سه دیدار با امیر قافله عشق/امام در عرصه شعرنظام خاصی ایجاد کرد

امام خمینی (ره) چه به عنوان رهبر انقلاب و کشور و چه به عنوان نویسنده و شاعر و چه به عنوان حکیمی ادیب، تاثیر زیادی در ادبیات بعد از انقلاب داشته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شاید برای نسل امروز و جوان ایران، امام خمینی(ره) به عنوان یک رهبر سیاسی و مذهبی مطرح باشد و آنچه از امام راحل در ذهن‌ها مانده رهبری خردمندانه ایشان در پیروزی انقلاب اسلامی ایران باشد. ولی به قول بسیاری از اهل ادب، امام خمینی را پیش از آنکه رهبر انقلاب بدانیم، باید مردی ادیب و حکیم و شاعری دارای اندیشه بنامیم.

 

تالیف حدود یکصد عنوان کتاب نشان از آن دارد که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، نویسنده‌ای صاحب نام هستند. دیوان اشعار امام خمینی(ره) تنها یک دیوان شعری نیست، شعرهایی سراسر شور و اندیشه است. اندیشه‌ای که انقلاب را بنا نهاد. این گویای این حقیقت است که انسان‌ها می‌توانند از چند جهت تاثیرگذار باشند، امام خمینی(ره) نیز چنین هستند. امام در عرصه شعر نیز نظام خاصی را ایجاد کردند.

 

امام خمینی (ره) چه به عنوان رهبر انقلاب و کشور و چه به عنوان نویسنده و شاعر و چه به عنوان حکیمی ادیب، تاثیر زیادی در ادبیات بعد از انقلاب داشته اند. چه آنجا که شعرای بسیاری درباره امام(ره) سروده‌اند و چه آنجایی که کتاب‌های متعددی درباره امام(ره) نوشته شده است.

 

«امیر قافله عشق» نوشته دکتر همایون همتی یکی از همین کتاب‌هاست. کتابی که گفتارها و نوشتارهایی درباره امام خمینی(ره) را دربر گرفته است. در پیشگفتار این کتاب آمده است: «شناخت مردان بزرگ، انسان‌های با فضیلت و وارسته همواره دشوار بوده است، به ویژه که این‌گونه انسان‌های والا، تمایلی به شناخته شدن یا کسب شهرت و آوازه ندارند و از این رو به جد و اصرار در کتمان کمالات و فضایل خود نیز می‌کوشند و کمترین میلی به اظهار مقامات معنوی و مکرمت‌های والای اخلاقی خودشان نمی‌دهند؛ گاه نیز ظهور و بروز بعدی خاص از شخصیت چند لایه و تودرتوی آنان، راه را بر ظهور دیگر ساحت‌های برین شخصیتشان فرو می‌بندد».

 

در ادامه این مطلب نیز آورده شده: «شناخت مردان راه و کاملان و اصلان و انسان‌های کمال یافته و با معنویت، همیشه از صعب‌ترین امور و دشوارترین کارها بوده است. این دشواری در شناخت شخصیت پر رمز و راز و هزار توی امام خمینی(ره)؛ آن شیدای پاک‌باز و سرمستِ حق و باده نوش میخانه است، جلوه بارزتری دارد، چه او از زمره صاحبدلانی است که از قفس تن رسته و پیش از مرگ به وصال جانان رسیده است و در خلوت به حقایقی راه برده است که در کاسه تنگ ادارک خامان ره نرفته، نمی‌گنجد و آنان ذوق آن ندانند. امام (ره) روح عاشق و آزاده‌ای بود که سخن و راه و اندیشه او، جاودانه در جهانِ خاکی طنین‌انداز است و نگارنده امیدوار است که با این تلاش حقیر توانسته باشد، در بازتاب این طنینِ مقدّس و معرفت‌آموز سهم ناچیزی داشته باشد».

 

مطالب کتاب یاد شده در واقع حاصل گردآوری سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها و مقالاتی است که در سمینارها و همایش‌هایی با مناسبت‌های مختلف در دانشگاه‌ها ومراکز علمی و پژوهشی کشور ارائه شده است.

 

نویسنده «امیر قافله عشق» خود درمورد محتوای کتاب معتقد است: این کتاب مجموعه مختصری از مقالات تحریر یافته در شناخت و شناسایی ابعادی از اندیشه و منش امام خمینی (ره) است. در واقع کوشش بر این بوده است تا نگرشی تازه به اندیشه و شخصیت ایشان صورت پذیرد.

