به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی سهشنبه 2 خرداد طرح اصلاح ماده 13 قانون استخدامی معلمان حقالتدریس و نهضت سوادآموزی مطرح شد.
جاسم ساعدی در ابتدای مطرحشدن این طرح در اخطار اصل 75 قانون اساسی گفت: این طرح حدود 200 هزار نفر نیروی جدید را به استخدام وزارت آموزش و پرورش درمیآورد و متأسفانه بار مالی برای دولت ایجاد میکند و با اصل 75 قانون اساسی مغایر است.
وی اظهار کرد: بحث تعیین تکلیف معلمان حقالتدریس فنی و حرفهای در تاریخ 3 اردیبهشت در مجلس بررسی شد و برای تصویب نهایی به شورای نگهبان رفت که متأسفانه شورای نگهبان به آن ایراد گرفته است، پس بنابراین این طرح نیز هم مخالف آییننامه داخلی و هم مخالف قانون برنامه پنجم توسعه است و بهتر است آن را طرح نکنیم.
باهنر در پاسخ به تذکر ساعدی گفت: مواردی از این طرح که در گذشته رد شده است و شش ماه از رد شدن آنها نگذشته است در حال حاضر قابل طرح نیست ولی مواد دیگر این طرح قابل طرح است و اینکه این طرح بررسیاش امروز متوقف شود اینگونه نیست و من در این زمینه قانع نیستم.
محمدرضا خباز، نماینده کاشمر نیز در تذکر شفاهی گفت: به دلیل طولانیشدن بحث استخدام معلمان حقالتدریس این طرح دچار فراز و فرودهای زیادی شده است و باید سامان پیدا کند و بهتر است امروز با عنایت هیئترییسه در صحن علنی بررسی شود.
باهنر گفت: ما مادهای در این زمینه تذکر شما نداریم و تذکراتتان وارد نیست.
جمشید انصاری، نماینده زنجان نیز در تذکری و با استناد به ماده 130 آییننامه داخلی مجلس گفت: اگر این طرح بررسی شود و مشکل شرکتیها و حقالتدریسیها حل شود چیز خوبی است اما با توجه به اینکه هر گاه ما طرحی را در رابطه با مشکل نیروهای شرکتی آموزش و پرورش مطرح میکنیم اینقدر دوستان دیگر مشکلات آموزش و پرورش را به آن اضافه میکنند که مشکل آن شرکتیها حل نمیشود پس بهتر است در این طرح مواد خاصی را که در رابطه با مشکل شرکتیها و حقالتدریسیها است بررسی و طرح کنیم.
وی تصریح کرد: این طرح اصلاح ماده 17 قانون استخدام معلمان حقالتدریس و نهضت سوادآموزی است ولی در حال حاضر مواد 3، 4 و 5 آن ربطی به معلمان حقالتدریس و نهضت سوادآموزی ندارد و در کمیسیون این مواد به آن اضافه شده است.
انصاری یادآور شد: باید این مواد حذف شود و ما در جلسه امروز فقط مواد یک و دو این طرح را که در رابطه با نیروهای شرکتی است، بررسی کنیم که مشکل نیروهای شرکتی حل شود.
جعفری نماینده بهار و کبودرآهنگ نیز در اخطاری و با استناد به اصل 44 قانون اساسی گفت: کمیسیون در این طرح بحث مشکلات معلمان پیشدبستانی را آورده است که مجموعه پیشدبستانی یک مجموعه غیردولتی است و اگر ما مجوز دهیم که مربیان پیشدبستانی استخدام شوند مطمئنا سالهای بعد تعداد دیگری از این نمایندگان از سوی بخش خصوصی به استخدام دولت درمیآیند و این با اصل 44 قانون اساسی که میخواهد بدنه دولت را کوچک کند، مخالف است.
علیرضا محجوب، نماینده تهران نیز در تذکری نسبت به تعطیلی زودهنگام مجلس هشتم انتقاد کرد و گفت: ظاهرا ما سه روز زودتر میخواهیم مجلس را تعطیل کنیم، در حالی که هنوز طرحها و لوایح مهمی برای بررسی داریم که هیئترییسه باید به صورت جلسات فوقالعاده این طرحها و لوایح را در دستور کار صحن علنی قرار دهند نه اینکه مجلس را زودتر تعطیل کنند.
وی بیان کرد: مجلس هشتم باید تا روز ششم خرداد جلسه علنی داشته باشد نه اینکه فردا آخر جلسه آن باشد.
محمدرضا باهنر در پاسخ به تذکر محجوب گفت: تا آخرین ساعات روز شنبه 6 خرداد مجلس هشتم رسمیت دارد و رییس مجلس و همچنین هیئترییسه مجلس طبق اختیاراتشان عمل میکنند.
وی بیان کرد: ما میتوانیم حتی فردا و پسفردا و صبح یکشنبه نیز اگر نمایندگان بخواهند جلسه علنی داشته باشیم اما صبح یکشنبه مجلس نهم افتتاح میشود.
وی در پاسخ به تذکر محجوب در رابطه با طرح سهفوریتی در جلسه علنی امروز گفت: ممکن است هر کدام از نمایندگان به این نتیجه برسند که باید طبق اضطرار طرح دوفوریتی و سهفوریتی را مطرح کنند اما تشخیص اینکه این طرح قابل مطرحشدن در مجلس است به عهده هیئترییسه است.
وی ادامه داد: ما از اول انقلاب طرح سهفوریتی نداشتیم زیرا طرح سهفوریتی برای شرایط اضطرار و احتمال خسارات ملی به کشور است.
وی خطاب به نمایندگان گفت: خواهش میکنم دوستان رعایت کنید و به تشخیص هیئترییسه تمکین کنیم. چهار سال ما را تحمل کردید این دو روز نیز تحمل کنید.
در ادامه تذکرات نمایندگان، حمید رسایی، نماینده تهران در تذکری و با استناد به بند 11 ماده 23 آییننامه داخلی مجلس گفت: مجلس شورای اسلامی در دوره هشتم آخرین روزهای خودش را طی میکند و در آخرین روزها باید خاطرات خوشی از این مجلس در ذهن مردم باقی بماند.
وی اظهار کرد: اکثریت نمایندگان با هر طیف و جهتگیری در عین حال که نسبت به برخی امور انتقاداتی داشتند و این انتقادات را در نطقهایشان بیان کردند اما همواره ادب را رعایت کردند و اگر کسی از جاده انصاف خارج شده است بیادبی نکرده است.
باهنر در این هنگام این جمله رسایی را قطع کرد و گفت: اجازه بدهید آقای رسایی من یک جمله بگویم و بعد ادامه دهید.
رسایی به باهنر گفت: اجازه نمیدهم و میخواهم تذکرم را بیان کنم.
باهنر با اصرار گفت: ما قرار گذاشتیم که این تذکرات را در پایان جلسه مطرح کنیم و من الان اجازه نمیدهم این تذکر را مطرح کنید.
رسایی با اصرار به باهنر گفت: یک جمله کوچک میگویم و سپس تمام میکنم.
سخنان وی با گفتن این جمله که «مدعیالعموم چرا وقتی طلبهای به نام غدیری ابیانه در قم» از سوی باهنر قطع شد و باهنر گفت: میکروفون آقای رسایی را قطع کنید، ما که تعارف نداریم هر چه خواهش میکنیم که رعایت کنند رعایت نمیکنند و پشت میکروفون اسم افراد را میبرند.
با قطع میکروفون رسایی، کوچکزاده دیگر نماینده همطیف وی در اعتراضی و با صدای بلند گفت: به سپاه توهین میکنند طوری نیست چرا باید سخنان رسایی قطع شود.
اعتراض کوچکزاده به مدت چند دقیقه به این حرکت باهنر با گفتن الفاظی در این زمینه ادامه داشت.
پایان پیام/
نظر شما