به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین،حجت الاسلام عباس نظری معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین پیش از ظهر امروز ( 8 خرداد) در جلسه ساماندهی مجالس ترحیم که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد، گفت: یکی از موضوعات اجتماعی و دینی که به عنوان آداب و فرهنگ در جامعه ما نهادینه شده، مجالس ترحیم است، از این رو یکی از مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان، ساماندهی مجالس ترحیم است.
وی ادامه داد: در این راستا، در شورای فرهنگ عمومی استان مصوب شد تا نشستی با حضور روحانیون، وعاظ و مداحان این استان توسط اداره کل تبلیغات اسلامی برگزار شود و نظرات افراد احصا شود تا تصمیم گیری در این خصوص صورت گیرد.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین اضافه کرد: امروز جامعه پذیرش ساماندهی مجالس ترحیم را دارد و لازم است فرهنگ های اشتباهی که در این حوزه وجود دارد، از بین رفته و از گسترش آنها نیز جلوگیری شود.
وی یادآور شد: این ساماندهی باید در خصوص تعداد روز، نوع مجالس و غیره صورت گیرد و انتظار است با دریافت نظرات و راهکارها در این خصوص، بتوانیم ساماندهی هرچه بهتر این مجالس را در این استان شاهد باشیم.
در ادامه این نشست، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین با اشاره به اهمیت کار فرهنگی در ساماندهی مجالس ترحیم اظهار کرد: موضوع ساماندهی مجالس ترحیم اضلاع متعددی دارد و بحث ساماندهی در این حوزه تنها متوجه روحانیون و مداحان نیست چراکه گرداننده این مجالس افراد دیگری هستند، بنابراین لازم است در این خصوص تقسیم بندی کار صورت گیرد.
حجت الاسلام علی قابل با اشاره به نقش روحانیون در رفع فرهنگ های اشتباه از مجالس ترحیم عنوان کرد: اصل سنت برگزاری مجلس ترحیم، کاری ارزشمند است و زمانی که شخصی از دنیا می رود، خداوند متعال، تلنگری به همه اذهان وارد کرده و جای تأثیرگذاری و پند وجود دارد.
وی اعلام کرد: نقش روحانیت و علما در چنین زمانی بسیار اثرگذار است و باید از این فرصت استفاده شود و مُبلغ متناسب با مجلس، مطالب و احکام لازم را بازگو کند، البته توجه به نوع مطالبی که در این مجالس مطرح می شود نیز بسیار اهمیت دارد و اگر این مطالب مختصر باشد، اثرگذاری آن بیشتر است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین در ادامه با اشاره به مظلومیت امامان افزود: در این ایام مظلومیت امام هادی (ع) بیشتر دیده شد و یکی از مظلومیت های امامان در این است که در مداحی ها گریه کردن مخاطب به هر قیمتی بر اصل مطلب ترجیح داده می شود در صورتی که ذکر مصیبت برای نزدیک شدن به اصل مطلب است، بنابراین لازم است مداحان بیش از پیش مطالعه کرده تا هرچه بهتر سیره ائمه و امامان را به مردم بشناسانند.
پایان پیام/
نظر شما