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها می ‏توانند با برقراری تعامل با فرمانداری، بخشداری و سایر ادارات و نهادها نقش مهم و مؤثری در راستای رفع مشکلات مردم داشته باشند، تاکید کرد: دهیاران باید مردم را در انجام پروژه ‌های عمرانی، ساخت و سازهای مسکونی و غیرمسکونی مشارکت دهند.

 

جعفری تصریح کرد: فعالیت دهیاران نباید فقط در امور عمرانی و خدماتی روستا خلاصه شود بلکه دهیاران برای توسعه فرهنگی روستا نیز تلاش ویژه ‏ای داشته باشند.

 

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد اجرای مصوبات شورای روستا، حفظ نظم عمومی، همکاری در حفظ و نگهداری تأسیسات عمومی و عمرانی و اموال و دارایی ‌های روستا، همکاری با سازمان ‏ها و نهادهای دولتی و ایجاد تسهیلات لازم برای خدمات ‏رسانی در بخش ‏های مختلف به روستا و ایجاد زمینه مناسب برای تأمین بهداشت محیط را از جمله وظایف دهیاران برشمرد.

 

جعفری افزود: شاخص ‌هایی مانند جمعیت، وسعت، عملکرد عمرانی و کیفیت اجرای پروژه‌ ها، مرکز دهستان بودن، مطابقت عملکرد با آئین ‌نامه ‌های مالی از جمله معیارهای توزیع اعتبارات است.

 

وی دهیاری ‌های دارای دهیاران برتر، پاسخگویی به موقع به مکاتبات اداری و نیز تکریم ارباب رجوع را از دیگر شاخص ‌های توزیع اعتبارات میان دهیاری ‌های عنوان کرد.

 

به گفته مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، کهگیلویه و بویراحمد افزون بر یک هزار و 792 روستا، 17 بخش و با جمعیت روستایی افزون بر 320 هزار نفر است.


همه روستاهای کهگیلویه و بویراحمد شناسنامه‌ دار می ‌شوند
مدیرکل دفتر امور روستایی کهگیلویه وبویراحمد گفت: در حال تهیه شناسنامه برای تمام روستاهای استان هستیم که در این شناسنامه ها وضعیت دقیق روستاها از نظر سیاسی، اداری، بهداشتی، فرهنگی و کارهای عمرانی مشخص می شود.

 

جعفری، افزود: 2 هزار و 220 روستا در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد، هزار و 795 روستا دارای سکنه هستند.

 

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان داشت: در حال تهیه سند روستایی برای تمام روستاهای استان هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه این سندها شناسنامه‌ های روستا هستند، تصریح کرد: در این شناسنامه ‌ها وضعیت دقیق روستا‌ها از نظر سیاسی، اداری، بهداشتی، فرهنگی و کارهای عمرانی مشخص می ‌شود.

 

جعفری خاطرنشان کرد: در آینده این شناسنامه‌ ها ملاک برنامه ‌ریزی ما خواهند شد.

 

وی ابراز داشت: فرم ‌های مخصوص برای تهیه شناسنامه روستاها به بخشداری‌ ها برای تکمیل اطلاعات تحویل داده شده است.

 

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: شناسنامه‌ های روستایی سالانه با اطلاعاتی که از دستگا‌ه ‌های اجرایی وصول می ‌کنیم به‌ روز می ‌شوند.


جعفری گفت: تاکنون 57 روستا را برای تاسیس دهیاری به سازمان شهرداری ‌ها و دهیاری‌ های کشور معرفی کرده ‌ایم.

 

وی با اشاره به اینکه روستاهایی که دارای 60 خانوار و جمعیتی بالغ بر 300 نفر باشند، مجوز تاسیس دهیاری می ‌گیرند، تصریح کرد: بعد از سفر سوم رئیس‌ جمهور به این استان و با توجه به عنایت ویژه ایشان به کهگیلویه و بویراحمد، مقرر شد روستاهای دارای 50 خانوار و با جمعیت 250 نفر هم مجوز تاسیس دهیاری بگیرند.

 

جعفری خاطرنشان کرد: هم اکنون 291 روستای این استان دارای دهیاری بوده و با افزودن 57 دهیاری جدید تعداد روستاهای دارای دهیاری در استان به 348 مورد افزایش می ‌یابد.

 

این مسئول امور روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال 91 که نتایج سرشماری آماده شد، روستاهایی که دارای شرایط باشند برای تاسیس دهیاری آنها اقدام خواهیم کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 133766

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha