نخستین سمینار اخلاق اسلامی و بهداشت روانی در پیام نور مریوان برگزار شد

نخستین سمینار اخلاق اسلامی و بهداشت روانی با حضور اساتید و صاحب نظران دانشگاهی استان به میزانی پیام نور مرکز مریوان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، محی الدین محمدخانی، از اساتید برجسته حوزه روانشانی و اخلاق اسلامی دانشگاه های کردستان، صبح امروز (30 اردیبهشت) با اشاره به نقش سلامت روانی در پیشبرد اهداف توسعه و تعالی همه جانبه جامعه اسلامی، اظهار داشت: یکی از شاخه های روانشناسی بهداشت روانی یا سلامت روانی است که از مباحث پرطرفدار، به روز و پررونق روانشناسی به حساب می آید که با تعاریف گوناگون در مقولات زیادی کاربرد دارد.

 

وی به اهمیت و نقش اخلاق و بهداشت روان در جامعه پرداخت و افزود: این مهم در زمینه های مختلفی از قبیل بهداشت روانی و کودک، بهداشت روانی و نوجوان، بزرگسالان، سالمندان، خانواده، ازدواج و بسیاری از مقولات اجتماعی دیگر از جایگاه ویژه برخوردار بوده و هرگونه غفلت در این حوزه صدمات جبران ناپذیری را به جامعه وارد می کند.

 

این استاد برجسته حوزه روانشناسی و اخلاق اسلامی، اهداف بهداشت روانی در خانواده را تأمین سلامت جسمانی، روانی، عاطفی، اجتماعی و اخلاقی اعضای خانواده و تلاش در جهت شناخت رفتار خود و افراد خانواده و همچنین برقراری روابط حسنه بین اعضای خانواده عنوان کرد.

 

محمدخانی اظهار داشت: در دین مبین اسلام نهاد خانواده به عنوان نهادی مقدس یاد شده است که اگر به آن سامان داده شود جامعه نیز به سامان می رسد.

 

وی خاطر نشان کرد: اسلام انسان را موجودی عاقل و دارای اراده و حق انتخاب معرفی می کند و رعایت اصول و مقررات اسلامی را در گرو داشتن شخصیتی سالم و زمینه تربیتی مذهبی می داند.

 

محمدخانی افزود: پژوهش روان شناختی مربوط به بهداشت روانی شامل ادارک، پردازش اطلاعات، تفکر، زبان، انگیزش، هیجان، توانایی ها، نگرش ها، شخصیت و رفتار اجتماعی است و در این مسیر تغذیه، ایمان و باورهای عمیق دینی، ورزش و مدرسه از عوامل مؤثر در بهداشت روانی و سلامت فکر و قدرت سازگاری فرد با محیط و اطرافیان است.

 

وی خاطر نشان کرد: هر چه از سلامت روانی بیشتری برخوردار باشیم به یقین آسیب پذیری ما در مواجهه با مشکلات ها و چالش ها روزمره کمتر خواهد بود لذا در این مسیر دانشگاه ها به عنوان مراکز اصلی تولید فکر و اندیشه می توانند با ارائه راهکارهای علمی و عملی نقش به سزایی را در سلامت روانی و ارتقای شاخص های اخلاقی در جامعه ایفا کنند.

 

گفتنی است، در ادامه این سمینار نیز تعدادی از دانشجویان در زمینه های مختلف بهداشت روانی و اخلاق اسلامی سؤالاتی را مطرح کرده و توسط اساتید و صاحب نظران دانشگاهی به این سؤالات پاسخ داده شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 134136

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha