برداشت 4 هزار تن زردآلو از سطح باغات سیستان و بلوچستان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: چهار هزار تن زردآلو از سطح باغات سیستان و بلوچستان برداشت شده و به بازار مصرف عرضه می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، سیدمحمدرضاسیدحسینی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: 900 هکتار از اراضی سیستان وبلوچستان به باغات زردآلو اختصاص داردکه 615 هکتارآن بارور است و در مجموع چهار هزار تن زردآلو از سطح این میزان هکتار باغات بارور برداشت و به بازار مصرف عرضه می شود.

 

وی قرمزشاهرودی، قیصی، کرجی، تخم مرغی و بومی را از انواع زردآلو در این منطقه برشمرد و خاطرنشان کرد: تهیه ابزارآلات هرس، آموزش کشاورزان به رعایت هرس صحیح باغات و توزیع کود بیولوژیک رایگان بین کشاورزان به منظور برطرف کردن کمبود مواد غذایی درختان و توزیع نهال یارانه دارو احداث باغات الگویی را از جمله اقدامات سازمان جهادکشاورزی درسال گذشته عنوان کرد.

 

گفتنی است عمده ترین مناطق تولید زردآلو در شهرهای خاش و زاهدان است و برداشت زردآلو در استان از اوایل خردادماه آغاز و تا اواخر تیرماه ادامه دارد.


برداشت زودرس‌ترین انگور یاقوتی کشور در استان آغاز شد

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به انگور یاقوتی در منطقه سیستان و سابقه 2 هزار و 500 ساله آن، گفت: درحال حاضر یک هزار و800 هکتار باغ انگور در سیستان و بلوچستان وجوددارد که سالانه بیش از10 هزار تن انگور تولید و به بازار مصرف داخل و خارج استان صادر می شود
 

محمدکیخا اظهار داشت: انگور یاقوتی سیستان، زود رس‌ترین انگور در سطح کشور است که هر ساله در اردیبهشت ماه برداشت آن آغاز می‌شود اما امسال به دلیل نا متعادل بودن و سرد بودن هوای منطقه، رسیدن انگورها با تأخیر مواجه شده است. 
 

وی افزود: انگور یاقوتی سیستان از نظر عطر، رنگ و کیفیت نسبت به سایر ارقام انگور برتری دارد.
 

وی ادامه داد: این انگور از سازگاری خوبی در منطقه سیستان برخوردار بوده به دلیل اینکه سیستان از لحاظ منطقه‌ای، گرم و خشک و کم آب هست و سابقه 2 هزار و 500 ساله کشت انگور یاقوتی در سیستان گواه بر این ادعاست.
 

به گزارش اداره کل روابط عمومی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، کیخا تصریح کرد: از اقدامات بسیار مؤثر و مفیدی که این سازمان انجام داده می‌توان به تولیدو توزیع 300 هزار قلمه و350هزاراصله نهال درسال گذشته بین باغداران درسطح استان اشاره کرد.

 

گفتنی است 12رقم انگور در تاکستانهای استان سیستان وبلوچستان تولیدمی شودکه انگور یاقوتی قرمز بعنوان زودرس ترین انگورکشور روانه بازارهای مصرف کشور می شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 137537

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha