اجلاس بغداد پایان گفتگوهای ایران با 1+5 نیست

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه امکان رسیدن به تفاهم نهایی میان ایران و 1+5 با حسن نیت این گروه امکان پذیر است، گفت: اجلاس بغداد پایان گفتگوها نیست.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نشست خبری امروز خود که با هدف ارایه گزارشی از سفر خود به ترکمنستان انجام شد گفت: برای شرکت در مراسم بیستمین سالگرد تدوین قانون اساسی در ترکمنستان که با حضور 20 کشور از کشورهای منطقه در یک اجلاس ملی در این کشور برگزار شد به نمایندگی رییس مجلس شورای اسلامی شرکت کردند.

وی اظهار کرد: اصل دعوت از آقای لاریجانی رییس مجلس بود که وی به دلیل بررسی لایحه بودجه نتوانستند در این اجلاس حضور داشته باشند و من به نمایندگی از وی در این اجلاس حضور پیدا کردم.

وی با بیان اینکه مراسم قابل توجهی بود و مواضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط روابط دوجانبه مطرح شد خاطرنشان کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در زمینه گسترش روابط با کشورهای همسایه و همچنین تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با مسائل منطقه و جایگاه مجلس شورای اسلامی در نظام قانون اساسی و حمایت مجلس از گسترش هر چه بیشتر روابط با ترکمنستان به عنوان یکی از کشورهای مهم همسایه با جمهوری اسلامی ایران در این سفر تبیین شود.

بروجردی با اشاره به تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در بحث هسته ای در این سفر خاطرنشان کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته ای به عنوان یک حق ملی مهم ثبت شده است و در مقررات بین المللی مخالفت ایران با بمب هسته ای و اعتقاد به جهانی بدون سلاح هسته ای برای همگان به اثبات رسیده است.

بروجردی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بنیانگذار خاورمیانه بدون سلاح هسته ای است خاطرنشان کرد: ما از این دیدگاه خود دفاع می کنیم و معتقدیم حتی یک سلاح هسته ای نیز برای صلح جهانی خطرناک است.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دیدار خود با رییس جمهور ترکمنستان و ابلاغ پیام لاریجانی و احمدی نژاد به وی گفت: در این دیدار بر گسترش روابط میان دو کشور تاکید شد و بر این امر که سطح فعلی روابط اقتصادی ما با ترکمنستان که 5 میلیارد دلار در سال است گسترش یابد به عنوان یکی از محورهای اصلی مذاکرات بود.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با ترکمنستان 1200 کیلومتر مرز مشترک دارد که حدود یک سوم از این مرز مرز آبی است و درخواست شد به لحاظ معطلی کمتر در مرز ظرفیت گمرکی جمهوری اسلامی ایران با ترکمنستان افزایش یابد و نظر رییس جمهور ترکمنستان نیز در این زمینه مثبت بود.

بروجردی همچنین با اشاره به دیدار خود با رییس مجلس ترکمنستان یادآور شد: رییس مجلس ترکمنستان بر دعوتی که از رییس مجلس جمهوری اسلامی ایران داشت تاکید کرد و همچنین بر ارتباطات دو مجلس در قالب گروه دوستی در آستانه آغاز به کار مجلس نهم تاکید داشتند.

بروجردی اضافه کرد: تشکیل گروه دوستی ایران و ترکمنستان در قالب گروه دوستی سایر کشورهای همسایه از اولویت های ما در مجلس نهم خواهد بود.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دیدار خود با وزیر امور خارجه ترکمنستان یادآور شد: در این دیدار در رابطه با وضعیت کشورهای منطقه و به ویژه افغانستان بحث هایی صورت گرفت و برضرورت کاهش بحران در این کشورها و ثبات دائمی و بازسازی این کشور تاکید شد.

وی اضافه کرد: در زمینه بحث هسته ای مواضع جمهوری اسلامی ایران با توجه به اینکه در آستانه اجلاس بغداد هستیم و آمانو رییس کل آژانس بین المللی انرژی اتمی فردا سفری را به تهران خواهند داشت تبیین شد.

وی با اشاره به در پیش بودن اجلاس بغداد یادآور شد: اجلاس بغداد در ادامه مذاکرات استانبول انجام می شود و یک بحث مهمی همانند بحث هسته ای که چالش ظالمانه تحمیلی به ملت ایران است قطعاً در یکی دو مذاکره حل نمی شود.

بروجردی تاکید کرد: آنچه بسیار مهم است این است که ایران علی رغم همه فشارهای بین المللی و سیاسی و صدور قطعنامه های متعدد و اعمال تحریم های مختلف موفق شده است در راستای حقوق و منافع خودش عمل کند.

وی با اشاره به بیانیه ای که امروز از سوی نمایندگان برای حمایت از تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران در دفاع از منافع ملی صادر می شود گفت: در اجلاس بغداد همانند استانبول راهبرد ما مشخص است و ما هیچ وقت مذاکره با 1+5 در بعد هسته ای تعریف نکرده ایم زیرا بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران در مذاکره با 1+5 مجموعه ای از مسائل مهم را در بر گرفته است که بسیاری از این مسائل برای کشورهای 1+5 حائز اهمیت است.

وی با اشاره به محورهای این بسته پیشنهادی گفت: بحث مبارزه با تروریسم، بحث بحران منطقه ای و انرژی و مبارزه با مواد مخدر در اجلاس بغداد راهبرد حاکم است و بحث هسته ای یک حلقه از زنجیره ای است که ما در گفتگو با 1+5 به آن می پردازیم.

نماینده بروجرد در خانه ملت تاکید کرد: ما بر حزب دستاورد ملی و حق دستیابی به غنی سازی اورانیوم در چارچوب مقررات آژانس پایبند و مصر هستیم و این واقعیت را 1+5 در مذاکره استانبول پذیرفت و ما عملاً از این مرحله عبور کرده ایم.

بروجردی تاکید کرد: امیدواریم در مذاکرات بغداد 1+5 واقعیتها را پذیرفته باشد و سیاست تقابل را به سیاست تعامل تغییر دهد و طبیعی است که اگر این حسن نیت باشد امکان رسیدن به تفاهم نهایی وجود دارد ولی این موضوع که اجلاس بغداد پایان گفتگوها باشد مبتنی بر واقعیت ها نیست.

وی ادامه داد: ما از حقوق خودمان دفاع می کنیم و معتقد به تفاهم با 1+5 هستیم و ممکن است تحولاتی با توجه به انتخابات ریاست جمهوری فرانسه و همچنین انتخابات در پیش ریاست جمهوری آمریکا در این مذاکرات رخ داد که به نظر می رسد آنها علاقه مند به تفاهم باشند.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به سوالی که به اختصاص بودجه وزارت دفاع آمریکا به منظور جنگ با جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسیده است اشاره داشت گفت: این موضوعی است که بارها از سوی صهیونیستها و آمریکاییان مطرح شده است ولی با توجه به دو آزمونی سختی که آمریکاییان در منطقه سپری کرده اند یعنی آزمون عملیات نظامی در افغانستان و عراق که منجر به صرف صدها میلیارد دلار هزینه و کشته شدن صدها نیروی انسانی آنها در عراق شد آنها دیگر همچنین کاری را انجام ندهد.

وی اضافه کرد: آمریکاییان امروز در افغانستان دچار مشکلات زیادی هستند و به نظر می رسد با توجه به عدم موفقیتشان در این دو کشور و با توجه به توانمندی نظامی جمهوری اسلامی ایران آنها هیچگاه گزینه نظامی را علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح نکنند و در واقع گزینه نظامی بسیار بعید است.

وی اضافه کرد: صهیونیست ها تجربه جنگ 33 روزه و 22 روزه را با آن شکست های مفتضحانه در حافظه خودشان دارند و هیچگاه این اشتباه را تکرار نمی کنند گرچه آمادگی جمهوری اسلامی ایران همیشگی است ولی گزینه نظامی گزینه کمرنگی است که با هدف جنگ روانی مطرح می شود.

وی با اشاره به سفر امانو به کشورمان یادآور شد: چند روز پیش در مقر جمهوری اسلامی ایران در وین مذاکراتی را با آژانس بین المللی انرژی هسته ای داشتیم و سیاست جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو ان پی تی همکاری با آژانس در قالب مقررات است.

وی بیان کرد: ما سازوکار همکاری را با آژانس پذیرفته ایم اما چون آمریکاییها و صهیونیست ها معمولاً با دادن اطلاعات غلط شبهه افکنی می کنند پس اگر هر گونه ابهامی باشد قطعاً در این مذاکرات تبیین می شود و این مذاکرات می تواند بر تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران و همچنین خنثی سازی طرح ها و عملیات تبلیغاتی آمریکاییان در مورد مساله هسته ای ایران بسیار موثر باشد.

بروجردی خاطرنشان کرد: این مذاکرات در ادامه مذاکرات وین در تهران انجام می شود و فکر می کنیم قبل از مذاکرات بغداد می تواند مفید باشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 134517

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha