ولید دندهبر، معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت در گفتوگو با خبرنگار شبستان در مورد آخرین آمار مرکز پزشکی در ایام عمره گفت: از تاریخ 12 اسفند 90 همزمان با راهاندازی مراکز درمانی شبانهروزی مرکز پزشکی حج و زیارت فعالیت خود را در سرزمین مقدس مکه و مدینه آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه در مدینه شش مرکز درمانی و یک پایگاه سیار میقات شجره و در مکه 9 مرکز درمانی در نقاط مختلف از تاریخ ذکر شده به تمامی زایران خدمات پزشکی و سلامت ارایه میدهند، اظهار کرد: در مکه مکرمه از تاریخ ذکر شده تا 8 خرداد، 158 هزار ویزیت عمومی و تخصصی و اطفال، 15 هزار و 500 ویزیت تخصصی زنان، 21 هزار ویزیت تخصصی داخلی و در مجموع 185 ویزیت تاکنون در مراکز درمانی انجام شده است.
دندهبر اظهار کرد: 60 هزار تزریقات، 60 هزار پانسمان، 4 هزار نوار قلب، 4 هزار و 500 تست قند خون، 3 هزار مورد سرم درمانی و 350 مورد جراحی موضعی از جمله خدمات پاراکلینیکی و پرستاری است که در مجموع 77 هزار مورد گزارش شده است.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت اظهار کرد: در مدینه منوره نیز 105 هزار ویزیت عمومی و اطفال، 12 هزار ویزیت تخصصی زنان، 22 هزار ویزیت تخصصی و داخلی گزارش شده است که در مجموع 140 هزار مورد ویزیت نشان داده میشود.
وی ادامه داد: 47 هزار تزریقات، 2 هزار پانسمان، 2 هزار نوار قلب، 2 هزار و 400 مورد تست قند خون، 360 مورد جراحی موضعی و 1800 سرمدرمانی از جمله خدمات پاراکلینیکی و پرستاری است که در مجموع 56 هزار مورد خدمات پرستاری در مدینه منوره ارایه شده است.
بستری شدن 352 زائر در بیمارستان مکه
دندهبر خاطرنشان کرد: در مکه تاکنون از 750 بیمار به بیمارستانهای عربستان اعزام شدهاند که از این تعداد 352 مورد در بیمارستانهای مکه بستری شدهاند.
وی گفت: مهمترین مشکل بیماران بستری شکستگی، ضربدیدگی، پیچخوردگی و آسیبهای ناشی از لیز خوردن زایران و یا عدم استفاده صحیح از پلهبرقی و دستشویی فرهنگی و یا مشکلات قلبی- ریوی و زنان و دیالیزی است.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت تصریح کرد: تاکنون 33 بیمار از مکه به ایران اعزام شدهاند که مهمترین مشکل آنها شکستگی استخوان ران، سکته مغزی، کاهش سطح هوشیاری است که بعد از انتقال به ایران نیز مسئولان بیمه نسبت به ادامه درمان این زایران اقدام میکنند.
وی با بیان اینکه در مکه 247 مورد دیالیز انجام شده است، گفت: تا تاریخ هشتم خرداد 2 مورد زایمان در مکه گزارش شده و 750 مورد بازدید کارشناسان بهداشت از هتلها و مراکز درمانی انجام شده است.
بستری شدن 240 زائر در مدینه در بیمارستانهای صعودی
دندهبر با بیان اینکه از مدینه240 بیمار در بیمارستانهای سعودی بستری شدهاند اظهار کرد: تاکنون 2 مورد موالید در مدینه، 158 مورد دیالیز و 9 مورد اعزامی از مدینه منوره به بیمارستانهای کشورمان صورت گرفته است.
1500 مورد اعزام بیماران از مکه و مدینه به بیمارستانهای عربستان
دندهبر با بیان اینکه در مدینه منوره 550 مورد بازدید کارشناسان بهداشت از مراکز درمانی و هتلها صورت گرفته است، تصریح کرد: 17 مورد جراحی بزرگ در بیمارستانهای سعودی در مدینه منوره انجام شده است و در مکه نیز 34 عمل جراحی بزرگ صورت گرفته و در مجموع در مدینه و مکه 335 هزار ویزیت پزشکی، 134 هزار خدمات پرستاری و هزار 500 مورد اعزام به بیمارستانهای کشور سعودی انجام شده است.
وی گفت: در مجموع در مکه و مدینه هزار و 300 مورد بازدید بهداشتی کارشناسان از مراکز درمانی و هتلها، 51 مورد جراحی بزرگ، 450 مورد دیالیز و 592 بیمار در بیمارستانهای سعودی بستری شدهاند و 42 مورد اعزام به ایران صورت گرفته است.
اعزام زائران به بیمارستانهای ایران و عربستان نشانه جدی نگرفتن سلامت و معاینات پزشکی است
وی در پاسخ به این سؤال که چرا علیرغم تأکیدات زیاد این مرکز آمار بالایی از بیماران با جراحیهای بزرگ به چشم میخورد، اظهار کرد: علیرغم تأکیدات مرکز پزشکی حج و زیارت در مهمشمردن و جدیگرفتن سلامت از سوی زایران این موضوع از سوی کارگزاران جدی گرفته نمیشود و از طرفی اصرار زایران مبنی بر اعزام آنها به سرزمین وحی الهی علیرغم اعلام تمام خطرات از سوی پزشکان موجب شکلگیری آمار بالایی از بیماران در سطوح و ردههای مختلف میشود.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت اظهار کرد: اعزام آمار بالایی از زایران به بیمارستانهای کشور مقصد و ایران نشاندهنده جدینگرفتن سلامت است و از سوی دیگر این موضوع نشان میدهد که تأکیدات این مرکز بر پیشگیری قبل از درمان از سوی کارگزاران و پزشکان و مدیران کاروان مورد توجه قرار نگرفته است.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: در جایی که زایران میتوانستند زمان صرفشده در مراکز درمانی را صرف زیارت و تلاوت قرآن کنند با جدینگرفتن مسایل پزشکی وقت خود را در مراکز درمانی هدر دادند. این موضوع نشان میدهد که علیرغم معرفی پزشکان معتمد کارگزاران، مدیران و زایران قضیه سلامت در زیارت را جدی نمیگیرند.
وی در مورد تأکیدات این مرکز به زایران در ایام گرم سال اظهار کرد: به تمامی زایران تأکید میکنم در ساعات گرم روز از ساعت 10 صبح تا 5 بعدازظهر کمتر بیرون از هتلها باشند و ساعات خنک را برای عبادت و زیارت استفاده کنند و در صورت بیرونرفتن از استراحتگاه خود آب خنک، کلاه نقابدار و بادبزن به همراه داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما