نخستین بیمارستان صحرایی در قزوین افتتاح شد

نخستین بیمارستان صحرایی با حضور مسئولان استان در روستای حصار خروان از توابع بخش البرز استان قزوین افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، فرهاد ارجمندی، مدیر دارو و درمان و توانبخشی هلال احمر استان قزوین صبح امروز (28 اردیبهشت) در مراسم افتتاح بیمارستان صحرایی در روستای حصارخروان، گفت: سامانه بیمارستان صحرایی متشکل از پنج چادر صحرایی و بادی با دو دستگاه ریموت، در فضایی بالغ بر 300 متر مربع در مرکز روستای حصار خروان برپا شده است.
 

وی ادامه داد: این طرح 70 میلیارد ریال هزینه در برداشته که شامل هزینه دارو و درمان است و ما در این مانور آمادگی سرویس دهی رایگان به بیش از 2 هزار نفر را داریم.
 

مدیر دارو و درمان و توانبخشی هلال احمر استان قزوین افزود: این بیمارستان صحرایی شامل چند کامیون کشنده، دو خودرو برای حمل پرسنل، یک دستگاه ون و آمبولانس، 20 تخت، اتاق عمل، بخش آقایان و بانوان و همچنین داروخانه است.
 

وی اضافه کرد: در این سامانه حدود 30 نفر پزشک، پرستار، جراح، تکنسین اتاتق عمل، ماما و پرسنل اداری مشغول به خدمت هستند.
 

ارجمندی خاطرنشان کرد: این مانور به این منظور ترتیب داده شده است که به محض وقوع حادثه، چندین ساعت بعد در محل، بیمارستان صحرایی احداث شود و با داشتن اتاق عمل، در زمان وقوع حادثه در محل جراحی های سبک انجام خواهد شد.
 

وی با اشاره به تجهیزات این بیمارستان اظهار کرد: این بیمارستان صحرایی از بین 10 استان کشور به قزوین تعلق گرفت و تاکنون نیز با توجه به زلزله خیز بودن این استان، هلال احمر تجهیزات مناسبی در اختیار گرفته است که ارزش این تجهیزات حدود 10 میلیارد ریال است.
 

مدیر دارو و درمان و توانبخشی هلال احمراستان قزوین به کمبودهای این سازمان اشاره کرد و گفت: تعداد بیشتری خودرو در هلال احمر برای مواقع بحرانی مورد احتیاج است و البته مزیت بیمارستان روستایی در این است که بسیار سریع پخش وجمع می شود.
 

وی افزود: تاکنون آمار مراجعه کنندگان به این بیمارستان صحرایی در روستای حصار خروان و مناطق تابعه بالغ بر 400 نفر بوده است و پیش بینی می شود این رقم در پایان مانور دو روزه به دو برابر برسد.
 

ارجمندی اعلام کرد: تمام خدمات این مرکز رایگان بوده و اگر لازم باشد این بیمارستان صحرایی در بخشهای دیگر استان نیز برپا می شود.
 

وی در خصوص کلینیک شبانه روزی هلال احمر توضیح داد: قزوین از معدود شهرهایی است که کلینیک آن به بخش خصوصی واگذار نشده و اداره کلینیک تخصصی بر عهده هلال احمر استان است، استانهای بسیاری امکانات لازم را برای تأسیس بیمارستان صحرایی داشته اند اما هنوز پرسنل لازم برای بهره برداری از آن را در دسترس ندارند.
 

معاون امور عمرانی استانداری قزوین نیز در این مراسم با تقدیر از عملکرد داوطلبان هلال احمر استان بیان کرد: اقدامات هلال احمر در راستای آمادگی مقابله با حوادث است که شایع ترین حادثه در استان زلزله است چرا که قزوین روی گسل زلزله بنا شده است.
 

منوچهر حبیبی یادآور شد: با توجه به زلزله های بزرگی که در سالهای اخیر رخ داده است باید به ایمن سازی و آموزش افراد جامعه بپردازیم.
 

وی افزود: همانطور که در زلزله منجیل شاهد بودیم بیش از 43 هزار نفر در این منطقه کشته شدند و این موضوع باعث کاهش 2/5 دهم درصدی تولید ناخالص ملی شد؛ همچنین در زلزله بم 50 هزار نفر کشته شدند که از این میان بیش از 9 هزار نفر آنها، دانش آموز بودند.
 

معاون امور عمرانی استانداری قزوین خاطرنشان کرد: این تجربیات تلخ باید آمادگی ما را در زمان مواجه با بلایا افزایش دهد تا تدابیر لازم را در آن وضعیت به کار بندیم، مواردی از جمله؛ مدیریت بحران، سرعت عمل، آموزش عمومی و همچنین همراهی مردم در مقابله با بلایای طبیعی موثر است.
 

در ادامه مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان قزوین گفت: هلال احمر وظیفه خدمت رسانی و ارائه خدمات برای روستائیان را ندارد و این مسولیت سازمانهای ذیربط است اما، به این دلیل که این سازمان باید آمادگی لازم را در مواجه با مشکلات و بروز حوادث داشته باشد، بنابراین باید تمرینهایی برای یکسان سازی امور انجام شود.
 

حسین درویشی اظهار کرد: تشکیل یک تیم که هر ماه چندین نوبت به روز شود و تمرینهایی را در زمینه ارائه خدمات به روستائیان انجام دهد تا در زمان وقوع حادثه آمادگی لازم را داشته باشد در اولویت برنامه های ما قرار دارد.
 

وی افزود: هلال احمر به طور معمول روستاهایی را برای انجام مانور انتخاب می کند که در آن خدمات دولت کمرنگ تر است و اولویت ما نیز بیشتر روستاهای دوردست استان است.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 133793

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha