مرگ بیش از 4 هزار زبان در دنیا

رئیس بنیاد ایران شناسی در قزوین با اشاره به اهمیت زبان در ترویج فرهنگ ها، گفت: با توجه به بررسی فرهنگ شناسان، طی50 سال گذشته بیش از چهار هزار زبان در دنیا به طور کامل از بین رفته است.

محمدعلی حضرتی ها، رئیس بنیاد ایران شناسی در قزوین به خبرنگار شبستان گفت: زبان تأثیر به سزایی در گسترش فرهنگ دارد و این مرگ زبان ها، مرگ فرهنگ ها را نیز به دنبال داشته است به طوری که بسیاری از خرده فرهنگ های دنیا نیز در این مدت از بین رفته اند.
 

وی ادامه داد: توجه به فرهنگ به عنوان عامل ممیزی و مرز آفرین بین جوامع و انسان ها، امری ضروری است و از همین رو نیز سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به آن پرداخته است.
 

رئیس بنیاد ایران شناسی در قزوین اضافه کرد: آنچه که موجب شد سازمان ملل متحد و به خصوص یونسکو به این امر توجه نماید، تک قطبی شدن جهان با ایده نظم نوین جهانی و محو تدریجی فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها بود.
 

وی با اشاره به از بین رفتن بسیاری از لهجه ها و گویش ها در ایران، توضیح داد: در کشور ایران با مشکل از بین رفتن فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها روبرو هستیم، به طوری که در حال حاضر بسیاری از لهجه ها و گویش هایی که در سطح کشور وجود داشت و هریک از آنها گویای فرهنگ خاصی بود، در حال حاضر به دست فراموشی سپرده شده است.
 

حضرتی ها عنوان کرد: قبل از پیدایش رادیو و تلویزیون و فراگیر شدن آنها، مردم ایران در نقاط مختلف کشور با لهجه های متفاوتی صحبت می کردند، اما با پیدایش این رسانه ها و فراگیر شدن آنها در بین مردم، لهجه ها و گویش ها به تدریج جای خود را به زبان قالب فارسی دادند و لهجه های مختلف کمرنگ تر شده اند.

 

وی اعلام کرد: متأسفانه در عصر حاضر شاهد محو شدن میراث معنوی تحت تأثیر رسانه های قالب هستیم؛ شبکه های جهانی با مد و طراحی لباس های جدید، شکل خاصی از پوشش را برای جوامع شرقی به ارمغان آورده اند، در حالی که جوامع شرقی صاحب فرهنگ معنوی غنی در موضوعات مختلفی از جمله غذا، پوشاک، زبان و غیره هستند که این موارد حتی برای جوامع غربی نیز از جاذبه های بالایی برخوردار است.
 

حضرتی ها یادآور شد: همه ما باید در راستای حفظ و ترویج زبان و فرهنگ ایرانی و اسلامی خود بکوشیم و اجازه ندهیم که فرهنگ غنی ما تحت تأثیر دیگر فرهنگ ها قرار گیرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 135318

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha