دکتر منصور طبیعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، به خبرنگار شبستان گفت: این همایش (2 تا 4بهمن) با حضور دکتر محمدرضا خاکی، دکتر محمد حسین ناصر بخت، استاد داوود فتحعلی بیگی، دکتر کیکاووس بالازاده، دکتر احمد جولایی، استاد ابوالقاسم فقیری و استاد صادق همایونی در شیراز اجرا می شود.
وی با اشاره به موضوعات این همایش ملی، افزود: مباحثی مانند شیوه ها و ساختار های اجرایی تعزیه و آئین های عاشورایی، فرهنگ و ادبیات عامه در آئین های عاشورایی، نشانه های نمایشی در آئین های عاشورایی، موسیقی در تعزیه و آئین های عاشورایی، ظرفیت های تعزیه در تئاتر معاصر ایران، اسطوره واقعه عاشورا، ارزش ادبی نسخ تعزیه و تعزیه در ایران مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد.
این استاد جامعه شناسی، تقویت حس همبستگی گروهی در میان مردم را از ویژگی های آداب و آئین های دینی ذکر کرد و اظهار داشت: در این آئین ها، افکار مردم از امور مادی فراتر می رود و در فضایی معنوی سیر می کند.
این مقام مسئول، با اشاره به اهداف برگزاری همایش ملی "تاثیر ادبیات و آئین های عاشورایی بر نمایش های ایرانی"، افزود: آئین های سوگواری عاشورایی، بازتابی از خواست ها و باور های بشری هستند و در این همایش می کوشیم تاثیر ادبیات و آئین های عاشورایی بر نمایش های ایرانی را بیان کنیم.
دکتر طبیعی، بیان کرد: وقایع محرم سال 61 ه. ق و شهادت امام حسین (ع) و یارانش در کربلا، تبعیت یزید و سپاهیان او در این درگیری نابرابر و ایجاد آیین های عزاداری مانند تعزیه بعد از این فاجعه تاریخی در ایران تاثیر زیادی بر نمایش های ایرانی گذاشت که در قالب این گونه نشست ها به آن پرداخته می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، اضافه کرد: آئین های سوگواری ماه محرم، سرشار از نشانه های نمادین است که فلسفه آن را باید در ماهیت قیام عاشورا جستجو کرد و تاثیرات آن را بر ادبیات نمایشی را با توجه به حضور شیعیان، مورد بحث قرار داد.
پایان پیام/
نظر شما