جواد افشار، کارگردان و فیلمساز تلویزیونی که فیلمنامه ای با محوریت مسجد را دست ساخت دارد در این باره به خبرنگار شبستان گفت: لوکیشن اصلی این فیلمنامه، مسجد و یکی از شخصیت های اصلی آن روحانی مسجد است؛ امید است در این فیلم مسائل دنیای امروز با روح معنوی نشات گرفته از مساجد آمیخته شود و دستاوردهای بهتری در رفع مشکلات جامعه داشته باشد.
وی با اشاره به این که رسانه ها در چگونگی و ساخت و ساز فرهنگی نقش بسیار گسترده ای دارند به خبرنگار شبستان گفت: مساجد پایگاه مهم مذهبی، فرهنگی و اجتماعی جامعه اسلامی هستند و با توجه به این خصوصیت مساجد، باید بتوان با الهام از آن سوژه های خوبی تولید کرد و از درون این سوژه ها، الگوهای لازم و راهکارهای ضروری و بایسته ای را به مخاطبان رسانه ها انتقال داد.
وی با تاکید بر این که رسانه ها بیش از هر چیز باید در انعکاس واقع نمایی کاراکترهای مسجدی به خوبی ایفای نقش کنند، اظهار کرد: برای شکل گیری درام در فیلم های مسجدمحور و ایجاد کشش و توجه در مخاطبان، لازم است در این زمینه چالش هایی ایجاد شود و مهم ترین امر در این جریان، تعریف ماجراهای اجتماعی و واقع گرا برای تاثیر گذاری بر باور مخاطبان است.
وی توضیح داد: انسان های مسجدی، انسان هایی آسمانی و ماورایی نیستند؛ بنابراین برای ورود به درام، لازم است کنش و واکنش های آنان را به چالش کشاند و نکات مثبت و منفی شان را در کنار یکدیگر تعریف کرد.
افشار بر لزوم تعامل بیشتر میان رسانه و مساجد تاکید کرد و ادامه داد: با تعریف موضوعات اجتماعی در حوزه مسجد، نباید به شان و مرتبه مسجد اهانتی وارد و مقام روحانیت مسجد دچار صدمه و خدشه شود. بلکه جایگاه معنوی مساجد همواره از اعتبار لازم برخوردار است، حتی اگر آدم های مسجدی همانند بقیه شخصیت های اجتماع به نقد و چالش کشیده شوند.
وی با بیان این که با وجود رشد برنامه های مذهبی در صدا و سیما، تلویزیون نمی تواند جایگاه مسجد در زندگی مردم را کمرنگ کند، گفت: جایگاه مساجد به دلیل توانایی بالا در اجرای برنامه های پرشور در مناسبت های مختلف همواره در میان مردم محفوظ است و تلویزیون تنها می تواند با به نمایش گذاشتن برنامه های مساجد و تعمیم دادن و گسترده کردن آن ها برای همه اقشار جامعه نقش زسانه ای خود را ایفا کند.
افشار با اشاره به عدم موفقیت چشمگیر رسانه ها در القای کارکردهای مساجد در میان افکار عمومی گفت: مسجد در حال حاضر نتوانسته جایگاه اصلی و شایسته خود را به خوبی پیدا کند؛ در حالی که می تواند با تثبیت جایگاه خود و سیستماتیک کردن برنامه هایش، کشش بیشتری را برای انعکاس کارکردهای مختلف مساجد در عرصه های متفاوت اجتماع در رسانه ها ایجاد کند.
وی با انتقاد از این که در مساجد پایگاه و جایگاهی برای حمایت از فیلمسازان وجود ندارد، گفت: یک کارگردان برای ساخت فیلم و اجرای برنامه های خود از حمایت های لازم و کارساز از سوی مساجد برخوردار نیست؛ در حالی که وجود یک پشتیبان در کنار روند برنامه های تلویزیون که نیازمند زمان مشخص و تقریباً طولانی است بسیار احساس می شود.
پایان پیام/
نظر شما