 

نگارنده، در نشر این اثر، خود را عمیقا وامدار عنایت‌ها و حمایت‌های کریمانه تنی چند از عزیزان مخلص و یاران دانشور می‌داند که نام بردن از ایشان را در ختم این مطالب و در این مقدمه از باب حق‌گذاری بر خود فریضه می‌داند.

عنوان برخی از مقالات این کتاب عبارتند از: «عرفان حماسی و جامعه گرای امام خمینی (ره)»، «امام خمینی(ره) و ابن عربی»، «امام خمینی (ره) و سایت جهانی عاشورا»، «امام خمینی (ره) میراث دار فتوت حسین (ع)»، «پیوند فقه و عشق در نگرش عرفانی امام خمینی (ره)».

 

«سه دیدار» زنده یاد نادر ابراهیمی؛ نویسنده ارزشمند کشورمان را شاید بتوان معروف‌ترین کتاب درباره امام خمینی(ره) در حوزه ادبیات داستانی نامید. عنوان کامل این کتاب عبارت است از: «سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما می‌آمد». این کتاب که از عنوان آن اینگونه بر می‌آید گزارش سه نوبت دیدار نویسنده با رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران است، اما هرگز اینگونه نیست.

 

نویسنده این کتاب در طول حیات خود هیچ زمان توفیق دیدار با امام راحل را نداشته و کتاب را تنها بر اساس باور و نگاه خود نسبت به امام خمینی(ره) نوشته است. کتابی خوب از نویسنده‌ای شناخته شده، درباره زندگی امام خمینی(ره). کتابی که شاید جوانان و نوجوانان امروز که بسیاری از آنها دوران حیات امام(ره) را درک نکرده اند می توانند بهتر و بیشتر با رهبر مردمی انقلاب آشنا شوند.

 

کتاب «سه دیدار با مردى که از فراسوى باور ما مى‏آمد» در جلد نخست خود با عنوان «رجعت به ریشه‏ها» داستان ‏بلندى درباره زندگى امام خمینى(ره) است، که نویسنده در آن ‏کوشیده ابعاد مختلف شخصیتى ایشان را در قالب داستان بررسى‏کند. شرح وقایع دوران کودکى امام راحل و شکل‏گیرى شخصیت وى در دامن پرمهر مادر و صاحبه خانم (عمه ایشان)، مرام و منش پدر امام(ره) و نحوه ‏شهادت ایشان، حضور بنیانگذار کبیر انقلاب در کلاس درس مدرس، بررسى ‏شجره‏نامه اجداد، امام و شرحى از زندگى پدر بزرگ ایشان، مراحل‏آشنایى امام(ره) با دفتر حاج‏آقا ثقفى تا ازدواج، موارد و عناوینی است که نویسنده به شرح آنها پرداخته است.

 

«در میانه میدان» عنوان جلد دوم مجموعه «سه دیدار با مردى که از فراسوى باور ما مى‏آمد» است که روایتی دیگر از زندگى‏نامه امام خمینى(ره) در قالب‏ داستان است.

 

در این جلد از کتاب نیز مواردی مورد اشاره نویسنده قرار گرفته است که از جمله آن می‌توان به فصولی همچون: خاطراتى از پدر در زندان شاهى و شهادت وى در آنجا در ایام قبل از تولد امام «روح‏الله»، استفاده از افکار و سخنان عمه «صاحبه خانم»، دوران مبارزه در جوانى، حضور با برادر جهت ‏تحصیل علوم حوزوى در اصفهان، سال مصیبتى «وبا» که 8 تن از نزدیکترین کسان «امام روح‏الله خمینى» را به کام مرگ کشاند، حکایت‌هایى از همسر امام(ره) که همیشه یاور و مشوق همسرش در راه‏ مبارزات سیاسى بودند، خاطراتى از مبارزات رجال آن زمان و… اشاره کرد.

 

بسیاری از اهالی فرهنگ و ادب تاثیر امام(ره) در ادبیات را بی‌تردید دانسته و بر این باورند که تاثیر امام نه به اعتبار رهبری انقلاب اسلامی بلکه به اعتبار خود او نیز هست. امام خمینی پیش از اینکه رهبر انقلاب باشد مردی حکیم، ادیب، نویسنده و شاعر بود. دیوان امام که جزیی از اشعار اوست گواه این امر است. امام با شاعران و ادبیات زمان خود آشنا بود.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 138644

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha